Polsafe opzetstuk met Gas-Stop

POLSAFE OPZETSTUK MET GEINTEGREERDE GAS-STOP

In Nederland is bijna elk huishouden aangesloten op aardgas.  De introductie van het Polsafe-systeem in de negentiger jaren, was de grote doorbraak van een brede range aan fittingen voor het lage druk gastransport door PVC leidingen. Deze oplossing werd onmiddellijk omarmd door de markt en is daarmee het meest gebruikte product in de Nederlandse gaswereld.

Gebouw- en huisaansluiting

Een huisaansluiting wordt gemaakt door een zadel op een PVC distributiebuis (200mbar) te zetten. In dit zadel wordt een opzetstuk geplaatst, waarmee men een kleine diameter PE buis verbindt. Deze PE buis gaat de woning binnen. Met een speciale boor, wordt deze verbinding onder gasdruk gemaakt.

Gevaar

Soms raken gasbuizen beschadigd, dan ontstaat er een vrije uitstroom van gas met kans op explosies of brand. Dit zijn levensbedreigende situaties, welke meestal ontstaan door graafmachines.  Het voorkomen van een ongecontroleerde gas uitstroom, leidt tot een grote verbetering van de veiligheid.

Pipelife Opzetstuk Trekvast

Het POLVALIT Z gas systeem is bestemd voor distributie netwerken met een werkdruk van 30 tot 100 mbar. Gekeurd tot 200 Mbar. De buizen en hulpstukken zijn geproduceerd in de kleur geel (RAL 1024).

Het POLSAFE® Opzetstuk is voorzien van een zelfsluitende gasklep. Deze klep voorkomt dat er gas ontsnapt tijdens of direct na het aanboren van onder druk staande leiding. De gasklep werkt op dezelfde manier bij het monteren en demonteren van de tijdelijke afsluitplug.

Een trekvaste verbinding met de PE dienstleiding wordt verkregen met behulp van de trekvaste aansluiting.

Alle POLSAFE® draadaansluitingen zijn voorzien van het speciale POLSAFE® schroefdraad.
Dit schroefdraad is op alle relevante POLSAFE® onderdelen aanwezig.

Toepassing

  • Woningbouw, zoals appartement- of flatgebouwen.

Pipelife aanboorzadel

Dit aanboorzadel is ontworpen voor gasdeelnetten van 30 mbar en 100 mbar waarbij de maximale toegestane werkdruk 200 mbar is. POLSAFE® aanboorzadels UITSLUITEND gebruiken in combinatie met POLSAFE® (blaasgat-) opzetstukken, POLSAFE® afsluitpluggen en de POLSAFE® boor.

Maximale Beproevingsdruk: 1 bar.

Het aanboorzadel bestaat uit een onderzadel, bovenzadel en twee sluitstukken.

Het aanboorzadel is ALLEEN geschikt voor gebruik op leidingen van slagvast PVC.

Alle POLSAFE® aanboorzadels zijn voorzien van het speciale POLSAFE® schroefdraad. 

Dit schroefdraad is op alle relevante POLSAFE® onderdelen aanwezig


Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Gas assortiment

Onze gasbuizen zijn geschikt voor het transport van waterstof; gekeurd door keuringsinstantie KIWA Gastec en geschikt voor bijmenging tot en met 100% waterstof.

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail