Location_Vlakwater_Enkhuizen

Er voor je zijn maakt deel uit van ons leven. Profiteer van onze lokale aanwezigheid en ons wereldwijde bereik.

Over ons

Pipelife produceert en levert een compleet assortiment kunststof leidingsystemen, hulpstukken en intelligente oplossingen op maat. Dagelijks komt een ieder bewust of onbewust in aanraking met producten van Pipelife. Dat Pipelife altijd onderdeel van je leven is geldt niet alleen voor onze producten maar ook voor onze belofte om er altijd te zijn voor onze partners en klanten. Alleen door goede samenwerking kunnen wij immers onze leverbetrouwbaarheid garanderen. Wij verankeren en verstevigen onze leiderspositie door in te zetten op duurzaamheid, toepasbaarheid en installatiegemak. Dankzij samenwerking en ons ervaren en gedreven team van experts verleggen we continu grenzen en ontwikkelen we vernieuwende producten en systemen. Zo dragen we actief bij aan de duurzame distributie van water, energie en data. 

Wij zijn gevestigd in Enkhuizen, waar zich op verschillende locaties productieafdelingen, de commerciële afdeling, de logistieke tak en ondersteunende afdelingen zoals IT en P&O bevinden. Ook de internationale R&D afdeling en onze internationale business unit Soluforce zijn in Enkhuizen gevestigd. In ‘s-Gravendeel bevindt zich tevens een productieafdeling. Pipelife Nederland telt ruim 230 medewerkers en behoort tot de Pipelife Group, onderdeel van Wienerberger AG. De Pipelife Group heeft 26 vestigingen in Europa en de VS en ruim 2.600 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wenen, Oostenrijk.


PRODUCTIE

De kunststof leidingsystemen worden in onze fabriek in Enkhuizen vervaardigd op verschillende volcontinu productielijnen. De meest gebruikte productietechnieken zijn:

EXTRUSIE

Een vormgevingstechniek waarbij een (verwarmde) grondstof door een matrijs wordt geperst. In de matrijs zit een exact gevormde opening, die het materiaal zijn vorm geeft. De extrusielijnen bestaan uit een aantal aaneengeschakelde machines voor het produceren van allerhande typen kunststof buizen. 

Spuitgieten

De basisgrondstof wordt vloeibaar gemaakt en in een matrijs gespoten, waarvan de holte het spiegelbeeld is van het eindproduct. Door afkoeling stolt de kunststof en wordt het product gevormd. Met spuitgieten zijn complexe productvormen mogelijk. Vrijwel alle hulpstukken uit het Pipelife assortiment worden op deze wijze geproduceerd. 

Warmvervormen

Ter completering van een leidingsysteem worden sommige hulpstukken uit rechte buis gemaakt. Middels warmvervormen zijn bochten in iedere gewenste hoek te buigen. 

Innovatie (R&D)

Technologische vernieuwingen en concurrentiemotieven zijn aanjagers van innovatie. Ook in kunststof gaan de ontwikkelingen verder. Pipelife is daarbij trendsettend en is continu in beweging om duurzaamheid, verwerkbaarheid en installatiegemak van haar leveringsprogramma te optimaliseren. 

Samen winnen met u is daarbij de insteek en reacties van onze klanten zijn een belangrijke inspiratiebron. Pipelife vertaalt ze naar verbeterde of zelfs totaal nieuwe producten. Vele innovaties staan op het conto van onze afdeling Research & Development (R&D) in Enkhuizen; hét Europese kenniscentrum van Pipelife. R&D beschikt over een compleet laboratorium en allerhande test- en productiefaciliteiten. Het onderzoeksteam is grensverleggend bezig in de zoektocht naar innovaties. Het resultaat: een permanente technologische voorsprong van onze producten. 

Image picture

Historie

Van hars voor kunstgebitten naar kunststof leidingsystemen

Veel mensen kennen Pipelife nog als Polva of Draka Polva. Hoe zit het nu precies? Een klein stukje geschiedenis:

In 1947 vestigt de Firma Divo zich vanuit Hilversum in Oosterbeek. Dit bedrijf produceerde kunstharsen voor de vervaardiging van kunstgebitten en was op zoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden voor kunststof. Er werd contact gelegd met het Antwerpse bedrijf Polva, dat als eerste PVC leidingen vervaardigde. In Oosterbeek werden extrusiemachines geplaatst en het ontstaan van Polva Nederland was een feit. In 1956 werd Polva onderdeel van Draka, dat gespecialiseerd was in kabels die met rubber en later plastic geïsoleerd werden. Hier onstond de naam Draka Polva. In 1958 vond een verhuizing van Oosterbeek naar Enkhuizen plaats, waar Draka gevestigd was. Hierna werd Brillant Plastics uit Amersfoort overgenomen en deze productie werd verplaatst naar Enkhuizen. Dit is vandaag de dag de spuitgietactiviteit van Pipelife. De kunststofbedrijven van Draka Polva waren alle onderdeel van Philips, maar werden in 1979 overgenomen door Solvay. Nadat Solvay een joint venture overeenkwam met het Oostenrijkse Wienerberger AG, veranderde de naam Draka Polva in 1997 in Polva Pipelife, om in 2000 te worden gewijzigd in Pipelife. Sinds enkele jaren is Pipelife volledig eigendom van Wienerberger AG.

History_Factory Enkhuizen

Werken bij Pipelife

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

EB_Technical dept_Berry
EB_Technical dept_Berry

Werken bij Pipelife

Werken bij Pipelife betekent werken bij een uniek kopstaartbedrijf, waar je ruwe grondstof verwerkt ziet worden tot kunststof leidingsystemen, die vervolgens de hele wereld over gaan en toegepast worden in een verscheidenheid aan markten.

Behorend tot de internationale Pipelife Group, onderdeel van Wienerberger, biedt Pipelife het beste van twee werelden: Enerzijds de grootte en aard van een regionaal bedrijf en anderzijds de professionaliteit en ambitie van een multinational. Een platte organisatie met korte lijnen, waar je het verschil kunt maken. Je hebt een grote mate van beslissingsbevoegdheid, ook op uitvoerend niveau, terwijl je je bezighoudt met vraagstukken die op een zeer professioneel niveau zitten en je alle kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Deel:

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail