Fotoshoot elektro installatie de Kwekerij Utrecht

Makkelijk en snel elektro installatie monteren

Pre-connect elektro installatie 'Spin'

Méér installeren, met meer gemak, in minder tijd!

Vakmanschap in een nieuw jasje, dát is prefab installeren met de Pipelife Pre-connect elektro installatie ‘Spin’. De Pre-connect elektro installatie ‘Spin’ van Pipelife is onze prefab op maat gemaakte elektroboom voor elektrische installaties. Maak het jezelf een stuk makkelijker en lever meer bouwprojecten op met Pipelife Pre-connect elektro installatie 'Spin'. En realiseer meer elektro installaties in minder tijd.

Licht werk, geen gesjouw, milieuvriendelijk, tot 80% tijdwinst en lagere totale bouwkosten. Onze Pre-connect Spin is een robuust en betonwaterdicht prefab elektrosysteem. Gegarandeerd 100% storingsvrij, met 50 jaar garantie op de lasverbindingen, en helemaal op maat. Wij tekenen het elektrosysteem zoals jij wilt, én we maken het zoals jij wilt. Zo is jouw prefab installatie dus altijd precies naar jouw wens, en passend bij jouw project. Together we make prefab easy.

Together we make prefab easy

Prefab complex? Voor jou niet. Want met onze Pre-connect systemen voor elektro installaties wordt prefab makkelijk!

Prefab installatie als oplossing

De bouwwereld staat voor grote uitdagingen, nu én in de toekomst. Veeleisende omstandigheden zoals circulair bouwen, stijgende bouwkosten, arbeidstekorten en woningnood vragen om een nog duurzamer en efficiënter bouwproces. 

Duurzamer, sneller en efficiënter bouwen zijn uitdagingen waar óók jij als installateur mee te maken krijgt. Een slimme oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden is prefabricage. Prefabricage is een veelbelovende bouwmethode om duurzamer, sneller en efficiënter te kunnen bouwen. Inmiddels zijn vrijwel alle gebouwonderdelen prefab te maken, zoals daken en wanden.

Met Pipelife Pre-connect elektro installatie ‘Spin’ hebben wij óók voor de elektro installateur dé oplossing om prefab te kunnen installeren. 

Fotoshoot elektro installatie de Kwekerij Utrecht

Prefab installeren. Anders installeren, met dezelfde kwaliteit.

Fotoshoot elektro installatie de Kwekerij Utrecht

Samen maken we prefab installeren makkelijk

Prefab installeren is een andere manier van installeren. Het vraagt om een goede voorbereiding en een degelijke planning. Kennis, kunde en bouwdata moeten naadloos getimed en geïntegreerd worden tijdens het hele bouwproces.

Ingewikkeld? Niet voor jou. Want wij helpen jou, stap voor stap. Van tekentafel tot aan de uitvoering. Wij tekenen het elektrosysteem zoals jij wilt, én we maken het zoals jij wilt. Alles is mogelijk.

Samen maken we prefab installeren makkelijk. #togetherwemakeprefabeasy

Heb jij een project waarbij je prefab wilt installeren? Daag ons uit!

We starten met het samen ontwerpen van jouw optimale elektro installatie. Nadat de tekeningen voldoen aan jouw wensen, beginnen wij met de productie van de elektrobomen. Alle installaties worden uitvoerig getest. De verschillende elektro bomen worden in handzame dozen volgens afspraak op de bouwplaats geleverd. We begeleiden je gedurende het hele traject, óók op de bouw. Wij zijn er om je te helpen.

Pipelife Pre-connect elektro installatie 'Spin'

Prefab elektro installatie
100% kwaliteit

De Pre-connect Spin is een 100% storingsvrije prefab elektro installatie op maat, bestaande uit voorbedrade elektrobuizen en verdeeldozen. De geprefabriceerde elektroboom wordt kant-en-klaar voor montage afgeleverd op de door jouw gewenste locatie op de bouwplaats. Getest, gekeurd, gelabeld, én voorzien van alle testrapporten. Eenmaal op de plek van installatie hoef jij alleen nog maar uit te rollen en te fixeren. Niet meer sjouwen, niet meer strippen en knippen en geen getrek met draden.

Met Pre-connect elektro installatie Spin installeer jij méér, in minder tijd, en met meer gemak. Gebruik je onze Pre-connect Spin tijdens de bouw dan kun jij tot wel 80% tijdwinst behalen. Door deze tijdwinst zijn je totale installatiekosten veel lager dan bij conventioneel installeren.

Onze Spin is geschikt voor toepassing in verschillende constructies, zoals houtskeletbouw, renovatiebouw en tunnelbouw, prefab wanden en vloeren, kanaalplaatvloeren en breedplaatvloeren, en metal stud.

Verwerk onze spin zonder problemen in de dekvloer, want de Pre-connect Spin is 100% storingsvrij. De lasverbindingen worden door ons fabrieksmatig geprefabriceerd. Wij testen álle verbindingen grondig op kortsluiting en weerstand. De geteste verbindingen beschermen we in de lasdoos door een speciale epoxyhars. Na uitharding van de hars zijn de lasdozen absoluut betonwaterdicht, robuust en ontzettend sterk. Ons systeem voldoet aan de NEN1010 en is KEMA-gekeurd.

“Dankzij de spin neemt de tijdsdruk af en heerst er meer rust op de bouw”

Frank de Koning – Monteur Smit Elektrotechniek

We design

Bij prefab installeren is een goede voorbereiding essentieel. Daarom willen wij al in een vroeg stadium van het project met jou om tafel. We spreken jouw wensen en plannen tot in het kleinste detail door, om zo gezamenlijk tot de beste oplossing voor jouw project te komen.

Om jouw prefab installatie te kunnen maken zijn technische tekeningen noodzakelijk. Deze technische BIM-tekeningen maken wij samen met jou, compleet met een volledig uitgewerkte elektro installatie. Met onze speciaal op maat gemaakte Revit plug-in kunnen wij jouw Pipelife installatie tot in het kleinste detail intekenen.

In de 3D tekeningen is precies te zien hoe de prefab elektro installatie loopt. Zo komen eventuele knelpunten vroegtijdig in beeld. Samen met de andere technische tekeningen zorgen we voor een optimaal en integraal plan. Zo weet jij precies waar je aan toe bent vóórdat jouw project van start gaat. Samen maken we alles kloppend. We design.

 • Advies bij technisch ontwerp gebouw
 • Advies bij uitwerken van technische BIM-tekeningen
 • Eenvoudige engineering van Pipelife oplossingen met behulp van in eigen beheer ontwikkelde Revit plug-in
 • Desgewenst neemt Pipelife Nederland de gehele engineering uit handen

Wij tekenen het elektrosysteem zoals jij wilt, én we maken het zoals jij wilt. Vrijwel alles is mogelijk. Enkele voorbeelden: 

 • We kunnen de gehele prefab elektro installatie stekerbaar maken. Daarvoor ontwikkelden we onze gepatenteerde adapter. 
 • Een prefab elektro installatie met overlengte, of juist één die strak passend is. 
 • Ook kun je kiezen voor losse lengten voorbedrade buis zonder verdeeldoos maar wel voorzien van codering en volgens afspraak op de bouwlocatie geleverd. 

Heb je vragen, wensen én een bouwproject waarbij prefab installeren een mogelijke oplossing kan zijn? Neem contact op en daag ons uit! Samen vinden we de beste prefab oplossing.

Twee collega's samen aan het werk achter hun bureau

We make

Nadat de plannen en tekeningen door alle betrokken partijen zijn goedgekeurd, worden de Pre-connect elektro installaties fabrieksmatig door ons geproduceerd. Jouw op maat gemaakte prefab elektro installaties worden grondig getest en (KEMA) gekeurd. Alle testgegevens zijn beschikbaar.

De geteste verbindingen beschermen we in de lasdoos met een speciale epoxyhars. Na uitharding zijn de lasdozen absoluut betonwaterdicht en brandwerend, er kan geen luchtverplaatsing meer plaatsvinden.

 

Onze lasdozen zijn robuust, ontzettend sterk, onderhoudsvrij en gegarandeerd 100% storingsvrij. Wij geven je zelfs 50 jaar garantie op de lasverbindingen van onze Pre-connect Spin. Met ons prefab elektrosysteem heb jij een hoogwaardige elektro installatie in handen, waarmee je tijd én geld kunt besparen. Getest, gekeurd, en voorzien van alle wettelijk vereiste documentatie. We make. 

 • Kwalitatieve Pipelife prefab oplossing kant-en-klaar voor montage
 • Getest, gekeurd en gecertificeerd 
 • Alle testrapporten beschikbaar
 • Betonwaterdicht, brandwerend en 100% storingsvrij 
 • 50 jaar garantie op lasverbindingen
 • Wettelijk vereiste documentatie voor oplevering bouw 
Preflex spider tijdens productieproces

We assist

Nadat we jouw prefab elektro-installaties hebben geproduceerd verpakken we elke spin apart in een doos. Elke doos, én elke spin, is voorzien van een label met daarop de ruimte op de bouwlocatie waar de Pre-connect Spin geplaatst moet worden.

Wij zorgen er vervolgens voor dat jouw Pre-connect Spin op de afgesproken tijd én locatie aangeleverd wordt. Helemaal naar jouw wens. Met dit elektrosysteem zijn voorraden verleden tijd. Zo wordt jouw bouwplaats logistiek een stuk makkelijker en overzichtelijker.

Het Pre-connect Spin elektrosysteem rol je uit, fixeer je, en klaar! Hulp nodig? Wij zijn er als je ons nodig hebt, op afstand, én op de bouw. We assist.

 • Bouwplaats begeleiding
 • Just in time levering in eigen beheer
 • Levering op exacte installatie locatie
 • Doelgerichte en snelle service
 • Bouwproces evaluatie
Fotoshoot elektro installatie de Kwekerij Utrecht

Prefab installeren. Hetzelfde vakmanschap in een nieuw jasje.

Jouw voordelen als je onze Pre-connect elektro installatie 'Spin' gebruikt:

Jouw op maat gemaakte prefab elektro installaties worden grondig getest en (KEMA) gekeurd.

De installatie van de spin is snel en eenvoudig, het werk is sneller klaar. 

Ons systeem is makkelijk aan te leggen, de kans op installatiefouten is minimaal. Het is op de bouwplaats slechts een kwestie van uitrollen en fixeren. Doorlussen is niet meer nodig. Het lassen van de centraaldoos is eenvoudiger en sneller.

En zo dus meer bouwprojecten mogelijk binnen de huidige regelgeving.

De installatie is na het scheiden van materialen recyclebaar, en draagt zo bij aan een circulaire economie.

Wij zijn er om jouw werk makkelijker te maken. Samen willen we ons steentje bij dragen aan de uitdagingen van deze tijd, woningnood en circulaire economie. Wij voelen ons betrokken bij jouw project. Samen zoeken we oplossingen en zijn we altijd in de buurt om te helpen.

Geen gesjouw met losse buizen en kabels. Elke Pre-connect Spin wordt apart verpakt in een doos. Elke doos, én spin, is voorzien van een label met de locatie waar de spin geplaatst moet worden. Eenvoudige bouwplaats logistiek!

Alleen de spin uitrollen en fixeren. Klaar! Draad trekken is overbodig. Knippen en strippen hoeft niet meer. De spin geeft je veel installatiegemak!

Woman in Vienna with Spider
Video Preflex Spider

Bekijk de video en zie hoe het werkt

Pipelife in beeld

Benieuwd naar onze oplossingen? Op zoek naar instructievideo's? Of wil je juist een kijkje achter de schermen? Voor dit en nog veel meer zit je helemaal goed op ons YouTube kanaal! Ontdek onze video's, we zijn benieuwd wat je er van vindt!

Onze Pre-connect Spin zorgt ook voor:

Wij zorgen dat de spin op tijd en op de afgesproken locatie geleverd wordt. Alles volgens jouw wens. Voorraden zijn verleden tijd.

Elke spin wordt apart verpakt in een doos. Elke doos, én spin, is voorzien van een label met de locatie waar de Pre-connect Spin geplaatst moet worden.

Door de just-in-time levering zijn voorraden op de bouwplaats overbodig geworden.

Geen snijverlies, niet meer knippen en strippen.

Door de vereenvoudigde manier van installeren ben je minder vaak in een woning aan het werk. Natuurlijk geldt dit voordeel ook voor woningen die fabrieksmatig geproduceerd worden, er zijn minder arbeidsgangen nodig om de elektro installatie aan te leggen.

PIP_NLE_Elektro_Preflex Spider_photoshoot

Pipelife Pre-connect ‘Spin’. De prefab elektro installatie van morgen.

co-creatie in optima forma

“Binnen onze prefab afdeling verwoorden wij de fases in een bouwtraject met de begrippen ‘we design, we make, we assist’. Ook dit ontwikkeltraject verliep volgens deze route,” vertelt Kees Tinke, Accountmanager bij Pipelife. “Enige tijd geleden kwamen we in contact met Erik de Vries, Innovatie- en Productmanager bij Heembeton. Hij had de uitdaging een prefab betonvloer inclusief prefab W- en E-installaties te ontwikkelen.” 

PL_Samenwerking-Heembeton

Prefab elektro installatie in nieuwbouw te Almelo

In Almelo worden, volgens de nieuwste duurzaamheidsnormen, 67 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd. Gasloos, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en een grondwaterpomp.

Loohuis installatiegroep is verantwoordelijk voor de installaties in alle woningen en kiest voor onze prefab elektro installatie. Hierdoor bespaart de projectleider op montage-uren en is hij door de eenvoudige installatie veel flexibeler met de inzet zijn medewerkers.

08-11-2021: Productie: Pipelife
In opdracht van Pipelife fotografeerde NESimages/Bulderfotografie een reportage of het prefab aanleveren van electra.

Totaalleverancier voor iedere installateur

Pipelife is dé totaalleverancier voor iedere elektrotechnisch installateur. Wij leveren een compleet elektro assortiment. Van prefab elektro oplossingen, tot alles voor het aanleggen van een traditionele elektro installatie. Wij hebben het in huis.

Zoals Preflex, dé flexibele voorbedrade buis van Pipelife, onze flexibele buizen en starre buizen, de verhoogd slagvaste buis (link) en halogeenvrije buizen

Natuurlijk hebben wij ook een uitgebreid assortiment bevestigingsmaterialen, waaronder de Pipelife Torx-schroefclip, S-clip en onze montageklemmen.

In ons assortiment hulpstukken vind je ook Pipelife betongiet cones, connectoren, sokken en bochten. 

Montage Torx-schroefclip op preflex spider

“Door de Spin van Pipelife kunnen wij onze groeidoelstellingen realiseren”

Jeroen Lawant – Directeur Linde Kroon Elektrotechniek B.V.

Betrokken bij het hele bouwproces

Wij zijn een deskundige en betrokken partner in het gehele bouwproces. Van tekening tot ingebruikstelling van de elektrotechnische installatie. Jouw helpende hand om het bouwproces efficiënt en foutloos te laten verlopen.

Fotoshoot elektro installatie de Kwekerij Utrecht

Een goed gesprek vormt het begin

Een goed gesprek vormt het begin. Wat zijn de plannen? Hoe wil je het aanpakken? Waar kunnen wij bij helpen? Hoe eerder we in gesprek zijn hoe beter we je van dienst kunnen zijn. Samen nieuwe oplossingen vinden en zorgen voor een optimaal bouwproces.
 

Revit BIM drawing of house with Preflex Spider

Inzicht door technische tekeningen

Samen maken we technische BIM tekeningen met een compleet uitgewerkte elektro installatie ingetekend. Je ziet precies hoe alle Pre-connect elektro installaties lopen en waar alle elementen zich bevinden. Samen met de andere tekeningen zorgen we voor een optimaal plan.  

Preflex spider tijdens productieproces

Op maat gemaakte elektrotechnische installatie

Nadat de plannen door alle betrokken partijen zijn beoordeeld en goedgekeurd, worden jouw op maat gemaakte Pre-connect elektro installaties fabrieksmatig geproduceerd. Na en tijdens de productie wordt alles uitvoerig getest. Alle testresultaten zijn voor de betrokkenen altijd toegankelijk in de cloud.

PIP_NLE_Elektro_Preflex Spider_photoshoot

Directe levering op locatie, op afspraak

Elke spin wordt apart verpakt in een doos. Elke doos, én spin, is voorzien van een label met de locatie waar de Pre-connect Spin geplaatst moet worden. Eenvoudige bouwplaatslogistiek!

Wij zorgen dat de Pre-connect Spin op tijd en op de afgesproken locatie geleverd wordt. Alles volgens jouw wens. Met dit elektrosysteem zijn voorraden verleden tijd. 

PIP_NLE_Elektro_Preflex Spider_photoshoot

Kant-en-klaar voor montage

Het Pre-connect Spin elektrosysteem rol je uit en fixeer je. Klaar! Draad trekken is overbodig. Knippen en strippen hoeft niet meer. De spin geeft je veel installatiegemak!  

Wij zijn er graag bij als je de eerste keer met de Pre-connect Spin aan de slag gaat. Gewoon om te horen hoe jij het gebruiksgemak ervaart. 

Lachende vrouw terwijl ze video kijkt op een opladende telefoon

50 jaar garantie op de
Pre-connect Spin

Nadat alle elementen zijn gemonteerd kan de elektrotechnische installatie in gebruik worden gesteld. Wij leveren betrouwbare en hoogwaardige kwaliteit. Wij geven 50 jaar garantie op de lasverbindingen van de onze Pre-connect Spin.

Het Pre-connect Spin systeem is uiteraard KEMA gecertificeerd.

“Dankzij de Spin een snelle en moeiteloze montage van een elektrische installatie”

Remco Bergevoet – Projectleider bij Loohuis Installatiegroep en realiseerde het Finch project met de Pipelife Pre-connect elektro installatie 'Spin'

ALLE PRE-CONNECT SYSTEMEN OP EEN RIJ

A spider for the future

Pre-connect elektro

Geluidsarme Pipelife Master 3 Plus in ‘Mr. Jigs’ hotel Venlo

Pre-connect binnenriolering

Prefab underfloor heating pilot in Lutjebroek

Pre-connect vloerverwarming

Elektro assortiment


Interesse gewekt? Praat met onze experts!

Contactfoto Leon Ronde

Leon Ronde

Salesdesk

Bouw & Installatie

+31 6 21 36 25 19

0228-55696

Kees Tinke

Kees Tinke

Key Account Manager

Pre-Connect Oplossingen

+31 6 15 18 89 63

Contactfoto Jan van Meegdenburg

Jan van Meegdenburg

Business Manager

Pre-Connect Oplossingen

+31 6 22 39 48 75

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail