PL_RenoflowPlus_Keyvisual_header_trottoirkop

renoflowplus: de nieuwe generatie kolk

Maak kennis met onze nieuwste kolk

Bij Pipelife hebben we jarenlange ervaring opgedaan en kennis verzameld op het gebied van kunststof; het zit in ons DNA. Onze toewijding aan kwaliteit en innovatie heeft ons tot dé specialist in de kunststofindustrie gemaakt. Deze expertise zetten we in om oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt, zoals de toenemende hoeveelheid neerslag en de intensiteit van deze buien.

Samen met specialisten op het gebied van infrastructuur, hebben we deze RenoflowPlus kolk ontwikkeld. De robuuste en lichtgewicht kolk is ontworpen om regenwaterpieken snel af te voeren en vuil vast te houden. Het filter zorgt voor een optimale afvoer van straatwater, terwijl bladeren en ander vuil effectief worden afgevangen om het achterliggende systeem en het milieu te beschermen.

PL_RenoFlowPlus_packshot_banner_1280x800px_nature

ONTDEK ALLE PLUSPUNTEN

PL_RenoflowPlus_Open_banner_1920x720px
PL_RenoflowPlus_Open_banner_1920x720px

Reiniging en inspectie

De kolk biedt een zandvangvolume van ruim 45 liter. De gladde binnenzijde en het gebruikte materiaal (PP) zorgen ervoor dat vuilaanhechting geminimaliseerd wordt. Bovendien bevindt het filter zich volledig tegen de randen van de kolk. Na installatie blijft de gehele kolk dus uitstekend toegankelijk voor reiniging, zelfs zonder onderdelen te verwijderen. Via het uitneembare stankslot is camera-inspectie van het systeem mogelijk.

Milieuvriendelijke keuzes

De kolk is vervaardigd uit 100% recyclebaar PP en wordt duurzaam geproduceerd, hetgeen resulteert in een lage MKI-waarde. Hij voldoet aan de specificaties en normen zoals vastgesteld in NEN EN 17670:2021. Optioneel kan de kolk worden uitgerust met een amfibieëntrap, waardoor padden, kikkers en salamanders die per ongeluk in de kolk belanden, eenvoudig hun weg terugvinden.

Hoge kwaliteit

Bij de keuze van afwateringssystemen is de verkeersklasse een belangrijk criterium. Deze bepaalt namelijk de maximale belasting veroorzaakt door verkeer. De RenoflowPlus kolk valt onder verkeersklasse C250, wat betekent dat hij gedurende zijn hele levensduur uitstekend bestand is tegen verkeerslasten. Hierdoor is hij ideaal voor gebruik in winkelstraten, ventwegen en parkeerterreinen.

Flexibele aansluitmogelijkheden

De RenoflowPlus kolk heeft een bovendiameter van 315 mm en is geschikt voor een breed assortiment straat- en trottoirkoppen. Hij is verkrijgbaar met verschillende spie-einde aansluitingen: 110 mm, 125 mm, 160 mm en 200 mm. Altijd een passende kolk voor jouw situatie!

Optimaal installatiegemak

Dankzij het lichtgewicht ontwerp kan de RenoflowPlus kolk eenvoudig door één persoon worden geplaatst, zonder extra hijsmaterieel. Door de compacte afmetingen van de kolk kan deze vrijwel overal moeiteloos worden geïnstalleerd. De vlakke bodem zorgt direct voor een stabiele installatie, waarbij nauwkeurige afstelling mogelijk is. Zo werk je snel en efficiënt, en bespaar je zowel tijd als geld. 

Meer weten?

We komen graag langs om onze nieuwste RenoflowPlus kolk te presenteren!

Ga voor kwaliteit, duurzaamheid, functionaliteit en installatiegemak

De RenoflowPlus kolk biedt een uitstekende combinatie van kwaliteit, duurzaamheid, gebruiksgemak en eenvoudige installatie. Gemaakt van 100% recyclebaar polypropyleen, legt dit product de nadruk op milieuvriendelijkheid zonder in te boeten aan prestaties. De kolk heeft een robuuste en solide constructie, terwijl hij tevens compact en licht van gewicht is. De installatie en het onderhoud van onze kolken zijn dan bijzonder eenvoudig, waardoor ze een aantrekkelijk alternatief vormen voor traditionele betonnen kolken! De RenoflowPlus kolk past op alle typen afwateringssystemen en is gemaakt voor maximale belasting onder de zwaarste omstandigheden.

Een uitgebreid programma
Onze RenoflowPlus kolk is onderdeel van het Renoflow-programma bestaande uit kolken en inspectieputten van 100% recyclebaar PP.
Bekijk hier onze inspectieputten.

Naast het Renoflow programma biedt Pipelife ook PVC straat- en trottoirkolken, zoals een tegelpadkolk, infiltratiekolk, erfscheidingscontrole put en diverse accessoires zoals putdeksels en dergelijke. Voor alle situaties bieden wij een geschikte oplossing. Bekijk de brochure voor ons volledige assortiment. 

ALTIJD EEN PASSENDE OPLOSSING

Riolering, je ziet het niet, maar het is er wel. En het is onmisbaar. Want met een veilige en betrouwbare afvoer van ons regenwater en afvalwater houden we onze leefomgeving veilig, schoon en gezond. Met onze buitenrioleringssystemen hebben wij daarom voor iedere uitdaging een oplossing op maat. Van woonwijk tot stadscentrum, en van vliegveld tot industriegebied. Veilig, betrouwbaar, én passend bij projecten met circulaire doelstellingen. Onze riolering is klaar voor de toekomst!

Slim & Compleet

Wij weten wat er speelt in jouw wereld. En daar stemmen we onze producten zo goed mogelijk op af. Ons totaal assortiment maakt installeren makkelijk.
Wij houden onze kennis en service graag op hoog niveau. Dus heb je suggesties of ideeën? Neem contact op en daag ons uit!

PL_RenoFlowPlus_packshot_banner_1280x800px

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail