3d printer

Unieke stroomprofielen.
In een handomdraai.

Inspectieputten op maat met geautomatiseerde 3d printtechnologie

Als wereldwijde pionier maakt Pipelife gebruik van automatische 3D-printtechnologie om volledig op maat gemaakte polypropyleen (PP) stroomprofielen voor inspectieputten te produceren als onderdeel van onze hemel- en vuilwatersystemen.

3D printer met stroomprofielen
Pipelife collega's bij stroomprofielen door 3D printer
Stroomprofiel inspectieput gemaakt met 3D printer

Inspectieputten, belangrijk onderdeel van riolering

Inspectieputten geven toegang tot het riool voor controle. Ook worden ze gebruikt om opstoppingen op te lossen. Daarnaast fungeren inspectieputten als een soort kruispunt waar ingaande buizen van het rioolsysteem bij elkaar komen. Inspectieputten vormen hiermee een essentieel onderdeel van het buitenrioleringssysteem. 

Stroomprofielen in de inspectieput

In een inspectieput komen veel verschillende stromen samen. Soms worden de stromen door de vorm van de inspectieput teveel afgeremd. Een stroomprofiel in de inspectieput kan er dan voor zorgen dat de stromen beter kunnen doorstromen.  

Een stroomprofiel leidt de stromen van de inkomende buizen naar de uitgaande rioolbuizen. Het stroomprofiel wordt zo ontworpen dat alle stromen onder de meest optimale hydraulische omstandigheden en zonder onderbrekingen naar de volgende rioolbuis worden geleid. Een goed ontworpen stroomprofiel in de inspectieput zorgt er dus voor dat een inspectieput geen remmende factor in de riolering is.

3D printer met stroomprofielen

Standaard inspectieputten versus op maat

Met ons uitgebreide assortiment standaard inspectieputten met stroomprofielen kunnen al veel verschillende ontwerpen voor buitenriolering gerealiseerd worden. Er zijn echter óók situaties waarin de standaard inspectieputten niet voldoen. 

Het kan namelijk voorkomen dat rioolbuizen onder afwijkende hoeken de inspectieput ingaan, dat ze verschillende diameters hebben, of op verschillende hoogtes liggen. In deze gevallen is er een inspectieput met stroomprofiel op maat nodig.

Inspectieput Project De Lier Lierkwartier

Inspectieputten met stroomprofiel op maat

Wanneer er sprake is van afwijkende aansluithoogtes, inlaat hoeken en diameters bieden inspectieputten met stroomprofielen op maat dé perfecte oplossing. Wij kunnen voor elke riolering een inspectieput met een uniek stroomprofiel op maat ontwerpen én maken. Zelfs voor aansluitingen met dn500 en 630.

Onze op maat gemaakte stroomprofielen ontwerpen en produceren wij met de grootste precisie. Dat doen we met behulp van speciale ontwerpsoftware en 3D printtechnologie. Zo kunnen we voor elke situatie een perfect passend stroomprofiel met ideale stromingseigenschappen realiseren.

 

3D printer met stroomprofielen

Op maat printen met 3D technologie

Een 3D printer kan aan de hand van digitale bouwtekeningen met grote nauwkeurigheid een driedimensionaal object produceren. Tot voor kort werd deze methode vooral gebruikt om eenmalige prototypes of kunstobjecten te produceren. Pipelife is de éérste en enige ter wereld die 3D printtechnologie gebruikt voor industriële productie op grote schaal. 

Als wereldwijde pionier maken wij met de nieuwste 3D printtechnologie en onze revolutionaire software volledig op maat gemaakte polypropyleen inspectieputten. Met behulp van deze nieuwe technologie produceren wij de meest complexe inspectieputten voorzien van stroomprofielen met optimale stromingseigenschappen. 

Stroomprofiel inspectieput gemaakt met 3D printer

Voor elke situatie een geschikte inspectieput

In een handomdraai ontwerpen en produceren wij inspectieputten met unieke stroomprofielen op maat, voorzien van afwijkende aansluithoeken en -hoogtes, en in- en uitlaten met verschillende diameters. Complexe ontwerpen die voorheen niet gerealiseerd konden worden, kunnen wij met deze technologie wél uitvoeren. 

Zo kunnen wij echt voor iedere situatie, hoe complex ook, een inspectieput met stroomprofiel op maat maken!

3D printer

Wij kunnen voor elke riolering een inspectieput met een uniek stroomprofiel op maat ontwerpen én maken, zelfs voor aansluitingen met dn500 en 630

Ton Schoenmaker - International Project Manager R&D bij Pipelife

Revolutionaire ontwerpsoftware

Doorgaans zijn ontwerpingenieurs ongeveer een dag bezig om een put met een uniek, niet standaard stromingsprofiel te tekenen. Met speciaal door Pipelife ontwikkelde software ontwerpen wij in korte tijd complexe putontwerpen, met stroomprofielen die voorzien zijn van optimale stromingseigenschappen. 

De klant hoeft slechts een formulier in te vullen met de afmetingen en plaatsingen van de in- en uitlaten, en ons softwareprogramma doet de rest. Onze software berekent en tekent het profiel met optimale hydraulica zelfs binnen 20 minuten!  Dat is een enorme vereenvoudiging van het ontwerpproces die veel tijd bespaart.

3D printer

Één op één van ontwerp naar uitvoering met 3D printtechnologie

Deze ontwerpen worden vervolgens met grote precisie binnen enkele uren door de 3D printer geproduceerd. Zo ontstaat er een één op één uitvoering van het ontwerp. 

De 3D printer is bovendien voorzien van een thermische camera. Deze camera meet en controleert constant de temperatuur van de geprinte lagen, en geeft signalen aan het verwarmings- en koelsysteem. Zo blijft de temperatuur optimaal, en treden er geen fouten op als gevolg van warmte-onevenwichtigheden.

Het productieproces resulteert in een kwalitatief hoogwaardige inspectieput op maat, met een optimaal stroomprofiel, voorzien van gladde en naadloze oppervlakken. 

Thermische camera 3D printer

Met de nieuwe 3D technologie en onze revolutionaire software ontwerpen én produceren wij een complexe inspectieput in minder
dan 6 uur!

Ton Schoenmaker - International Project Manager R&D bij Pipelife

Verbetering van rioleringssysteem

De optimale hydraulica van de stroomprofielen, de precisie tijdens de productie en de sterke mechanische eigenschappen maken dat de op maat gemaakte inspectieputten van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn. Uit onderzoek van een gerenommeerde testlaboratorium blijkt dat de prestaties van deze inspectieputten zelfs nog beter zijn dan alle andere custom made stroomprofielen.

Door het rioleringssysteem te voorzien van een inspectieput met stroomprofiel op maat wordt de algehele werking van het systeem verbeterd, én is er minder onderhoud nodig.

International Project Manager R&D met de 3D printer

3D printtechnologie, snel, precies én veilig

Een van de belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van de 3D technologie is de veiligheid voor onze werknemers. Een handmatig productieproces brengt namelijk grotere veiligheidsrisico's met zich mee dan een geautomatiseerd productieproces.

Met deze nieuwe 3D technologie hebben we het productieproces volledig kunnen automatiseren. Dat betekent, naast meer efficiëntie en precisie tijdens het productieproces, óók meer veiligheid voor onze werknemers.

Pipelife collega's bij stroomprofiel door 3D printer

Samen praten over 3D printtechnologie en
inspectieputten op maat?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze oplossingen? Neem contact op met onze experts!

Contact foto Hugo Lamper

Hugo Lamper

Technisch commercieel adviseur

Sewage

+31 6 11 50 83 20

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail