Pipelife levert kabelbeschermingsbuizen voor grootschalig energieproject

26 april 2022 | 4 min lezen

Deel:

Samen werken aan de energietransitie

Komende jaren staan in het teken van de energietransitie. We stappen over van fossiele energie, naar duurzame en hernieuwbare energie. Samen met belangrijke partners zorgen we ervoor dat bestaande infrastructuren worden aangepast, en dat nieuwe infrastructuren worden aangelegd. Onlangs zijn we betrokken geweest bij een project van TenneT in Wijk aan Zee. Combinatie NRG legt een grootschalige infrastructuur aan voor transport van duurzame energie, waarvoor wij kabelbeschermingsbuis hebben geleverd.

Kabelbescherming grootschalig transport windenergie
Kabelbescherming grootschalig transport windenergie

Nieuwe infrastructuur voor distributie van duurzame energie

Afgelopen maanden hebben wij meegewerkt aan een bijzonder project in Wijk aan Zee. In opdracht van TenneT legt Combinatie NRG (bestaande uit de bedrijven Van Vulpen, Alsema en Denys) een nieuwe infrastructuur aan, om duurzaam opgewekte energie te kunnen transporteren vanaf offshore windparken in de Noordzee, naar netstations op het vasteland. 

NRG is gespecialiseerd in de uitvoering van grootschalige en complexe energieprojecten, zoals dit project van TenneT. De aanleg van het netwerk is dan ook een waar huzarenstukje. Op een diepte tot 35 meter worden met grote precisie horizontaal gestuurde boringen van 1000 meter lengte onder de duinen doorgeboord. Deze buizen worden gebruikt voor de doorvoer van de elektriciteitskabels.

Pipelife levert kabelbeschermingsbuizen voor project TenneT

Voor het project van TenneT hebben wij ongeveer 100 kilometer kabelbeschermingsbuis geleverd. De mantelbuizen dienen voor de doorvoer van hoogspanningskabels, afkomstig van twee windmolenparken op de Noordzee, elk met een capaciteit van 700 megawatt.

Onze kabelbeschermingsbuizen hebben sterke mechanische eigenschappen en zijn geschikt voor grootschalige doorvoer van elektriciteitskabels, onder veeleisende bodemomstandigheden, en over lange afstanden. Met de infrastructuur aangelegd door Combinatie NRG kan duurzaam gewonnen energie over lange afstanden veilig worden getransporteerd naar de plaats van bestemming.

 

Kabelbescherming grootschalig transport windenergie
Kabelbescherming grootschalig transport windenergie

Van fossiele energie naar hernieuwbare energie

De komende jaren stappen we met zijn allen over van fossiele energie, naar hernieuwbare energie. Dat is nodig, want bij de verbranding van fossiele energie komt er veel CO2 vrij, en CO2 draagt bij aan de opwarming van onze aarde. Bovendien zijn de bronnen met fossiele brandstoffen niet onuitputtelijk en raken ze op.

Van olie, kolen en aardgas, stappen we over naar energie zoals waterstofgas, die wordt gewonnen uit wind, zon, waterkracht, bodem, buitenluchtwarmte en biomassa. Deze energie is een stuk duurzamer, en kan bovendien steeds opnieuw worden aangevuld.

Samen met onze partners zorgen wij voor een optimaal netwerk om alle soorten energie veilig en goed te kunnen transporteren. Nu, én in de toekomst, zodat we veilig kunnen overstappen naar duurzame energie.

Energietransitie, samen maken we het mogelijk!

Overstappen naar duurzame energie kunnen we niet zomaar. Bestaande infrastructuren moeten worden aangepast, en er zijn nieuwe infrastructuren nodig voor grootschalige en complexe energieprojecten. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met belangrijke partners.

Vol trots werken wij mee aan projecten die onderdeel uitmaken van de energietransitie. Zoals het Waterstof Demohuis, van KIWA en Alliander. Een project waarbij onderzocht wordt hoe we veilig kunnen overstappen van aardgas naar waterstofgas. Voor dit project hebben wij gasbuizen en de veiligheidsverhogende Gas-Stop geleverd, voor de aanleg van het gasnetwerk naar het waterstof demohuis.

En natuurlijk het project van TenneT, uitgevoerd door Combinatie NRG. Waar we betrokken zijn bij de aanleg van een grootschalige infrastructuur met grote capaciteit, om duurzaam opgewekte energie vanaf offshore windparken op zee, veilig te transporteren naar netstations op het vasteland. Voor dit project hebben we 100 kilometer aan kabelbeschermingsbuis geleverd.

Zo werken we samen met onze partners aan de energietransitie, en komt de overstap naar duurzame energie echt binnen handbereik!


Ook een energievraagstuk?

Neem contact op met onze collega’s van New Energy!

Astrid Struik

Astrid Struik

Salesdesk

New Energy

+31 228 355 663

Kevin Ruiter

Kevin Ruiter

Key Account Manager

New Energy & Drainage

+31 6 11 84 76 38

Maurice Meester

Maurice Meester

Product manager

New Energy & Drainage

+31 6 18 47 73 40

Jeroen Bleeker

Jeroen Bleeker

New EnergyProductmanager

+31 651 84 17 14

+31 228 355 555

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail