Buitenriolering

Duurzame en veelzijdige riolerings- en infiltratie buizen van PP Pragma

PP Pragma rioolbuizen: dé basis voor een krachtig regenwaterbeheersysteem

DE BUIZEN IN 'T KORT

PP Pragma® buitenriolering is een systeem voor riolerings- en infiltratietoepassingen. Het uitgebreide programma bestaat uit high performance buizen, koppelingen en hulpstukken van PP-blockpolypropyleen copolymeer. Dit lichtgewicht maar zeer sterke materiaal is bestand tegen veel verschillende omstandigheden in het water en in de grond. PP Pragma® buizen en hulpstukken zijn voorzien van KOMO-keur.

Door het gebruik van (holle) ribbels wordt er minder materiaal gebruikt terwijl de buis hierdoor wel veel sterker wordt. Echt een win-winsituatie dus. De buizen kunnen tegen hoge schedelbelasting en worden niet aangetast door chemische stoffen. 

De PP Pragma® buizen en hulpstukken zijn zeer flexibel inzetbaar. Ze zijn makkelijk te koppelen aan onze Renoflow-inspectieputtenkolken en aan de PVC buizen en hulpstukken uit onze Durofort (gemaakt van 100% gerecycled PVC) en Renofort buitenrioleringsprogramma’s. Daarnaast kunnen ze ook gekoppeld worden aan buizen en hulpstukken van ander materiaal zoals PE en beton. PP Pragma vormt samen met Renoflow de basis van ons Raineo regenwaterbeheersysteem.

Samen werken we aan oplossingen om regenwater efficient in te zetten

Waarom PP Pragma?

Naast dat een PP Pragma buis ontzettend sterk is en flexibel inzetbaar is binnen verschillende buitenrioleringssystemen is de buis ook een belangrijke speler binnen een infiltratiesysteem. Een infiltratiesysteem voorkomt dat kostbaar regenwater via wegen en daken in het vuilwaterriool verdwijnt of dat het direct wordt afgevoerd naar bijvoorbeeld oppervlaktewater of een wadi.

Het regenwater wordt namelijk weer langzaam geinfiltreerd in de bodem, waar het hoort. Op deze manier worden vele liters schoon regenwater uit het riool gehouden en wordt invulling gegeven aan klimaatadaptatie. Juist infiltreren daar waar de regen valt. 

Een infiltratiesysteem met PP Pragma buizen is een integrale oplossing om water te infiltreren, draineren en biedt de mogelijkheid om water te transporteren en te bufferen. De buizen zijn ontwikkeld met hoogwaardig mechanisch gebonden woven of non-woven geotextiel en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. 

PIP_NLE_Sewage_Project_Uithoorn

Buitenriolering assortiment


Samen praten? Ga met ons in gesprek en daag ons uit!

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail