PL_Agri_Header

DRAINAGE

PIPELIFE DRAINFLEX

Licht, stevig, flexibel en slijtvast - zo kun je onze Drainflex drainagesystemen het beste omschrijven. Met Drainflex biedt Pipelife een op maat gemaakt drainagesysteem voor elk type grondsoort en bodemconditie. Onze drainagesystemen zijn van hoge kwaliteit en onder andere geschikt voor het draineren van landbouwpercelen, sportvelden en grond-, weg- en waterbouw. Daarnaast zijn onze drainagesystemen ook perfect in te zetten bij cunet-en ringdrainage in de woningbouw.

Het ruime assortiment Drainflex omvat geperforeerde en ongeperforeerde drainagebuizen in verschillende diameters, diverse typen ommantelingen, PP hulpstukken en drainageputten. Drainflex buizen zijn verkrijgbaar in PVC, 100% gerecycled PE en PP. 

VOORDELEN van drainage

Icoon kg en sterk

Verhoogde landbouwproductiviteit

Door het juiste grondwaterpeil toe te passen, groeien gewassen optimaal en neemt de oogstopbrengst toe. Bovendien is drainage van cruciaal belang in gebieden die vatbaar zijn voor verzilting, waarbij het behouden van een zoetwaterlens cruciaal is. Hierdoor worden gewassen beschermd tegen de nadelige effecten van verzilting.

PL_Agri_Stabiliteit-icon

Stabiliteit van infrastructuur

In de bouwsector helpt drainage bij het voorkomen van grondverzakkingen, houdt het funderingen van gebouwen droog en waarborgt het de levensduur van wegen en andere infrastructurele voorzieningen.

PL_Agri_Mileubescherming-icon

Milieubescherming

Milieubewust waterbeheer draagt bij aan het behoud van ecosystemen, voorkomt bodemerosie en minimaliseert de kans op uitspoeling van schadelijke stoffen in de openwatersystemen.

BUIZEN & HULPSTUKKEN

Drainflex buizen onderscheiden zich door sterke mechanische eigenschappen, waaronder een hoge ringstijfheid en trekvastheid. Deze eigenschappen maken het systeem bijzonder geschikt voor langdurige drainagetoepassingen onder veeleisende omstandigheden. De perforaties in het dal van het ribbelprofiel zorgen voor uitstekende drainerende eigenschappen en een hoge afvoercapaciteit. Hierdoor wordt de kans op dichtslibben geminimaliseerd, terwijl de optimale profilering en wanddikte garant staan voor een lange levensduur. Daarnaast zijn onze buizen duurzaam en recyclebaar.

In combinatie met ons brede assortiment PP hulpstukken, zoals klikmoffen, eindkappen en T-stukken, kunnen wij voor ieder drainagevraagstuk een oplossing op maat bieden. Zo zorgen we samen voor een perfect afgestemd drainagesysteem, waarmee optimale resultaten kunnen worden behaald. 

PL_Agri_Hulpstukken

OMMANTELINGEN

Pipelife heeft voor iedere grondsoort en elk toepassingsgebied een geschikte drainagebuisommanteling. Verkrijgbaar in zowel synthetische als organische vezels, vertonen de ommantelingen ieder specifieke filtereigenschappen. Zo is er altijd een passende ommanteling voor kleigronden, veen- en zandgronden, ijzerhoudende gronden en andere bodemsoorten. Voor de ommanteling kunnen diverse soorten vezels worden gebruikt, zoals textiel, bollennetten, landbouwnetten, kunstgras en kokosharen.

Elke ommanteling heeft zijn eigen o(90)-waarde, die aangeeft hoe dicht de structuur van de ommanteling is. Een o90-waarde van 450 betekent dat 90% van de deeltjes die groter zijn dan 450 micron (µm) worden tegengehouden door de ommanteling. Afhankelijk van grondsoort en toepassing bieden wij diverse dichtheden. Onze experts adviseren je hier graag bij.

PL_Agri_Ommantelingen

DRAINAGEPUTTEN

Onze drainageputten worden op maat én toekomstbestendig gemaakt. Samen bepalen we de inlets, outlets, hoogte, breedte en de eventuele overstort. Naast traditionele drainage zijn onze drainageputten ook zeer geschikt voor toepassing bij peilgestuurde- en druk drainage. Bij het ontwerp houden wij al rekening met eventuele uitbouwwensen, zodat het drainagesysteem eenvoudig aangepast kan worden van traditionele drainage naar peilgestuurde drainage of zelfs klimaat adapatieve drainage.

PL_Agri_Drainageputten_Zonnepaneel

Met trots hebben wij al vele kilometers aan kwaliteitsbuizen geleverd.

Samen kijken naar welke drainageoplossing het beste bij jouw project past? Praat met onze experts!

Maurice Meester

Maurice Meester

Product manager

New Energy & Drainage

+31 6 18 47 73 40

John Lodewijk

John Lodewijk

Key Account Manager

Drainage

+31 6 20 49 51 36

+31 228 355 629

Theo Runderkamp

Theo Runderkamp

Salesdesk

Drainage

+31 228 355 524


0Resultaten
Geen resultaten gevonden voor ""

Geen resultaten gevonden

Laden


Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Deel:

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail