Elektro

Preflex, dé flexibele voorbedrade buis

Eenvoudig elektro installeren 

met Preflex, dé flexibele voorbedrade buis van Pipelife

Preflex is dé flexibele voorbedrade buis van Pipelife, waarmee installateurs snel en veilig elektro-installaties kunnen aanleggen voor woningbouw, utiliteitsbouw en industriële toepassingen. Preflex buizen zijn probleemloos in elk bouwproject aan te leggen zoals bijvoorbeeld in kanaalplaatvloeren, breedplaatvloeren, stortbeton (betonvloeren) of bij houtskeletbouw. 

Onze Preflex buizen bestaan uit stroomkabels, installatiekabels, coaxkabels, datakabels, signaalkabels, stuurstroomkabels en alarmkabels.

De Preflex voorbedrade buis is beschikbaar in verschillende standaard draad- en kabelcombinaties voor de aanleg van voorzieningen voor energie & licht, communicatie, alarmering, dataverwerking en TV & muziek. Ook kan de Preflex buis op maat geleverd worden met een draad- en kabelcombinatie naar keuze.

Slim installeren met kleur

Onze Preflex flexibele voorbedrade buizen herken je voor, tijdens en na de installatie snel en eenvoudig aan de zeven verschillende buiskleuren. Voor elk type kabel een andere kleur buis. Vind in één oogopslag de juiste buis in je magazijn of op de bouw, en controleer snel en gemakkelijk de installatie op basis van kleur. Óók in de groepenkast. Lees meer in het nieuwsartikel.

Preflex safe halogeenvrij

Naast de halogeenvrije standaard Preflex buis, is er voor extra brandveiligheid ook onze Preflex Safe voorbedrade buis. Preflex Safe heeft niet alleen een halogeenvrije beschermende buis, ook alle draden en kabels in de buis zijn halogeenvrij.

SLIM & COMPLEET

Wij weten wat er speelt in jouw wereld. En daar stemmen we onze producten zo goed mogelijk op af. Ons totaal assortiment maakt installeren makkelijk.
Wij houden onze kennis en service graag op hoog niveau. Dus heb je suggesties of ideeën? Neem contact op en daag ons uit!

Preflex op maat

Sla het knip en strip werk over en bespaar tijd

Naast onze standaard draad- en kabelcombinaties kan Preflex ook op maat worden gemaakt. Je kunt naar wens kiezen voor een geheel eigen draad- of kabelcombinatie.

Nog meer gemak? Wij leveren Preflex aan in de lengtes die jij wilt. Zo hoef jij niet meer te knippen. Indien gewenst kunnen we je ook de kabeluiteinden gestript leveren. Nog sneller werken met meer overzicht? Wij pakken jouw Preflex netjes gesorteerd per woning of installatieruimte in. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze Preflex flexibele voorbedrade buizen herken je voor, tijdens en na de installatie snel en eenvoudig aan de zeven verschillende buiskleuren. Voor elk type kabel een andere kleur buis. 

Preflex met technische tekening op bouwplaats

MAKKELIJK INSTALLEREN MET PREFLEX

Jouw leven als installateur gemakkelijker maken

Installateurs kunnen makkelijker en sneller installaties aanleggen met Preflex buizen van Pipelife. Door de voorbedrade buis is draden trekken door de buis is niet meer nodig, waardoor tijd en geld wordt bespaard. Preflex buizen zijn gebruiksvriendelijk en ze zijn extra glad. Daarnaast zijn ze voorzien van een handige metermarkering, wat het op juiste lengte afsnijden nog makkelijker maakt. 

Preflex buizen zijn handig verpakt op rol of haspel. Onze rollen, in combinatie met ons afrolsysteem, en haspels zorgen dat de buizen makkelijk, snel en zonder moeite worden afgerold zonder dat er lussen ontstaan.

Installateur met preflex buizen

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN PREFLEX

Gegarandeerd betrouwbaar

Preflex buizen worden gemaakt van hoogwaardig polypropyleen. Daardoor hebben ze zeer sterke mechanische eigenschappen. Ze zijn slag- en vormvast, hebben een hoge chemische resistentie, en kunnen worden verwerkt bij een temperatuur tot -15°C. Bovendien hebben onze Preflex buizen uitstekende brandveilige eigenschappen. Ze zijn halogeenvrij, low smoke én brandvertragend. 

Preflex buizen zijn slagvast, en kunnen zonder probleem met inslagbeugels worden bevestigd op beton-, kanaal- of breedplaatvloeren. Ook kan de Preflex buis in beton worden gestort. De buis kan een druk aan tot wel 750 N en behoudt zijn vorm bij het leggen in stortbeton.

Preflex voorbedrade buis met bouwtekening
Preflex voorbedrade buis op bouwplaats

Volledig halogeenvrij


Onze 100% halogeenvrije oplossing voor extra brandveiligheid

Al onze Preflex buizen zijn halogeenvrij (bevatten minder dan <0.5% halogeen). Naast de halogeenvrije standaard Preflex buis, is er voor extra brandveiligheid ook onze Preflex Safe buis. Preflex Safe heeft niet alleen een halogeenvrije beschermende buis, ook alle draden en kabels ín de buis zijn halogeenvrij. Het materiaal van onze Preflex Safe is vlam vertragend, veroorzaakt veel minder rookontwikkeling, geeft geen giftige rookgassen af en heeft een hoge chemische bestendigheid.

Met onze 100% halogeenvrije buis kan worden voldaan aan de toenemende eisen op het gebied van brandveiligheid in openbare gebouwen en publieke ruimtes. Er zijn afhankelijk van de toepassing en eisen verschillende brandklassen van de draadsamenstellingen in ons assortiment beschikbaar.

Nog makkelijker installeren

Met onze prefab elektro installatie

Ben je op zoek naar een compleet voorgefabriceerde elektro-installatie, dan bieden we je de Pipelife Pre-connect elektro-installatie.

Onze prefab elektro installatie, het Pre-connect systeem, bestaat uit voorbedrade elektrobuizen en verdeeldozen. Het is een volledig op maat gemaakt totaalsysteem voor elektrische installaties. 

Fotoshoot elektro installatie de Kwekerij Utrecht

MEER PREFAB INSTALLEREN MET PIPELIFE

Samen maken we prefab bouwen makkelijk

Prefabricage is een veelbelovende bouwmethode om duurzamer en sneller te bouwen. Met minder mensen bovendien. Daarom zetten wij volop in op de ontwikkeling van innovatieve en slimme oplossingen voor prefab bouwen.

Voor ieder prefab vraagstuk op het gebied van elektro, vloerverwarming en binnenhuisriolering vind je bij ons een kant-en-klare oplossing op maat. De bekende kwaliteit van Pipelife, maar dan met het gemak van prefab!  Naast onze elektro prefab oplossingen maken wij ook prefab systemen voor vloerverwarming en binnenhuisriolering. 

Samen prefab bouwen

Slim bevestigen

Preflex makkelijk vast te zetten met s-clip en torx-schroefclip

De Pipelife Torx-schroefclip is geschikt voor professionele montage van zowel starre als flexibele buizen in de diameter 16 t/m 20mm. De Torxkop geeft de schroef een goede grip. 

Wij ontwikkelden de Pipelife S-clip speciaal voor het ophangen van flexibele buizen aan tralieliggers of staalmatten. De Pipelife S-clip is met name geschikt voor gebruik in tunnelbouw en bij breedplaatvloerdelen. Met de unieke Pipelife S-clip bevestig je handig en snel Preflex buizen en andere flexibele buizen met een diameter van 16 t/m 20mm.

Natuurlijk hebben we naast de Torx-schroefclip en S-clip nog vele andere bevestigingsmaterialen, kijk in ons assortimentsoverzicht (PDF) voor een compleet overzicht.

Montage Torx-schroefclip op preflex spider

Pipelife als totaalleverancier

Pipelife is dé totaalleverancier voor iedere elektrotechnisch installateur. Wij leveren naast onze flexibele voorbedrade buizen ook starre buizen in alle soorten en maten. Ook zetten wij vol in op de ontwikkeling van innovatieve en slimme oplossingen voor prefab bouwen. Zo produceren wij hoogwaardige prefab elektro-installaties op maat.

Elektro assortiment


Ga met ons in gesprek en daag ons uit!

Wil jij ook meer elektro-installaties monteren in minder tijd, en met minder mensen?

Contactfoto Robert Paul Hogers

Robert Hogers

Salesdesk

Bouw & Installatie

+31 228 355 694

Contactfoto Leon Ronde

Leon Ronde

Salesdesk

Bouw & Installatie

+31 6 21 36 25 19

0228-55696

Ton Zonneveld

Ton Zonneveld

Key Account Manager

Bouw & Installatie

+31 6 51 35 24 64

Contactfoto Bart Bingen

Bart Bingen

Key Account Manager

Bouw & Installatie

+31 6 30 22 23 20

Erik Venema

Erik Venema

Sales Manager

Bouw & Installatie

+31 6 51 89 43 05

Kees Tinke

Kees Tinke

Key Account Manager

Pre-Connect Oplossingen

+31 6 15 18 89 63

Contactfoto Jan van Meegdenburg

Jan van Meegdenburg

Business Manager

Pre-Connect Oplossingen

+31 6 22 39 48 75

Cor Vis

Business Manager

Bouw & Installatie

+31 6 20 97 22 76

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail