Pipelife Storm Water Closed
Pipelife Storm Water Open

Pipelife - always part of your life

Regenwaterbeheer

Het klimaat verandert steeds sneller. We ervaren steeds vaker buitensporig hevige regenbuien, droogte en hittegolven. De ideale oplossing voor regenwaterbeheer is om water op te vangen, tegen te houden of weg te laten sijpelen en het efficiënt te hergebruiken. Zo beschermen we onze steden en dorpen tegen overstromingen en watertekorten. 

Als gevolg van de klimaatverandering krijgen we te maken met meer extreme regenval en plotselinge overstromingen, wat leidt tot verstoringen en schade aan particuliere eigendommen en bedrijven. Volgens overheidsonderzoek kunnen de kosten van Europese overstromingen tegen 2050 bijna vervijfvoudigen tenzij we proactieve maatregelen nemen. Gelukkig zijn er veel preventieve maatregelen die we kunnen nemen om ervoor te zorgen dat onze steden en stedelijke gebieden veilig en leefbaar blijven voor de huidige en toekomstige generaties.

Beheer van regenwater om overstromingen te voorkomen

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat een doeltreffend regenwaterbeheersysteem na installatie geen onderhoudskosten met zich meebrengt en u op lange termijn veel gedoe en geld kan besparen. Bovendien is het nooit te laat om te installeren.

Pipelife's Raineo® is een modulair systeem dat kan worden aangepast aan verschillende eisen en kan worden geïnstalleerd in meerdere lay-outs en complexe structuren. Vergelijkbaar met Lego, passen alle Raineo® onderdelen in een geheel systeem, dat aanpasbaar is in grootte, volume en aantal.

Pipelife Storm Water Open

Kosten van overstromingen in Europa kunnen tegen 2050 vervijfvoudigen

Beautiful young mother with little son walking in the street after a rain. Rear view

voordelen van overstromingsbeperking en -voorspelling

Beperkt de schade aan openbare en particuliere eigendommen

Beperkt verstoringen van het particulier en openbaar vervoer

Vermindert de openbare riolering en waterzuivering systemen

Voorkomt overstromingen en wateroverlast met waarschuwing vooraf en op afstand

Smart Raineo

Smart Raineo
Smart Raineo

Meer veiligheid en capaciteit tegen lagere kosten

Om zwaardere regenval op te vangen, is het vaak kosteneffectiever en veiliger om, in plaats van te investeren in de uitbreiding of vergroting van regenwater- of gecombineerde rioolstelsels, een ondergronds regenwateropslagsysteem te installeren, dat het regenwater kan opvangen voordat het de rioolstelsels bereikt. Op die manier beschikt u over een grotere veiligheidsmarge om grote hoeveelheden regenwater in een korte periode op te vangen.

Een modulair systeem, zoals de Raineo regenwaterbeheeroplossing van Pipelife, past in vrijwel elke lay-out en structuur en kan elke gewenste capaciteitsgrootte aan. 
Autumn leaves floating on water surface.

Voorkom overstromingen met waarschuwingssystemen

Met een bewakingssysteem op afstand dat realtimegegevens levert, hebt u toegang tot essentiële informatie zodat u de juiste actie kunt ondernemen om mogelijke overstromingen en schade aan uw eigendom en de omliggende gebieden te beperken.

Bovendien behoort het tot het verleden dat u iemand op pad moest sturen om uw stormwatersysteem te controleren. Met geavanceerde onderhoudswaarschuwingen vertelt uw monitoringsysteem u precies wanneer het moet worden gecontroleerd.

 

Sad asian little girl looking outside through the window in the rainy day in vintage color tone

Uitwerking van ons Raineo®-systeem voor overstromingsvermindering en -preventie

Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

callback serive
Wij nemen telefonisch contact met u op
E-mail service
Wij zullen per e-mail contact met u opnemen

Deel:

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop u met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met u op
E-Mail service
We nemen contact met u op via e-mail