Image picture

Het denken over onze toekomst maakt deel uit van ons leven. Laten we het vandaag vormgeven voor een betere toekomst.

#future

We zullen niet achterover leunen en wachten tot de toekomst zich aandient. Klimaatverandering, vervuiling, verstedelijking, een sneller dan ooit veranderende en door data gedreven maatschappij, nieuwe technologieën, etc., dit zijn slechts enkele van de modewoorden van onze tijd.

We zien dit als een oproep om de toekomst in eigen hand te nemen. We hebben de knowhow, de creativiteit, de partners en de drive om te anticiperen op toekomstige behoeften en ons snel aan te passen aan het onvoorspelbare.

Fossielvrije buizen van Pipelife. Gemaakt van biobased kunststof.

Minimaliseer je CO2-voetafdruk met wel 90% met onze biobased PVC buizen. Gemaakt van grondstoffen gewonnen uit hernieuwbare bronnen. Met exact dezelfde kwaliteit, kenmerken en eigenschappen als traditioneel kunststof.

Met onze hoogwaardige buizen van biobased kunststof kunnen we samen een belangrijke stap maken in het verder verduurzamen van distributienetwerken! Met een minimale klimaatimpact en maximaal behoud van kwaliteit.

Pipelife Biobased 7.12.2022 - 18

Prefab bouwen met Pipelife

De bouwwereld staat voor grote uitdagingen, nu én in de toekomst. Veeleisende omstandigheden zoals circulair bouwen, stijgende bouwkosten, arbeidstekorten en woningnood vragen om een nóg duurzamer en efficiënter bouwproces. Een uitdaging die wij graag samen met alle bouwpartners aanpakken.

Zoals samen prefab bouwen. Met onze prefab systemen kun jij met minder mensen toch duurzamer, efficiënter en sneller bouwen. Prefab complex? Voor jou niet. Want met onze prefab systemen voor elektro, vloerverwarming en binnenhuisriolering wordt prefab makkelijk!

Samen prefab bouwen

Inspectieputten met stroomprofiel op maat door 3D printer

Een 3D printer kan aan de hand van digitale bouwtekeningen met grote nauwkeurigheid een driedimensionaal object produceren. Tot voor kort werd deze methode vooral gebruikt om eenmalige prototypes of kunstobjecten te produceren. Pipelife is de éérste en enige ter wereld die 3D printtechnologie gebruikt voor industriële productie op grote schaal. 

3D printer met stroomprofielen

Pipelife wint RIONED innovatieprijs met duurzame Durofort buis

Onlangs namen wij vol trots de RIONED innovatieprijs in ontvangst voor onze Durofort buis. De Durofort buis is de éérste rioolbuis die voor 100% van gebruikt PVC is gemaakt. De buis kan na gebruik weer opnieuw gerecycled worden. Het behalen van deze prijs is voor ons een extra stimulans om vol in te blijven zetten op duurzaamheid.

Frank Terpstra met RIONEDinnovatieprijs
© Foto Stichting RIONED

Waterstof, het groene gas van de toekomst

Over niet al te lange tijd stappen we allemaal over van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Een veelbelovend groen alternatief voor aardgas, is waterstof. De gasleidingsystemen van Pipelife zijn geschikt voor het transport van waterstof. Onze gasleidingen en hulpstukken zijn gekeurd door keuringsinstantie KIWA Gastec. Ze zijn geschikt voor bijmenging tot en met 100% waterstof.

Image picture

Slimme oplossingen voor complexe problemen

Data inzetten voor betere inzichten en nog schoner en veiliger drinkwater. Voorkom overstromingen met een slim regenwaterbeheersysteem dat je precies laat weten wanneer een overstroming op de loer ligt of waar de zwakke punten van het systeem zich bevinden. Laat je informeren en ontdek hoe jij onze slimme oplossingen kunt gaan gebruiken!

Smart probe systeem onder de grond

Echte innovatie is het voorzien van wat mensen nodig hebben, voordat ze dat doen.

Zoran Davidovski, R&D en Innovation Officer, Pipelife

Wij zijn niet voor niets een toonaangevende internationale fabrikant van leidingoplossingen. Om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van een voortdurend veranderende wereld, ontwikkelen we niet alleen onze processen en producten, maar ook onszelf voortdurend. 

Zoran Davidovski

Wij stimuleren innovatie

Innovatie hoeft niet altijd op de eerste plaats te komen, het gaat er ook om de dingen beter te maken. Onze R&D-afdeling heeft een zeer duidelijk doel: het voortdurend uitdagen van de status quo en het anticiperen op toekomstige behoeften met duurzame oplossingen.

In ons streven om onszelf voortdurend uit te dagen en ideeën te ontwikkelen, lanceerden we in 2009 "Ideas & More" voor de medewerkers van Pipelife om hun creatieve spieren te spannen en innovatieve oplossingen te vinden voor productieprocessen, afval, recyclage en milieuontwikkelingen. 

Senior grandfather helping grandson ride on kids toy car. Happy old man pushing car while boy driving on street. Grandparent playing with little boy on gokart.

Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail