Smart water probe onder de grond

Kabelbeschermingsbuizen voor grote (energie) infrastructuren

Kabelbescherming

Pipelife kabelbeschermingsbuizen worden toegepast bij de aanleg van grote (energie) infrastructuren. Pipelife kabelbeschermingsbuizen of mantelbuizen hebben sterke mechanische eigenschappen en zijn geschikt voor doorvoer van elektriciteits-, data- en telecommunicatiekabels, onder veeleisende bodemomstandigheden en over lange afstanden.

Wij produceren, als enigen binnen Nederland, mantelbuizen in lengtes tot 24 meter, met diverse wanddiktes en een buitendiameter tot 710 millimeter. Ook kunnen wij buizen leveren met lengtes tot wel 600 meter, met een diameter tot 2500 millimeter. Pipelife mantelbuizen kunnen met spiegellastechniek worden verwerkt tot lange strengen kabelbeschermingsbuis.

Bijdrage aan energietransitie

Met z’n allen zetten we vol in op de energietransitie. In 2030 moet zelfs 70% van alle energie uit hernieuwbare bronnen komen. Om op grote schaal hernieuwbare energie op te kunnen wekken worden er zonneparken en windmolenparken aangelegd.

Door ondergrondse netwerken voor hoogspanningskabels aan te leggen, kunnen deze grote hoeveelheden duurzame energie veilig over lange afstanden worden getransporteerd. Onze kabelbeschermingsbuizen beschermen de
kwetsbare hoogspanningskabels in het ondergrondse netwerk, en garanderen zo een veilig transport van energie.

Offshore windturbinepark bij zonsondergang

Voordelen van Pipelife Kabelbescherming

Icoon kg en sterk

Beschermen ondergrondse netwerken

Pipelife mantelbuizen beschermen kabels in ondergrondse netwerken tegen mechanische belasting door aarde en verkeerslast. De buizen zijn waterdicht, waardoor wordt voorkomen dat (vervuild) water van buitenaf de buis kan binnendringen. Zo zijn de kabels in de buis beschermd tegen vervuiling.

New Energy

Veilig transport van data en energie

Nederland is volop bezig met overstappen naar andere manieren om energie op te wekken. De bescherming van kwetsbare hoogspanningskabels draagt bij aan een veilig transport van bijvoorbeeld windenergie vanaf windmolenparken op zee, naar netstations landinwaarts.

Long Lenght

Geschikt voor horizontale boringen

Pipelife levert kabelbeschermings-buizen van hoogwaardig PE, in verschillende lengtes, wanddiktes en buitendiameters. Onze mantelbuizen kunnen worden gebruikt tijdens horizontaal gestuurde boringen, en zijn zo robuust en sterk dat ze zonder problemen over grote afstanden door een boorgat kunnen worden getrokken.

Product

Kwaliteit en service

Tijdens ieder project staan wij onze partners bij met onze grote productiecapaciteit en bewezen leverbetrouwbaarheid. Én met onze expertise, technisch advies en ondersteuning. Samen tillen we elk project naar het hoogste plan. 

Energie transitie

Samen maken we de overstap naar waterstofgas en andere duurzame energiebronnen mogelijk

Scroby Sands Wind Farm gelegen in de Noordzee voor de kust van Norfolk in de verte
Scroby Sands Wind Farm gelegen in de Noordzee voor de kust van Norfolk in de verte

Kabelbeschermingsbuizen energietransport

Pipelife levert kabelbeschermingsbuizen voor grootschalig energieproject 

Onlangs hebben wij 100 kilometer kabelbeschermingsbuis geleverd voor een groot energieproject van TenneT, uitgevoerd door combinatie NRG. De Pipelife kabelbeschermingsbuizen, ook wel mantelbuizen genoemd, zijn gebruikt bij horizontaal gestuurde boringen, en dienen voor doorvoer en bescherming van hoogspanningskabels. We zijn er trots op om betrokken te zijn bij projecten waarbij we meewerken aan het mogelijk maken van de energietransitie!

Kabelbescherming grootschalig transport windenergie

Aanleg ondergrondse infrastructuur

Het aanleggen van een ondergrondse infrastructuur is een complexe klus. Er worden steeds vaker sleufloze technieken gebruikt, zoals horizontaal gestuurde boringen. Met behulp van horizontaal gestuurde boringen wordt er ónder obstakels doorgeboord. Na het boren van het gat worden kabelbeschermingsbuizen door het gat getrokken, en hierin wordt vervolgens de kabel getrokken.

Tijdens het aanleggen middels horizontaal gestuurde boringen wordt de PE mantelbuis blootgesteld aan grote trekkrachten en veel weerstand. Daarnaast bevat de grond waar de mantelbuis doorheen getrokken wordt vaak stenen en scherpe voorwerpen. Deze veeleisende omstandigheden vragen dan ook het uiterste van de betrokken experts, én van de kabelbeschermingsbuizen.

Kabelbescherming grootschalig transport windenergie

Toepassingsgebieden

Energie infra-structuren

Onze kabelbeschermingsbuizen worden toegepast bij de aanleg van grote energie infrastructuren onder veeleisende omstandigheden. De PE mantelbuis wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het aanleggen, uitbreiden en optimaliseren van grootschalige hoogspannings-netwerken voor windmolenparken en zonneparken.

(Afval)water en ontzilting

Naast toepassing bij energie infrastructuren, is onze PE buis geschikt voor andere projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal gestuurde boringen. Zoals de aanleg van water- en afvalwatertoepassingen en ontziltingsinstallaties.

Makkelijker kabels vervangen

Gebruik van onze mantelbuis maakt het een stuk gemakkelijker om kabels te vervangen. Kabels hoeven niet meer te worden uitgegraven, ze kunnen eenvoudig vervangen worden in de kabelbeschermingsbuis.

Distributie van water

Ook wordt de Pipelife PE buis gebruikt voor water- en rioleringsleidingen in zee, meren, rivieren en andere waterwegen. Daarnaast zijn onze PE buizen door hun hoge chemische bestendigheid geschikt voor het transport van verschillende typen industrieel water.

Hoogwaardige eigenschappen

Pipelife kabelbeschermingsbuizen hebben sterke mechanische eigenschappen en zijn geschikt voor doorvoer van elektriciteits-, data- en telecommunicatiekabels, onder veeleisende bodemomstandigheden en over lange afstanden. Onze kabelbeschermingsbuizen zijn gemaakt van hoogwaardig PE, en worden gekenmerkt door hun robuustheid, grote flexibiliteit en chemische bestendigheid. 

Wij leveren, als enigen binnen Nederland, mantelbuizen in lengtes tot 24 meter. Pipelife mantelbuizen kunnen met spiegellastechniek worden verwerkt tot lange strengen kabelbeschermingsbuis. Door de hoogwaardige kwaliteit PE zijn ook de lassen van onze mantelbuizen zeer sterk. Dat maakt dat Pipelife kabelbeschermingsbuizen goed bestand zijn tegen de hoge trekkrachten en weerstand tijdens horizontaal gestuurde boringen. Pipelife kabelbeschermingsbuizen zijn zo robuust dat ze zonder te breken over lange afstanden door het boorgat getrokken kunnen worden. 

Kabelbescherming grootschalig transport windenergie

Kabelbeschermingsbuizen op maat bij Pipelife

Voor elke situatie een passende oplossing

Onze buizen zijn leverbaar in lengtes tot 24 meter, met diverse wanddiktes, en een buitendiameter tot 710 millimeter. En indien gewenst kunnen we zelfs voorzien in buizen met diameters tot 2500 millimeter. De buizen zijn met spiegellastechniek te verwerken tot lange strengen van enkele tientallen meters tot enkele kilometers.

Ook kan Pipelife buizen leveren met lengtes tot wel 600 meter. Deze buizen zijn beschikbaar in diverse SDR klassen, met een diameter tot 2500 millimeter. Buizen met langere lengtes kunnen worden geleverd per watertransport.

World's longest freight transport through the Suez Canal

Lange levensduur Pipelife PE mantelbuis

Pipelife mantelbuizen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit PE. Door de hoge kwaliteit PE zijn de buizen te verwerken tot lange strengen met zeer sterke lassen, die geschikt zijn voor gebruik bij horizontaal gestuurde boringen.

Onze mantelbuizen hebben een zeer lange levensduur, tot wel 100 jaar, en kunnen daarna opnieuw worden verwerkt tot producten van PE. Door het gebruik van Pipelife mantelbuizen kunnen kabels een stuk makkelijker worden vervangen, waardoor tijd en geld kan worden bespaard.

Kabelbescherming grootschalig transport windenergie

Internationaal netwerk van Pipelife productielocaties

Met onze gespecialiseerde kennis en bijna 30 productielocaties in heel Europa hebben wij alles in huis voor grootschalige en complexe infrastructuurprojecten. Pipelife is binnen Europa dan ook betrokken bij diverse grote projecten aan land en op zee. Zoals de aanleg, optimalisatie en sanering van grote infrastructuren voor hernieuwbare energie en water- en afvalwatertoepassingen.

Voor elk project hebben wij binnen onze internationale organisatie een passende oplossing op maat.

Pipelife location map

Compleet assortiment

Onze kabelbeschermingsbuizen zorgen voor een veilig en gegarandeerd netwerk voor het transport van energie en data. Het beschermt elektriciteitskabels, telecommunicatiekabels en datakabels, zowel bovengronds, ondergronds, als onder water.

Naast onze mantelbuizen voor zware toepassingen hebben wij ook andere kabelbeschermingsbuizen in ons assortiment. Zoals onze Pipelife Kabelflex buis, gemaakt van 100% gerecycled materiaal, die geschikt is om laag- en middenspanningskabels te beschermen. Ook bieden wij een kabelbeschermingsbuis voor glasvezelkabels. De Pipelife beschermingsbuis voor glasvezelkabel kan worden gebruikt om onder grote druk glasvezel in te blazen.

Kabelbescherming voor laag- en middenspanningskabels langs de weg

Interesse gewekt? Praat met onze experts!

Astrid Struik

Astrid Struik

Salesdesk

New Energy

+31 228 355 663

Kevin Ruiter

Kevin Ruiter

Key Account Manager

New Energy & Drainage

+31 6 11 84 76 38

Maurice Meester

Maurice Meester

Product manager

New Energy & Drainage

+31 6 18 47 73 40

Jeroen Bleeker

Jeroen Bleeker

New EnergyProductmanager

+31 651 84 17 14

+31 228 355 555

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail