Buitenriolering

DUROFORT DE ALLEREERSTE RIOOLBUIS GEMAAKT VAN 100% GERECYCLED PVC

DUROFORT: De basis van een milieuvriendelijk en duurzaam rioleringsysteem.

De rioolBUIS in 't kort

Durofort rioolbuizen gemaakt van 100% gerecycled PVC

Onze Durofort buitenriolering is de eerste buitenriolering die in zijn geheel gemaakt is van gebruikt PVC. Durofort is na gebruik ook zelf weer opnieuw te verwerken tot een volgend product van PVC.

Met onze unieke Durofort rioolbuizen lopen we zelfs 30 jaar vooruit op de circulaire eisen van de Nederlandse overheid! Een afvalvrije circulaire economie is één van de milieudoelstellingen voor 2050 van de Nederlandse overheid. Circulair bouwen is een belangrijk onderdeel van een circulaire economie. Bij circulair bouwen draait het om slim gebruik van grondstoffen, producten en goederen, waardoor deze oneindig worden hergebruikt. Durofort is dé circulaire oplossing. Zowel voor tenders met een MKI en circulaire doelstellingen als voor gemeentes met duurzaamheidsvraagstukken en rioleringsprojecten.

De rioned innovatieprijs 2021

De Durofort buis won de RIONEDinnovatieprijs 2021. De Durofort buis is de éérste rioolbuis die voor 100% van gebruikt PVC is gemaakt.

Referentie

Samen gaan we voor innovatieve, duurzame en toekomstgerichte totaaloplossingen

Waarom durofort?

De innovatieve Durofort buis is een volwand PVC buis. De buis bestaat voor 100% uit gerecycled PVC, en is zelf ook 100% recyclebaar. Naast zijn milieuvriendelijke eigenschappen bezit de buis over sterke mechanische eigenschappen. De Durofort buis beschikt over dezelfde slagbestendigheid, maatvastheid en nominale ringstijfheid als een standaard buis. De buis is compact, vol van gewicht en voldoet aan alle specificaties en eisen waaraan een KOMO-gecertificeerde buis moet voldoen. De Durofort buis heeft een hoge chemische resistentie en een zeer hoge belastbaarheid wat betreft grond- en verkeerslast. 

Durofort kan gecombineerd worden met andere Pipelife buitenrioleringsprogramma's zoals Renofort, PP Pragma, onze inspectieputten, kolken én met ons slimme regenwaterbeheersysteem Raineo.

Durofort Den Bosch De Vliert Rioned

Pipelife wint RIONED innovatieprijs met duurzame Durofort buis

Onlangs namen wij vol trots de RIONED innovatieprijs in ontvangst voor onze Durofort buis. De Durofort buis is de éérste rioolbuis die voor 100% van gebruikt PVC is gemaakt. De buis kan na gebruik weer opnieuw gerecycled worden. Het behalen van deze prijs is voor ons een extra stimulans om vol in te blijven zetten op duurzaamheid.

Frank Terpstra met RIONEDinnovatieprijs
© Foto Stichting RIONED

Samen de circulaire doelstellingen van 2050 bereiken

Ook gemeente ’s-Hertogenbosch zocht in het kader van verduurzaming naar toepassingen die zoveel mogelijk voldoen aan hun circulaire doelstellingen. Een duurzaam rioleringssysteem paste daar uitstekend bij. De gemeente 's-Hertogenbosch gaf aan interesse te hebben in rioolbuizen die voor 100% uit gerecycled PVC bestaan. Na een geslaagd ontwikkeltraject ligt er een duurzaam Durofort rioleringssysteem onder de Bossche wijk de Vliert.

Durofort Den Bosch De Vliert Pano

Door kennis, ervaring en contacten te delen, leren we van elkaar en komen we samen tot betere resultaten

Buitenriolering assortiment


Samen praten? Ga met ons in gesprek en daag ons uit!

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail