Pipelife wint RIONED innovatieprijs met duurzame Durofort buis

16 april 2021 | 2 min lezen

Deel:

RIONED INNOVATIEPRIJS VOOR DUURZAME DUROFORT BUIS

Tijdens de digitale RIONED dag kozen deelnemers onze Durofort buis tot de winnende innovatie. Daar zijn we uiteraard enorm blij mee, en het is een mooie bevestiging van onze duurzame koers.

ONTWIKKELING VERDUURZAMING RIOOLBUIS 

Na het ontwikkelen van de Renofort buis en de 'drielevensbuis', die respectievelijk voor 50% en 80% uit gerecycled materiaal bestaan, hebben wij onszelf opnieuw uitgedaagd. Want was het ook mogelijk om een rioolbuis te ontwikkelen die voor 100% uit oud ingezameld PVC bestaat? Wij dachten van wel!

DUURZAME riolering IN 'S-HERTOGENBOSCH

Toen gemeente ‘s-Hertogenbosch aangaf interesse te hebben in duurzame rioleringssystemen zijn we ons idee verder gaan doorontwikkelen. Na overleg met de gemeente, waarbij de eisen werden vastgesteld, doken we het laboratorium in. In het laboratorium werd gezocht naar een passende oplossing voor hun vraag. Dat was geen eenvoudige opgave, omdat er gewerkt moest worden met gebruikt PVC van verschillende herkomst. Middels een intensief traject van testen en verbeteren lukte het ons om van dit ingezameld PVC een hoogwaardige rioolbuis te produceren.

DUROFORT BUIS GEMAAKT VAN 100% HERGEBRUIKT PVC

Onze Durofort buis is volledig gemaakt van oud gebruikt PVC, én kan na gebruik ook zelf weer worden verwerkt in een volgend product van PVC. De buis voldoet aan alle specificaties en eisen waaraan een KOMO-gecertificeerde buis moet voldoen. Door zijn kwalitatieve eigenschappen en uitermate duurzame karakter is de Durofort buis een interessant product voor tenders met een MKI (milieukostenindicator) en/of EMVI.

Inmiddels zijn voor de gemeente 's-Hertogenbosch alle Durofort buizen succesvol geproduceerd door Pipelife. De buizen hebben het project van de gemeente 's-Hertogenbosch voorzien van een duurzaam rioleringsstelsel. Ook de gemeente Enkhuizen heeft interesse in verduurzaming van het rioleringsstelsel. Deze gemeente heeft voor het rioolonderhoud van de komende jaren de Durofort buis voorgeschreven.

ZELFVOORZIENENDE DUURZAME GEMEENTEs

Ingezameld kunststof van gemeenten een nieuwe bestemming geven als rioolbuis in diezelfde gemeente is onze gedroomde vervolgstap. Hiervoor zijn we momenteel in gesprek met verschillende partijen. In de toekomst kan hopelijk elke gemeente in Nederland zelfvoorzienend en duurzaam worden met het concept van onze Durofort buis. 

Thumbnail YT Durofort
Frank Terpstra met RIONEDinnovatieprijs © Foto Stichting RIONED
Durofort Den Bosch De Vliert Rioned
Durofort Den Bosch De Vliert Rioned
Durofort

SAMEN PRATEN OVER DUURZAME OPLOSSINGEN?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzame oplossingen voor jouw gemeente? Neem contact op met onze experts!

Contactfoto Rob Dekker2

Rob Dekker

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 523

Irene Bloemendaal

Irene Bloemendaal

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 674

Contactfoto Mümtaz Yilmaz

Mümtaz Yilmaz

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 579

Contactfoto Frank Muis

Frank Muis

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 672

Hugo Lamper

Hugo Lamper

Technisch commercieel adviseur

Sewage

+31 6 11 50 83 20

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail