GrainPlastics en Pipelife bundelen krachten na overname

Een nog sterkere propositie

Begin mei is producent van kunststof leidingsystemen GrainPlastics B.V. overgenomen door Wienerberger. Deze strategische stap versterkt zowel de positie van Wienerberger als van Wienerberger-dochter Pipelife en GrainPlastics. De overname biedt klanten een nog sterkere propositie op het gebied van water- en energiebeheer, dankzij gebundelde expertise, een uitgebreider portfolio met meer capaciteit.

Nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie

GrainPlastics is gespecialiseerd in de productie van drainagesystemen, kabelbescherming voor agrarische, industriële en infrastructurele toepassingen en leidingen voor gas- en watertransport. Met productielocaties in Leeuwarden en Hoogeveen bedient het bedrijf een breed scala aan klanten. De samenvoeging van GrainPlastics en Pipelife biedt nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie. Samen kunnen zij de markt nog beter ondersteunen bij duurzaam waterbeheer en de realisatie van het elektriciteitsnetwerk in Nederland. GrainPlastics was onderdeel van de Vermeulen Groep. 

Duurzaamheidsambitie
Deze overname zal ook leiden tot een aanzienlijke toename van het gebruik van gerecyclede materialen. De sterkere propositie van GrainPlastics en Pipelife stelt Wienerberger in staat haar expertise te vergroten en groeiplannen te realiseren. Dat versterkt de inzet voor een duurzame samenleving en is geheel in lijn met de visie, groei- en duurzaamheidsambities van Wienerberger. Omdat de bedrijven een eigen identiteit en werkwijze hebben waar klanten veel waarde aan hechten, blijven zij vooralsnog naast elkaar opereren.

Op de foto (v.l.n.r.):
Stephan Vermeulen – Managing Director Vermeulen groep
Jos van Steijn – Algemeen directeur GrainPlastics
Aart Jan van der Meijden – Algemeen directeur Pipelife Nederland

 

PL_overname_GrainPlastics

Over GrainPlastics
GrainPlastics is een toonaangevende speler op het gebied van drainage, kabelbescherming en gas- en watertransport in Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gegolfde kunststof leidingoplossingen voor landbouw- en irrigatiedoeleinden en van hogedichtheid polyethyleen (HDPE) buizen voor infrastructurele en industriële toepassingen. Het bedrijf heeft twee productielocaties in Leeuwarden en Hoogeveen.

Over Pipelife
Als een van Europa’s grootste producenten van kunststof leidingsystemen wil Pipelife zorgen voor een veilige en duurzame distributie van energie en water. Gevestigd in Enkhuizen ontwikkelt, produceert en levert Pipelife Nederland al 75 jaar een slim en compleet programma leidingsystemen. Pipelife Nederland behoort tot de Pipelife Group, onderdeel van Wienerberger. De Pipelife Group heeft wereldwijd 24 vestigingen en ca. 3.300 medewerkers. 

Over Wienerberger
Wienerberger is met meer dan 200 productielocaties in 28 landen toonaangevend leverancier van duurzame oplossingen voor de gehele gebouwschil, voor nieuwbouw en renovatie, en voor infra, water- en energiemanagement.

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail