Ook geluidsarme binnenriolering voor hotel Mr. Jigs in Venlo

4 min lezen

hotel Mr. Jigs in Venlo VOORZIEN VAN GELUIDSARME  BINNENRIOLERING

Midden in Venlo, op een steenworp afstand van het Limburgs Museum, is op de plek van het oude Stationshotel onlangs het nieuwe hotel Mr. Jigs gebouwd. Het hotel herbergt 34 luxe hotelkamers, en er is een gezellige hotelbar gerealiseerd. Gasten kunnen hier genieten van een sfeervolle en rustige ambiance in het hart van Venlo. Wil Ruhl Installatietechniek heeft het gebouw voorzien van geluidsarme binnenriolering met behulp van onze Master3Plus. 

Voorzijde van hotel Mr. Jigs
Badkamer in hotel Mr. Jigs

Wil Ruhl Installatietechniek kiest voor PIPELIFE

De in Venlo bekende Hotelier Gijs Hendrikx vroeg Wil Ruhl Installatietechniek uit Venlo om voor dit project de water- en afvoersystemen te verzorgen.

Wil Ruhl Installatietechniek koos voor hotel Mr. Jigs voor het geluidsarme binnenrioleringsysteem Master3Plus van Pipelife. Inmiddels bevat het gebouw ongeveer drie kilometer aan buis en zo’n vierhonderd fittingen uit het Master3Plus binnenrioleringsprogramma.

Geluidsarme Pipelife Master 3 Plus in ‘Mr. Jigs’ hotel Venlo
Geluidsarme Pipelife Master 3 Plus in ‘Mr. Jigs’ hotel Venlo

MASTER3PLUS GELUIDSARME BINNENRIOLERING

Pipelife Master3Plus is een geluidsarm, robuust en compleet binnenrioleringsysteem, dat makkelijk en snel te installeren is. Het voldoet aan alle eisen van de huidige bouw- en constructie normgeving en past uitstekend bij de nieuwe manier van bouwen.

Door het uitgebreide assortiment is er voor elk gebouw en voor elke uitdaging een passend systeem samen te stellen. Het Master3Plus systeem is dan ook zeer geschikt voor toepassing in gebouwen waar een complexer systeem nodig is.

MASTER3PLUS ONTWERPEN MET BIM

Het gehele Master3Plus-programma is in BIM-geschikte bestandsformaten uitgewerkt. Daarnaast is het voor de MEP ontwerper ook beschikbaar in Stabicad van Trimble. Zo kunnen we samen met de opdrachtgever in real-time snel en efficiënt ontwerpen. Op die manier blijven ook de complexere ontwerpen beheersbaar en inzichtelijk.

Geluidsarme Pipelife Master 3 Plus in ‘Mr. Jigs’ hotel Venlo

Geluidsarme afvoer 

Geluidsarme binnenriolering is een belangrijke voorwaarde voor toepassing in hotel- en appartementsgebouwen. De robuuste buizen van Master3Plus zorgen voor een optimale demping van het luchtgeluid, en de geluiddempende rubberinlages minimaliseren het contactgeluid.

GELUIDSBEREKENING MET SOUNDSPOTSIM

Doordat Master3Plus ingelezen is bij SoundSpotSim kunnen wij vooraf een geluidsberekening maken van het ontworpen systeem. Op die manier kunnen we waar nodig het ontwerp verder optimaliseren, zodat de binnenriolering zo stil mogelijk is.

SNEL EN MAKKELIJK TE INSTALLEREN

De handige oplossingen, zoals het volledig gemofte fittingprogramma, de dubbele mof en het Masterfit verloopstuk, zorgen ervoor dat er snel en makkelijk geïnstalleerd kan worden.

Mede-eigenaar van Wil Ruhl Installatietechniek, Mark Ruhl: “Mede door het volledig gemofte fittingprogramma waren wij in staat om deze installatie zeer snel en makkelijk te installeren. Hoewel we door omstandigheden later konden beginnen met de afvoerleidingen, lagen we hierdoor al heel snel weer op schema”. 

Geluidsarme Pipelife Master 3 Plus in ‘Mr. Jigs’ hotel Venlo

Zoek jij ook een oplossing voor binnenriolering? Ga in gesprek met ons en daag ons uit!

Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail