Nieuws & Referenties

08-11-2021: Productie: Pipelife
In opdracht van Pipelife fotografeerde NESimages/Bulderfotografie een reportage of het prefab aanleveren van electra.

Prefab elektro installatie in nieuwbouw te Almelo

In Almelo worden, volgens de nieuwste duurzaamheidsnormen, 67 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd. Gasloos, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en een grondwaterpomp. Loohuis installatiegroep is verantwoordelijk voor de installaties in alle woningen en kiest voor onze prefab elektro installatie.

Pipelife collega's bij stroomprofielen door 3D printer

Inspectieputten op maat met onze nieuwe 3D printer

Met nieuwe geautomatiseerde 3D-printtechnologie en revolutionaire software ontwerpen en produceren wij volledig op maat gemaakte polypropyleen inspectieputten voor hemel- en vuilwatersystemen. Hiermee kunnen wij in een korte periode een complexe inspectieput op maat ontwerpen en met de 3D printer produceren. 

PREFAB beurs 2021 logo

Pipelife op PREFAB 2021 Den Bosch

Van 12 t/m 14 oktober 2021 vindt de PREFAB vakbeurs plaats, speciaal voor professionals met interesse in het off-site bouwen en renoveren. Ook Pipelife zal aanwezig zijn op deze vakbeurs in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Op onze stand (nr. E026, hal 5) presenteren we onze innovaties en prefab systemen voor elektro, vloerverwarming en binnenhuisriolering.

Geluidsarme Pipelife Master 3 Plus in ‘Mr. Jigs’ hotel Venlo

Ook geluidsarme binnenriolering voor hotel Mr. Jigs

Midden in Venlo is onlangs het prachtige nieuwe hotel Mr. Jigs gebouwd. Wil Ruhl Installatietechniek heeft het gebouw voorzien van geluidsarme binnenriolering met behulp van onze Master 3 Plus. De robuuste buizen van Master 3 Plus zorgen voor een optimale demping van het luchtgeluid, en de geluiddempende rubberinlages minimaliseren het contactgeluid. 

Schuurman Zomerevents 2021

GA MET ONS IN GESPREK OP DE SCHUURMAN ZOMER EVENTS 2021

Dit jaar organiseert Schuurman Groothandel in Elektrotechniek voor het eerst de Schuurman Zomerevents. Op de Zomerevents kunnen geïnteresseerden kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrotechniek. Wij presenteren er onze oplossingen voor slimmer installeren.

Pipelife op PPXX van 6-8 september

Aanwezig op Plastic Pipes XX in het Okura in Amsterdam

Elke twee jaar wordt er een Plastic Pipes XX georganiseerd. PPXX is een internationale conferentie en beurs door en voor de kunststof buizen industrie. De PPXX fungeert als een belangrijk platform voor nieuws en reviews over innovaties in de kunststof buizen en leidingsystemen sector. Dit jaar presenteren wij onze Aquagrip XL tijdens de PPXX beurs. 

Rethink logo zwart

Pipelife Durofort buis genomineerd voor Rethink Award 2021

Onze Durofort buis is genomineerd voor een Rethink award! Deze awards worden ieder jaar uitgereikt aan producten en initiatieven die bijdragen aan verduurzaming, terugdringen van CO2-uitstoot, stimulatie van circulaire economie en verbeteren van veiligheid en comfort voor gebruikers. Helaas mochten wij geen award mee naar huis nemen, maar niet getreurd, we zetten onze verduurzaming uiteraard voort en dat is uiteindelijk wat telt!

Demo Waterstofhuis in Apeldoorn met gasleiding en gas-stop van Pipelife

Eerste waterstof demohuis in Nederland, met gasleiding en Gas-Stop™ van Pipelife

Waterstof speelt een grote rol binnen energietransitie. Het door KIWA en Alliander geopende waterstof demohuis laat zien dat waterstof uitstekend als brandstof te gebruiken is in de gebouwde omgeving. Voor de aanvoer van waterstof naar het huis worden gasbuizen en de veiligheidsverhogende Gas-stop™ van Pipelife gebruikt. We zijn er trots op dat ons gasleidingsysteem deel uit maakt van het waterstof demohuis.

Frank Terpstra met RIONEDinnovatieprijs

Pipelife wint RIONED innovatieprijs met duurzame Durofort buis

Onlangs namen wij vol trots de RIONED innovatieprijs in ontvangst voor onze Durofort buis. De Durofort buis is de éérste rioolbuis die voor 100% van gebruikt PVC is gemaakt. De buis kan na gebruik weer opnieuw gerecycled worden. Het behalen van deze prijs is voor ons een extra stimulans om vol in te blijven zetten op duurzaamheid.

Durofort Den Bosch De Vliert Pano

Duurzaam Durofort rioleringssysteem voor gemeente ‘s-Hertogenbosch

In 2019 gaf de gemeente ‘s-Hertogenbosch aan interesse te hebben in rioolbuizen die voor 100% uit gerecycled PVC bestaan. Inmiddels ligt er na een geslaagd ontwikkeltraject een duurzaam Durofort rioleringssysteem van Pipelife onder de Bossche wijk De Vliert.

Rioleringsysteem met maatwerk Renoflow inspectieputten

Rioleringssysteem met maatwerk Renoflow inspectieputten

Voor de eerste fase wordt onder leiding van hoofduitvoerder Sil Verboon een Pipelife Nederland B.V. rioleringssysteem aangelegd bestaande uit: 43 maatwerk Renoflow inspectieputten, 750 meter bruine PVC buis voor de afvoer van vuil water en 1500 meter grijze PVC buis voor de afvoer van het schone hemelwater.

Foto Aart Jan van der Meijden

Nieuwe directeur zet nadrukkelijk in op verduurzaming bouw

Per 1 januari verwelkomen wij Aart Jan van der Meijden als nieuwe directeur van Pipelife Nederland. Hij komt van het Weense hoofdkantoor van het beursgenoteerde moederbedrijf Wienerberger AG, waar Pipelife toe behoort, en volgt Mark van Loon op, die zijn carrière in omgekeerde richting voortzet. 

Nieuws_EB_Componentenbeheer

Focus op duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid geven we veel aandacht”, vertelt een enthousiaste Liesbeth Wolters, HR-adviseur, in een interview met Arboned. Klik hier om verder te lezen.

Nieuws_Sewage_Project_Den Haag

Een solide en beheersbare basis met Pipelife SpaRc IT boxen

Bij ontwikkeling van het project Triarchium II aan de Vrouw Avenweg in Den Haag is gekozen voor het plaatsen van 600 Pipelife SpaRc IT boxen en 200 grondplaten.

Mark van Loon met 'waterstofpijp' Enkhuizen

’Plastic fantastic’ in de Drom

Pipelife-directeur Mark van Loon vertelt op de tweede duurzaamheidsavond van Cinema Enkhuizen over de innovaties in de plasticindustrie.

Nieuws_Prestatieladder_niveau B

Een unieke stap op de CO2-prestatieladder!

Pipelife Nederland is de eerste en enige kunststof leidingfabrikant die in het bezit is van het certificaat niveau 5. Een resultaat om trots op te zijn!

Nieuws_SpinnPro

Ideaal afschuingereedschap

Heb jij hem al? Onze superhandige Pipelife Spinnpro?! Ideaal gereedschap voor het afschuinen van kunststof buizen. Eenvoudig in gebruik, snel en bovendien verstelbaar! 

Nieuws_Water_project_Heerenveen

Schoon drinkwater voor nu en later in Heerenveen

Door toepassing van 450mm PE waterleidingen van Pipelife bij de uitbreiding van het waternetwerk op het Internationaal bedrijvenpark Friesland wordt voldaan aan de toegenomen drinkwaterbehoefte.

Nieuws_KEMA-keur

KEMA certificaat voor Polivolt buizen vernieuwd

Na acht jaar is in oktober 2015 de nieuwe NEN 1010:2015 gepubliceerd. De nieuwe NEN1010 is geldig vanaf 1 januari 2017 via het Bouwbesluit. De nieuwe norm is meer in lijn gebracht met de IEC-normen. 

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail