Buitenriolering onder de grond op bouwplaats
Buitenriolering onder de grond op bouwplaats

Houd onze voeten droog en onze gezondheid op orde

ontdek

Buitenriolering

Durofort Den Bosch with blue overlay

Regen- en vuilwaterbeheer


Riolering, je ziet het niet, maar het is er wel. En het is onmisbaar. Want met een veilige en betrouwbare afvoer van ons regenwater en afvalwater houden we onze leefomgeving veilig, schoon en gezond. Met onze buitenrioleringssystemen hebben wij daarom voor iedere uitdaging een oplossing op maat. Van woonwijk tot stadscentrum, en van vliegveld tot industriegebied. Veilig, betrouwbaar, én passend bij projecten met circulaire doelstellingen. Onze riolering is klaar voor de toekomst.

VEILIGE LEEFOMGEVING. CIRCULAIRE DOELSTELLINGEN BEHALEN. SLIMME OPLOSSINGEN OP MAAT.

Altijd een passende oplossing voor hemelwater- en afvalwaterafvoer

Wij voorzien al jarenlang in betrouwbare en complete totaaloplossingen voor regenwaterbeheer en afvoer van afvalwater. Samen met onze klanten ontwerpen wij een passende buitenriolering voor iedere omgeving. Want hoe complex ook, met onze rioleringsprogramma’s hebben wij voor iedere uitdaging een oplossing.

Onze kunststof buitenrioleringsoplossingen Durofort, Renofort en Raineo kenmerken zich door hun sterke mechanische eigenschappen, flexibele inzetbaarheid, milieuvriendelijkheid en lange levensduur. Raineo is een flexibel modulair regenwaterbeheersysteem dat overtollig regenwater opvangt, filtert en zuivert, en het opslaat, infiltreert of afvoert op elke gewenste wijze. De buitenrioleringsprogramma's Durofort en Renofort zijn (deels) gemaakt van gerecycled PVC. En ze zijn na gebruik zelf weer te verwerken tot een nieuw product van PVC. Daardoor sluiten deze buitenrioleringssystemen goed aan bij projecten met MKI’s (milieukostenindicatoren) en circulaire doelstellingen.

Video over kracht van samenwerken

de kracht van verbinden

Pipelife in beeld

Benieuwd naar onze oplossingen? Op zoek naar instructievideo's? Of wil je juist een kijkje achter de schermen? Voor dit en nog veel meer zit je helemaal goed op ons YouTube kanaal! Ontdek onze video's, we zijn benieuwd wat je er van vindt!

Regen waterbeheer

Complete oplossingen & voorkom overstromingen met slimme meters

Buitenriolering onder de grond op bouwplaats
Buitenriolering onder de grond op bouwplaats

Vrijverval riolering

Onze buitenrioleringsoplossingen maken gebruik van het principe vrijverval riolering. Bij vrijverval riolering wordt de zwaartekracht gebruikt om het water naar de plaats van bestemming te laten stromen. In de praktijk betekent dit dat de rioolbuizen onder een kleine helling aangelegd worden, waardoor het regen- en afvalwater via natuurlijke stroming de juiste kant op gaat. Het voordeel is dat er geen of weinig pompen nodig zijn.

Binnen vrijverval riolering wordt onderscheid gemaakt tussen een gemengd rioleringssysteem en een gescheiden rioleringssysteem. In een gemengd systeem wordt zowel regenwater als afvalwater in één rioolstelsel naar de waterzuivering getransporteerd. Er zijn echter ook gescheiden systemen voor gescheiden afvoer. Onze oplossingen zijn geschikt voor beide rioolsystemen. Daarnaast hebben we een compleet regenwaterbeheersysteem op maat dat overtollig regenwater opvangt, filtert en zuivert, en het opslaat, infiltreert of afvoert.

Rotterdam Wielewaal Buitenriolering
Thumbnail beton vs plastic rioolbuizen

Beton versus PVC rioolstelstel

Onze kunststof rioolsystemen zijn betrouwbaar en veilig. Uit onderzoek blijkt dat kunststof rioleringssystemen zelfs 75% minder lekkages hebben dan een betonnen riolering. Naast betrouwbaarder en veiliger is een PVC rioleringssysteem ook nog eens sneller en makkelijker aan te leggen dan een betonnen riolering. Uit een test van organisatie TEPPFA blijkt dat ons kunststof rioleringssysteem zelfs 30% sneller kan worden aangelegd dan een betonnen riolering. De video hiernaast laat het zien.

Onze PVC rioolbuizen zijn lichter van gewicht dan betonnen rioolbuizen. Dat betekent sneller transport en kortere installatietijd met minder zware machines. Daardoor is er minder overlast voor de omgeving en minder vervuiling door CO2 uitstoot van de machines.

Het duurzame karakter van onze riolering

Onze buitenrioleringsprogramma’s Renofort en Durofort zijn (deels) gemaakt van gerecycled PVC. Renofort rioolbuizen bestaan voor minimaal 50% uit gerecycled PVC. Onze nieuwe innovatie, de Durofort rioolbuizen, bestaan zelfs voor 100% uit gebruikt PVC. Bovendien kunnen alle onderdelen van onze riolering na gebruik ook zelf weer worden verwerkt tot een volgend product van PVC. Dat geeft ze een extra lange levensduur.

Onze buitenrioleringsprogramma’s zijn daarom zeer geschikt voor projecten met MKI’s en circulaire doelstellingen. Met de unieke Durofort rioolbuizen lopen we zelfs 30 jaar vooruit op de circulaire eisen van de Nederlandse overheid!

Durofort Den Bosch De Vliert Rioned

Inspectieputten met stroomprofiel op maat door 3D printer

Een 3D printer kan aan de hand van digitale bouwtekeningen met grote nauwkeurigheid een driedimensionaal object produceren. Tot voor kort werd deze methode vooral gebruikt om eenmalige prototypes of kunstobjecten te produceren. Pipelife is de éérste en enige ter wereld die 3D printtechnologie gebruikt voor industriële productie op grote schaal. 

3D printer met stroomprofielen

Duurzaam én KOMO-gecertificeerd riool

Naast de milieuvriendelijke eigenschappen voldoet onze riolering uiteraard aan de allerhoogste kwaliteitseisen. Renofort is KOMO-gecertificeerd, en ook Durofort voldoet aan alle specificaties en eisen waaraan een KOMO-gecertificeerde buis moet voldoen.

Nieuws & referenties

Inspectieputten op maat met onze nieuwe 3D printer

Met nieuwe geautomatiseerde 3D-printtechnologie en revolutionaire software ontwerpen en produceren wij volledig op maat gemaakte polypropyleen inspectieputten voor hemel- en vuilwatersystemen. Hiermee kunnen wij in een korte periode een complexe inspectieput op maat ontwerpen en met de 3D printer produceren. 

Pipelife collega's bij stroomprofielen door 3D printer
Thumbnail YT Durofort

durofort buis in actie

Pipelife in beeld

Benieuwd naar onze oplossingen? Op zoek naar instructievideo's? Of wil je juist een kijkje achter de schermen? Voor dit en nog veel meer zit je helemaal goed op ons YouTube kanaal! Ontdek onze video's, we zijn benieuwd wat je er van vindt!

Duurzaam Durofort rioleringssysteem voor gemeente ‘s-Hertogenbosch

In 2019 gaf de gemeente ‘s-Hertogenbosch aan interesse te hebben in rioolbuizen die voor 100% uit gerecycled PVC bestaan. Inmiddels ligt er na een geslaagd ontwikkeltraject een duurzaam Durofort rioleringssysteem van Pipelife onder de Bossche wijk De Vliert.

Durofort Den Bosch De Vliert Pano

Productoverzicht

Rioolbuizen project buitenriolering Vlissingen

BUIZEN & hulpstukken

Alles voor een krachtig riool- en infiltratiesysteem. Gerecycled PVC, PP Pragma of gladwandige PP buizen. Compleet met keilinlaten voor diverse buistypes en manchet, pragma en drainage hulpstukken.

PIP_NLE_Sewage_Boxcomplex_Waalwijk

INFILTRATIESYSTEMEN

Een compleet pakket van Stormbox I en II infiltratiekratten aangesloten op PVC of PP Pragma buizen. Daarnaast heeft Pipelife ook infiltratiebuizen in haar programma.

Inspectieput De Lier Lierkwartier

INSPECTIEPUTTEN

Op maakt gemaakte inspectieputten uit het Renoflow programma bestaande uit 100% recyclebaar PP.

PIP_NLE_Sewage_Boos_Wervershoof

kolken

Kolken van PP (Renoflow) en PVC met straat- of trottoirkop.


SAMEN PRATEN OVER onzE buitenriolering?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze oplossingen? Neem contact op met onze experts!

Contact foto Hugo Lamper

Hugo Lamper

Technisch commercieel adviseur

Sewage

+31 6 11 50 83 20

Frank Terpstra

Frank Terpstra

Business Manager

Sewage

+31 6 51 20 84 48


Vind hier meer infrastructuur

Potable Water

Drinkwater

Gas

Gas

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail