Gas

Zakkende grond constructie

Grote delen van Nederland hebben last van grondverzakking. Gebouwen zijn stevig geconstrueerd op palen, maar het omliggende terrein kan dalen, soms tot enkele centimeters per jaar. Met het zakken van de grond zal de infrastructuur van alle leidingen, zoals riool, drinkwater en gas mee dalen. Dit zet de buizen en koppelingen in de loop der jaren onder een zware spanning. Dit geldt speciaal voor het punt waar de buis aan de fundatie wordt bevestigd en het gebouw binnenkomt. Deze opbouw van spanning kan leiden tot een breuk in de leiding. Dit kan specifiek voor gasleidingen uitmonden in een levensbedreigende situatie. Om deze opbouw van druk te voorkomen heeft Pipelife een oplossing voor de zakkende grond ontworpen. Via een telescoop kan deze spanning in de buis niet langer worden opgebouwd, maar wordt deze zelfs van de buis weggeleid. Deze oplossing is getest en goedgekeurd door het Keuringsinstituut KIWA/GASTEC en de Nederlandse leidende autoriteit op het gebied van water en ondergrond (Deltares). De zakkende grondconstructie van Pipelife draagt bij aan de veiligheid van het Nederlandse gasnet.

Thumbnail Zakkende Grond Constructie

Pipelife Video's: Een film is 1000 woorden waard

Bekijk onze video's die we voor veel producten en verschillende voegmethodes ter beschikking stellen. Bekijk ons Youtube kanaal.


Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Gas assortiment

Onze gasbuizen zijn geschikt voor het transport van waterstof; gekeurd door keuringsinstantie KIWA Gastec en geschikt voor bijmenging tot en met 100% waterstof.

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail