Een solide en beheersbare basis met Pipelife SpaRc IT boxen

20 januari 2020 | 2 min lezen

Een solide en beheersbare basis met Pipelife SpaRc IT boxen voor bedrijventerrein De Dijken in Den Haag. Bij ontwikkeling van het project Triarchium II aan de Vrouw Avenweg is gekozen voor het plaatsen van 600 Pipelife SpaRc IT boxen en 200 grondplaten. Samen vormen zij een oersterk infiltratieveld wat zorgt voor beheersbaar en optimaal grondwatermanagement. De opdrachtgever en aannemer was Kool Grond- en Sloopwerken. De SpaRc IT boxen en grondplaten werden geleverd via Joosten Kunststoffen.

Naast het belang van beheersbaar en optimaal grondwatermanagement was het  voorwaarde dat er een solide oplossing werd geboden omdat er zwaar verkeer over het terrein moet kunnen rijden. De SpaRc Infiltratie Box is van zichzelf al heel sterk maar door zijn unieke steensgewijze stapelbaarheid ontstaat een ongekend sterke en stabiele constructie. Het verkregen infiltratieveld zorgt ervoor dat het grondwater op een aanvaardbaar niveau gehouden worden. Het water wordt getransporteerd naar een plek waar het niet in de weg staat. Kortom de ideale oplossing voor dit project.

Er is voor SpaRc IT gekozen vanwege de snelle levertijd en de sterke constructie van het verkregen infiltratieveld. Bij de nieuwbouw eiste de gemeente Den Haag afkoppeling van de hemelwaterafvoer van de riolering om wateroverlast tijdens hevige en langdurige regenbuien te voorkomen. Het verharde oppervlak groeit en dus de hoeveelheid afvloeiend regenwater ook. In nieuwe wijken of op nieuwe bedrijventerreinen is het daarom al jaren gebruikelijk dat het regenwater niet in het riool terecht komt en is er een apart regenwaterriool wat op het oppervlaktewater of op ondergrondse bergbezinkbassins afwatert. 

Deel:

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail