Duurzaam Durofort rioleringssysteem voor gemeente ‘s-Hertogenbosch

16 april 2021 | 3 min lezen

Deel:

DUURZAAM DUROFORT PROJECT IN 'S-HERTOGENBOSCH

In 2019 gaf de gemeente ‘s-Hertogenbosch aan interesse te hebben in rioolbuizen die voor 100% uit gerecycled PVC bestaan. Inmiddels ligt er na een geslaagd ontwikkeltraject een duurzaam Durofort rioleringssysteem van Pipelife onder de Bossche wijk De Vliert.

Durofort Den Bosch De Vliert Rioned
Durofort Den Bosch De Vliert Rioned

DUURZAME WONINGBOUW IN 'S-HERTOGENBOSCH

In het kader van verduurzaming zocht gemeente ‘s-Hertogenbosch gericht naar duurzame toepassingen. Toen de gemeente eind 2019 hoorde van ons idee om producten te ontwikkelen die volledig uit gerecycled PVC bestonden waren ze meteen geïnteresseerd. De gemeente gaf aan een aantal geschikte projecten te hebben binnen haar stadsgrenzen. Één van deze projecten betrof de bouw van 54 tijdelijke huurwoningen in de wijk De Vliert.

VERDUURZAMING VAN RIOLERINGSSTELSEL

De oplossingen voor dit project moesten zoveel mogelijk voldoen aan de circulaire doelstellingen van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Een duurzaam rioleringsstelsel paste daar uitstekend bij. Uiteindelijk heeft de gemeente gekozen voor onze betrouwbare Renoflow inspectieput en de nieuw ontwikkelde Durofort buis, die volledig uit herverwerkt PVC bestaat. Hiermee heeft gemeente ‘s-Hertogenbosch een grote stap gezet in verduurzaming van hun rioleringsstelsel. 

Durofort Den Bosch De Vliert Pano

#COLLABORATION: GEMEENTE ‘S-HERTOGENBOSCH 

Eef Spekman, beheerder van het gemeentelijke rioolstelsel in ‘s-Hertogenbosch, is betrokken bij het bouwproject in de wijk De Vliert. Hij vertelt over de samenwerking met Pipelife: “Mijn collega vertelde over de circulaire ambities van Pipelife, waarop ik met hen in gesprek ben gegaan. De 100 procent gerecyclede buizen, daar had ik op dat moment zeker een aantal geschikte projecten voor. De samenwerking is, onder meer in de wijk De Vliert, naar tevredenheid verlopen.

CARBON FOOTPRINT VERKLEINEN

In principe zijn wij als gemeente bezig om zo hoogwaardig mogelijk en met het oog op een zo klein mogelijke carbon footprint onze projecten te realiseren. We richten nu onze blik op de toekomst en de uitdagingen die daar liggen. Pipelife houden wij hierbij zeker als een van de partners in onze gedachten.”  

CIRCULAIRE DOELSTELLINGEN VAN GEMEENTEN

De beheerder onderstreept ook nog eens hoe belangrijk het is dat private partijen en overheidsinstellingen gezamenlijk op trekken in de zoektocht naar de circulaire inzet van grondstoffen. Spekman: “De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft circulariteit hoog in het vaandel staan. Het behoort tot ons dagelijks werk om te kijken hoe we die standaard steeds verder kunnen uitbreiden. Daarnaast werkt het ook vaak twee kanten op: bedrijven laten zien wat ze kunnen doen én de eisen van de gemeentelijke opdrachtgever worden steeds veeleisender op het gebied van circulariteit.”

WINNAAR RIONED INNOVATIEPRIJS

Januari 2021 namen wij vol trots de RIONED innovatieprijs in ontvangst voor onze Durofort buis.

 

Durofort Den Bosch De Vliert Rioned

SAMEN PRATEN OVER DUURZAME OPLOSSINGEN?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzame oplossingen voor jouw gemeente? Neem contact op met onze experts!

Contactfoto Rob Dekker2

Rob Dekker

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 523

Irene Bloemendaal

Irene Bloemendaal

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 674

Contactfoto Mümtaz Yilmaz

Mümtaz Yilmaz

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 579

Contactfoto Frank Muis

Frank Muis

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 672

Hugo Lamper

Hugo Lamper

Technisch commercieel adviseur

Sewage

+31 6 11 50 83 20

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail