Inspectieputten op maat met nieuwe 3D printtechnologie van Pipelife

19 november 2021 | 3 min lezen

Deel:

Nieuwe 3D printer van Pipelife

Als eersten en enigen ter wereld zetten wij sinds enkele jaren 3D printtechnologie in voor industriële productie op grote schaal. Sinds deze introductie hebben wij het productieproces verder doorontwikkeld en geoptimaliseerd. 

Onlangs hebben wij onze nieuwe en verbeterde 3D printer in gebruik genomen. Met de komst van de nieuwe 3D printer, en onze nieuwe ontwerpsoftware, kunnen wij eenvoudig, snel én veilig inspectieputten met een uniek stroomprofiel op maat ontwerpen en produceren.

Pipelife collega's bij stroomprofielen door 3D printer
3D printer met stroomprofielen

Pionieren met 3D printtechnologie

Twee jaar geleden hebben wij voor de productie van inspectieputten op maat geautomatiseerde 3D printtechnologie geïntroduceerd. Waar 3D printtechnologie op dit formaat voorheen voornamelijk werd gebruikt voor het produceren van eenmalige unieke (kunst)objecten, hebben wij als eersten deze technologie ingezet voor industriële productie.

Optimalisatie technologie en productieproces

Sindsdien hebben we veel onderzoek uitgevoerd en de technologie verder doorontwikkeld. Zo hebben we de mechanica en het productieproces verder kunnen optimaliseren. Ook hebben we ontwerpsoftware ontwikkeld waarmee we snel en efficiënt complexe putontwerpen kunnen realiseren.

Revolutionaire software voor ontwerp inspectieputten

Voor het ontwerp van inspectieputten hebben we revolutionaire software ontwikkeld. Met slechts één druk op de knop berekenen en tekenen wij in twintig minuten een putontwerp met stroomprofiel, voorzien van de meest optimale stromingseigenschappen! Vervolgens kan de 3D printer dit ontwerp met grote precisie uitvoeren.

Ook complexe ontwerpen met moeilijke inlaat hoeken en hoogtes, en met verschillende in- en uitlaatpijpen kunnen wij op deze manier perfect op maat maken.

3D printer

Thermische camera controleert productieproces

Onlangs hebben we een vernieuwde versie van de 3D printer in gebruik genomen. Met deze nieuwe 3D printer verloopt het productieproces nog eenvoudiger en sneller.

De nieuwe 3D printer is voorzien van een thermische camera. Deze camera meet en controleert constant de temperatuur van de geprinte lagen, en geeft signalen aan het verwarmings- en koelsysteem. Zo blijft de temperatuur optimaal, en treden er geen fouten op als gevolg van warmte-onevenwichtigheden. Dat zorgt voor een efficiënter productieproces, zónder afval.

Thermische camera 3D printer

Sneller en veiliger inspectieputten produceren

Door het verbeterde proces kunnen we efficiënter, eenvoudiger én veiliger inspectieputten op maat produceren. Want de machine kan het productieproces ook nog eens geheel zelfstandig uitvoeren.Toezicht en bijsturen door medewerkers is niet meer nodig. 

Op deze manier kunnen we constant produceren, óók in de avonduren en in weekenden.  

3D printer met stroomprofielen

Hoogwaardige kwaliteit inspectieputten

Door de optimale berekening van de stromingseigenschappen, de precisie tijdens de productie, en de sterke mechanische eigenschappen zijn de inspectieputten op maat van uitzonderlijke kwaliteit. Volgens een gerenommeerd onderzoeksbureau presteren onze inspectieputten op maat beter dan alle andere custom made stroomprofielen. 

 


Samen praten over innovatieve oplossingen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze oplossingen? Neem contact op met onze experts!

Contactfoto Rob Dekker2

Rob Dekker

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 523

Contactfoto Irene Bloemendaal

Irene Bloemendaal

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 674

Contactfoto Mümtaz Yilmaz

Mümtaz Yilmaz

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 579

Contactfoto Frank Muis

Frank Muis

Salesdesk

Sewage

+31 228 355 672

Contact foto Hugo Lamper

Hugo Lamper

Technisch commercieel adviseur

Sewage

+31 6 11 50 83 20

     

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail