Referentie project installatie Pipelife drinkwaterleidingen Emmen
Referentie project installatie Pipelife drinkwaterleidingen Emmen

FOSSIELVRIJE DISTRIBUTIENETWERKEN VAN BIO-BASED PVC. WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR! JIJ OOK?

Fossielvrije buizen van Pipelife.
Gemaakt van bio-based PVC.

Minimaliseer je CO2-voetafdruk met wel 90% met onze bio-based PVC buizen. Gemaakt van grondstoffen gewonnen uit hernieuwbare bronnen. Met exact dezelfde kwaliteit, kenmerken en eigenschappen als traditioneel PVC.

Bio-based materiaal als grondstof voor pVC

Met onze hoogwaardige buizen van bio-based PVC kunnen we samen een belangrijke stap maken in het verder verduurzamen van distributienetwerken! Met een minimale klimaatimpact en maximaal behoud van kwaliteit.

Bio-based PVC is gemaakt met grondstoffen die zijn gewonnen uit hernieuwbare bronnen. De CO2-voetafdruk is daardoor aanzienlijk kleiner. Bio-based PVC heeft dezelfde kenmerken als traditioneel PVC. Het is net zo sterk, heeft dezelfde lange levensduur, en is recyclebaar. Met zijn sterke chemische en mechanische eigenschappen zijn bio-based PVC buizen van Pipelife bij uitstek geschikt voor de aanleg van drinkwaternetwerken.

Met toekomstbestendige distributienetwerken van bio-based PVC bouwen we samen aan een fossielvrij leven.

Wij zijn er klaar voor, jij ook?


OIRSCHOT KRIJGT EERSTE BIOBASED WATERLEIDING VAN NEDERLAND

Een PVC waterleiding gemaakt met gebruikt frituurvet, houtpulp of resten van suikerriet als basisgrondstof. Voor het eerst in Nederland gaat zo’n biobased waterleiding de grond in. Om precies te zijn in het Brabantse Oirschot. En nee, het water smaakt straks niet naar frituur. “De buis is qua samenstelling gezien exact hetzelfde als de standaard PVC leiding, maar de grondstoffen zijn allemaal biobased,” aldus Hanneke van de Ven, directeur distributie bij Brabant Water. “Met dit project willen we de weg vrijmaken naar meer duurzame en biobased materialen in de watersector.”

Pipelife Biobased 7.12.2022 - 18

Samen verminderen we de CO2-uitstoot

Erde in unseren Händen - Umweltschutz

Bio-wat??

Vaak wordt ervan uitgegaan dat een bio-based product ook bio-degradable, ofwel biologisch afbreekbaar is. Dat is niet zo.

Bio-based
Producten zijn gemaakt met natuurlijke grondstoffen, die afkomstig zijn uit fossielvrije en hernieuwbare (biomassa)bronnen. Zoals suiker, houtpulp, aardappelschillen of frituurvet. Bio-based producten zijn niet altijd biologisch afbreekbaar. Bio-based PVC is bijvoorbeeld niet biologisch afbreekbaar, maar wel recyclebaar. Het heeft daardoor een levensduur van minimaal 100 jaar.

BIO-DEGRADABLE
Producten zijn gemaakt van biologisch afbreekbare kunststoffen die na verloop van tijd door micro-organismen, bacteriën of schimmels worden afgebroken. Deze biologisch afbreekbare kunststoffen zijn, in tegenstelling tot bio-based kunststoffen, niet per definitie gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

LEG FOSSIELVRIJE DISTRIBUTIENETWERKEN AAN MET BIO-BASED PVC BUIZEN

Door over te stappen naar buizen van bio-based PVC kun jij als distributeur van drinkwater of andere stoffen een fossielvrij en toekomstbestendig distributienetwerk aanleggen. Met een CO2-voetafdruk die tot wel 90% kleiner is dan bij gebruik van traditioneel PVC! En zónder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit.

Bio-based PVC heeft namelijk exact dezelfde kwaliteit, kenmerken en eigenschappen als fossiel PVC. Bio-based PVC buizen kunnen probleemloos iedere buis van conventioneel PVC vervangen, óók drukleidingen.

Liever gefaseerd over stappen naar buizen van 100% bio-based PVC? Ook dat is mogelijk. Onze bio-based PVC buizen zijn beschikbaar in verschillende bioprofielen.

Benieuwd hoe jij kunt overstappen naar een fossielvrij distributienetwerk?

Referentie project installatie Pipelife drinkwaterleidingen Emmen
Referentie project installatie Pipelife drinkwaterleidingen Emmen
Referentie project installatie Pipelife drinkwaterleidingen Emmen

BIO-BASED PVC, GEMAAKT VAN NATUURLIJKE EN HERNIEUWBARE GRONDSTOFFEN

Bio-based PVC wordt gemaakt met grondstoffen die zijn verkregen uit reststromen van natuurlijke en hernieuwbare bronnen.

Bij de productie van PVC is de stof etheen een belangrijke grondstof. Etheen werd tot voor kort vooral gewonnen uit aardolie, een fossiele grondstof. Etheen kan echter óók worden gewonnen uit fossielvrije en hernieuwbare bronnen zoals biomassa. Dit wordt bio-based etheen genoemd. Bio-based etheen kan bijvoorbeeld onttrokken worden aan suikerriet, houtpulp of gebruikt frituurvet. In tegenstelling tot fossiele bronnen zoals aardolie, zijn deze bronnen hernieuwbaar. Ze raken nooit uitgeput.

Bio-based etheen is gelijk aan fossiel etheen. Het heeft dezelfde eigenschappen als etheen die gewonnen wordt uit aardolie. PVC die gemaakt wordt met bio-based etheen is daarom 100% gelijk aan PVC die gemaakt wordt met fossiel etheen.

IDENTIEKE KWALITEIT, IDENTIEKE EIGENSCHAPPEN!

Bio-based PVC heeft precies dezelfde kenmerken en eigenschappen als “gewoon” PVC. Het enige verschil zit hem in de groene herkomst van de grondstof! Een bio-based PVC buis kan dan ook zonder problemen ieder type buis en drukleiding van fossiel PVC vervangen. Vanzelfsprekend zijn beide versies KIWA gekeurd.

MET BIO-BASED PVC GEGARANDEERD GÉÉN VERDRINGING VAN DE VOEDSELPRODUCTIE

Met bio-based PVC buizen van Pipelife bouw je kwalitatieve distributienetwerken met veel minder klimaatimpact, én waarborg je daarnaast de sociale impact! Om te voorkomen dat er verdringing van de voedselproductie plaatsvindt, is de volledige bio-based productieketen gecertificeerd. Zo is er altijd volledige transparantie over de herkomst van het bio-based PVC van Pipelife.

CO₂ besparing in de praktijk

De CO₂ vergelijking bij een PVC buis ø110 mm en 10 meter lang

Een bio-based PVC buis met een lengte van 10 meter, een diameter van 110 mm en een wanddikte van 2,7 mm heeft een CO2-voetafdruk van 1,75 kg/CO2.

Een fossiele PVC buis met dezelfde afmetingen heeft daarentegen een CO2-voetafdruk van 26,43 kg/CO2.

De CO2-uitstoot van bio-based PVC is aanzienlijk lager. Daarnaast nemen gewassen zoals suikerriet en bomen, waarvan de reststromen worden gebruikt om bio-based etheen te winnen, tijdens hun groei al een grote hoeveelheid CO2 op. Al met al zorgt bio-based PVC op deze manier voor een flinke besparing van CO2 uitstoot.


Samen praten over innovatieve oplossingen om de CO2-voetafdruk te verlagen?

Jeroen Bleeker

Jeroen Bleeker

New EnergyProductmanager

+31 651 84 17 14

+31 228 355 555

Maurice Meester

Maurice Meester

Product manager

New Energy & Drainage

+31 6 18 47 73 40

Kevin Ruiter

Kevin Ruiter

Key Account Manager

New Energy & Drainage

+31 6 11 84 76 38

Astrid Struik

Astrid Struik

Salesdesk

New Energy

+31 228 355 663

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail