Initiatieven

Slim produceren

Uitval van productielijnen betekent automatisch verlies van de energie die nodig was om deze producten te produceren. Het beperken van het uitval leidt dan ook tot een reductie van het energieverbruik.

Pipelife is daarom zeer actief bezig haar uitval te reduceren. Veel materiaal gaat verloren bij het opstarten en overgangen op andere maten. Samen met een machineleverancier is Pipelife een initiatief gestart om op een productielijn waar veel uitval optreedt, deze te verminderen. Hiertoe is een nieuwe installatie geplaatst waardoor zeer snel en zonder het stilzetten van de lijn over kan worden gegaan op een andere diameter. Hiermee wordt veel uitval voorkomen.

Employer Branding Productie

Nieuwe afbreekbare kabelflex van biologisch afbreekbare kunststof

Pipelife heeft een Kabelflex buis ontwikkelt van biologisch afbreek kunststof. De buis is uitermate geschikt voor tijdelijke toepassingen in de grond. Denk hierbij aan een bouwplaats waar een tijdelijke voedingskabel moet worden aangelegd. Na afronding van het bouw project is het mogelijk om de voedingskabels te verwijderen uit de Biologisch afbreekbare Kabelflex. De buis hoeft niet te worden uitgegraven. De Kabelflex buis zal door bacteriën worden afgebroken. Hiermee kan een installateur dus veel kosten besparen!

Pipelife levert de biologisch afbreekbare Kabelflex buizen in verschillende diameters. Voor deze diameters zijn ook kliksokken en afdekkappen leverbaar welke uiteraard ook biologisch afbreekbaar zijn gemaakt.

Biologisch afbreekbaar kunststof

Gebioriënteerde PVC-buis

Een gebioriënteerde PVC-buis is een PVC-buis die tijdens productie in 2 richtingen wordt verstrekt. Hierbij wordt de structuur van de molecuulketens gewijzigd waardoor de eigenschappen van het materiaal aanzienlijk verbeteren. Hierdoor kan met dunnere wanden ten opzichte van traditioneel geproduceerde PVC-buizen dezelfde drukklasse worden bereikt.

Pipelife heeft hiertoe, samen met de leverancier van productie-apparatuur, een compleet nieuwe productielijn ontwikkeld. Na de toepassing van deze buizen in de waterleiding en riolering, is Pipelife bezig deze nieuwe generatie PVC-buizen ook in de gasmarkt te introduceren. Hiervoor vindt overleg plaats met de certificeringsinstantie en de gasbedrijven.

Sustainability

PP Raineo, de oplossing voor het beheer van regenwater

Wij ervaren allemaal de huidige uitzonderlijke weersomstandigheden als gevolg van klimaatveranderingen op aarde: overmatige regen, lange periodes van droogte, warmte en plotselinge overstromingen. Plotselinge overstromingen en het gebrek aan oplossingen voor watermanagement hebben bijgedragen aan erosie, watervervuiling en zelfs hogere belastingen. Zonder een systeem zoals de gepatenteerde Raineo® oplossing die Pipelife nu vol trots aanbiedt, zullen we nooit in staat zijn water op een effectieve wijze te verzamelen, vast te houden en opnieuw te gebruiken.

Raineo® voorkomt watervervuiling en overtollig water maar kan ook fungeren als water-opslag. Het opgeslagen, herbruikbare water kan vervolgens worden gebruikt voor sanitaire doeleinden of irrigatie. Raineo® zal decennia lang zorgdragen voor deze waardevolle bron, op welke manier het dan ook wordt toegepast.

Constuction site at Airbus in Manching am 17.06.19 © Volker Lannert

Recycling

De kunststof industrie in Europa is volop bezig met recycling. Kunststof leidingsystemen zijn volledig recycleerbaar en bijzonder geschikt voor herverwerking in nieuwe producten.

Door gerecycled materiaal te verwerken wordt de hoeveelheid afval beperkt en is minder nieuwe grondstof nodig bij de productie. Zo past Pipelife al bijna 25 jaar recyclaat toe in de tussenlaag van de Renofort 3-lagen afvoerbuizen. Nederland is in Europa koploper voor wat betreft de inzameling van gebruikte kunststof leidingsystemen.

Pipelife heeft samen met Bureauleiding, de Nederlandse branche-organisatie van kunststof leidingfabrikanten, het BIS opgezet. BIS is het Buis Inzamel Systeem waar bij vaste inzamelpunten of door het gebruik van een container op de bouwlocatie het gebruikte kunststof leidingmateriaal wordt ingezameld.

footprint shape in the 3d forest

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail