Pipelife Wastewater Closed
Pipelife Wastewater Open

veilige verplaatsing van afval- en regenwater

Buitenriolering assortiment

Duurzame rioolbuizen en hulpstukken zijn de oplossing

Een veilig transport van afval- en regenwater is van groot belang voor onze volksgezondheid, het milieu én behoud van droge voeten. Er is een duidelijke behoefte aan betrouwbare, milieuvriendelijke en duurzame oplossingen.

voor elke uitdaging een passend riool

Een veilig transport van afval- en regenwater is van groot belang voor onze volksgezondheid, het milieu én behoud van droge voeten. Er is een duidelijke behoefte aan betrouwbare, milieuvriendelijke en duurzame oplossingen. 

Onze uitgebreide buitenrioleringsprogramma’s bestaan uit een breed scala aan kunststof buizen en hulpstukken. Die ook nog eens allemaal te combineren zijn. Dat betekent dat wij voor íedere omgeving, hoe uitdagend en complex ook, een maatwerk oplossing voor regenwaterbeheer en vuilwaterbeheer kunnen realiseren. Van woonwijk tot stadscentrum, en vliegveld tot industriegebied.

Renofort Pipelife

Rioolstelsels die voldoen aan circulaire doelstellingen

Een buitenriolering op maat, die ook nog duurzaam en circulair is. Want onze PVC rioolbuizen zijn voor minimaal 50% of 100% gemaakt van gerecycled PVC. Bovendien zijn alle buizen en hulpstukken van PVC na gebruik ook zelf weer te verwerken tot een volgend product van PVC. Onze buizen hebben op die manier een extra lange levensduur.

Veel van onze producten passen door deze eigenschappen naadloos binnen projecten met circulaire doelstellingen. Behaal jij jouw doelstellingen met deze programma’s? Neem gerust contact op om jouw vraagstukken met ons te bespreken.

PIP_NLE_Sewage_Scheldekwartier_Vlissingen

Belangrijke eigenschappen voor elk rioolstelsel

Onze buizen en hulpstukken voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. Want naast duurzame eigenschappen hebben onze buizen en hulpstukken ook zeer sterke mechanische eigenschappen. Ze beschikken over een hoge chemische resistentie en hoge belastbaarheid. Ze zijn zeer bestendig tegen verschillende concentraties chemicaliën en zuren. Daarnaast beschikken alle buizen en hulpstukken over een hoge slag- en stootbestendigheid, en hebben ze een hoge weerstand tegen zware grond- en verkeerslasten.

Durofort Den Bosch De Vliert Rioned

Materiaal: PVC of PP rioolbuizen

POLYVINYLCHLORIDE (PVC)

Polyvinylchloride (PVC) is wereldwijd al decennia lang de eerste keuze voor leidingen. PVC heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding, is breed inzetbaar, en beschikt over zeer sterke eigenschappen. PVC heeft namelijk een uitstekende chemische bestendigheid en een lage thermische uitzetting. Polyvinylchloride is bestand tegen hoge druk, en het is stijf en slagvast. De binnenzijde van een PVC buis is gladder dan de binnenzijde van een betonnen buis. Daardoor ontstaan er minder opstoppingen dan in een betonnen buis. 

Het lichte gewicht van PVC buizen maakt dat ze veel sneller en makkelijker aan te leggen zijn dan betonnen buizen. Dat bespaart tijd en kosten en het is milieuvriendelijker. Ook heeft PVC een hele lange levensduur, en is het prima te recyclen. Het wordt ingezameld via het BIS, en kan worden verwerkt tot nieuwe producten van PVC. Onze Durofort en Renofort buizen zijn gemaakt van gerecycled PVC. 

POLYPROPYLEEN (PP)

Polypropyleen (PP) is een sterke kunststof die voor veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Ook PP is bijzonder goed bestand tegen chemicaliën. De binnenzijde van een polypropyleen buis is heel glad en kent dus een sterke anti-hechting. De kans op opstoppingen wordt daardoor veel kleiner dan bijvoorbeeld bij een betonnen buis. Polypropyleen is een harde, flexibele kunststof, die zeer licht van gewicht is. Ook de aanleg van een rioolstelsel met PP gaat sneller dan een riolering met betonnen rioolbuizen. 

PP heeft een hoge stijfheid, sterkte en hardheid. PP is daarentegen relatief flexibel. PP is daarnaast zeer duurzaam. Polypropyleen heeft een lange levensduur en het materiaal is makkelijk te hergebruiken als nieuwe grondstof. PP wordt ingezameld via het BIS (buizen inzamel systeem).  


Nieuws & projecten

Pipelife wint RIONED innovatieprijs met duurzame Durofort buis

Onlangs namen wij vol trots de RIONED innovatieprijs in ontvangst voor onze Durofort buis. De Durofort buis is de éérste rioolbuis die voor 100% van gebruikt PVC is gemaakt. De buis kan na gebruik weer opnieuw gerecycled worden. Het behalen van deze prijs is voor ons een extra stimulans om vol in te blijven zetten op duurzaamheid.

Frank Terpstra met RIONEDinnovatieprijs
© Foto Stichting RIONED


SAMEN PRATEN OVER DUURZAME buitenriolering?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze oplossingen? Neem contact op met onze experts!

Contactfoto Rob Dekker2

Rob Dekker

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 523

Irene Bloemendaal

Irene Bloemendaal

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 674

Contactfoto Mümtaz Yilmaz

Mümtaz Yilmaz

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 579

Contactfoto Frank Muis

Frank Muis

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 672

Hugo Lamper

Hugo Lamper

Technisch commercieel adviseur

Sewage

+31 6 11 50 83 20

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail