Pipelife winnaar van de Brabant Water Innovatieprijs 2023!

Trots winnaar Brabant Water Innovatieprijs 2023!

Brabant Water heeft ons uitgeroepen tot Innovatiepartner 2023! Rob van Dongen (algemeen directeur Brabant Water) reikte de Innovatieprijs uit aan Aart Jan van der Meijden (algemeen directeur Pipelife Benelux). Wij ontvingen de prijs, omdat we voor Brabant Water een samenwerkingspartner zijn, die innovatief meedenkt over duurzame en innovatieve oplossingen voor de drinkwatersector.

Samenwerken aan innovatie

Innovatie is essentieel om ieders toekomst veilig te stellen. Dat vraagt commitment van iedereen. Wij gaan daarom graag met onze klanten in gesprek om nieuwe oplossingen te vinden. 

Toen Brabant Water op zoek was naar een duurzame oplossing voor hun drinkwaterleidingnet, kwamen wij samen met Brabant Water op het spoor van biobased waterleidingen. Dit is een waterleiding die is gemaakt van grondstoffen gewonnen uit hernieuwbare bronnen zoals oud frituurvet, houtpulp en suikerrietresten. Eind 2022 ging de eerste biobased waterleiding in de grond in Nederland. Met deze innovatie willen we de weg vrijmaken voor het gebruik van meer duurzame en biobased materialen. 

Daarnaast leveren wij bij Brabant Water een belangrijke bijdrage aan het project SOFIA (Smart Operations From Intelligent Assets). SOFIA is een digitale kopie van het 18.000 kilometer lange waterleidingnet van Brabant Water. Dankzij onder andere de modulaire sensoroplossing van Pipelife, de Smart Probe, verzamelt Brabant Water straks real time data over de status van hun netwerk en het water dat hier doorheen stroomt, van waterproductie tot watermeter. De Smart Probe geeft Brabant Water een actueel inzicht en ongelooflijk veel informatie waarmee ze de processen verder kunnen optimaliseren.

Aart Jan van der Meijden: “Wij zijn ontzettend trots dat wij de Innovatieprijs 2023 in ontvangst mochten nemen. We hebben gezamenlijke uitdagingen en gaan die echt samen aan. Deze prijs is voor ons de bevestiging dat we samen de juiste stappen zetten op het gebied van innovatie.”

BW_Innovatieprijs_team_2023

Brabant Water Innovatieprijs

Innovatie is de aanjager voor verandering. Met de Innovatieprijs wil Brabant Water leveranciers motiveren om samen te werken, mee te denken, te experimenteren en die extra stap te zetten in innovatie en technologieontwikkeling om Brabant Water toekomstbestendig te maken.

De Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een leverancier van Brabant Water die zich getoond heeft als goede samenwerkingspartner op het gebied van innovatie.

 

Innovatieprijs_2023

Brabant Water Innovatieprijs

Innovatie is de aanjager voor verandering. Met de Innovatieprijs wil Brabant Water leveranciers motiveren om samen te werken, mee te denken, te experimenteren en die extra stap te zetten in innovatie en technologieontwikkeling om Brabant Water toekomstbestendig te maken. De Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een leverancier van Brabant Water die zich getoond heeft als goede samenwerkingspartner op het gebied van innovatie.

Innovatieprijs_2023

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail