Drinkwater

Trekvaste koppeling

Trekvaste koppeling in een handomdraai

De Aquagrip is gebaseerd op een nieuw principe: een trekvaste koppeling met roestvrijstalen gripring. Lijmen hoeft niet meer. Zowel bij het werken met PVC drinkwaterleidingen als PVC rioolpersleidingen is deze koppeling ideaal vanwege de zeer eenvoudige verbinding, de snelheid en betrouwbaarheid. 

Naast de standaardformaten van 63, 90, 110, 160 en 200 mm is de Aquagrip er ook in XL-uitvoeringen van 250, 315 en 400mm.

 

Bereken aantal trekvaste koppelingen met onze Rekentool

Bekijk ook onze rekentool voor het berekenen van de lengte buis die trekvast moet worden aangelegd voor en na een bocht op basis van type buis, druk, temperatuur en grondcondities. Alle koppelingen die zich binnen de gecalculeerde lengte bevinden moeten trekvast uitgevoerd zijn, bijvoorbeeld door middel van de Pipelife Aquagrip, om te voorkomen dat de buis uit de koppeling kan schuiven onder druk en spatkrachten.

 

 

MET DE AQUAGRIP KIEST U VOOR HET ULTIEME INSTALLATIEGEMAK

OPLOSSEND DENKEN EN DOEN

Bij het installeren van PVC drinkwaterleidingen zijn er standaard twee situaties, die voor moeilijkheden kunnen zorgen. Allereerst kunt u te maken krijgen met zakkende grond, waardoor verbonden buiseinden van elkaar worden getrokken. Bij stabiele grond kan er ook iets mis gaan. Vooral bij bochten bestaat het gevaar dat de koppeling wordt losgedrukt. Met de Aquagrip biedt Pipelife u een product, waarmee deze problemen direct tot het verleden behoren. De stalen gripring zorgt ervoor dat een buis wel in de koppeling kan worden ingestoken, echter niet meer kan worden uitgenomen.

BACTERIOLOGISCH VERANTWOORD

De Aquagrip koppelingen van zijn aan beide zijden voorzien van een eindkap. Hierdoor bent u zeker van een optimale bescherming tegen vervuiling, voordat u de installatie verricht. Pipelife helpt u middels deze aanvulling met het bacteriologisch schoon opleveren van het werk.

ROBUUST MATERIAAL

Het PVC van de Aquagrip is zeer robuust. U bent hierdoor zeker van een product dat uitermate sterk en duurzaam is. De Aquagrip biedt u en uw klanten het comfort van een PVC drinkwaterleiding, die altijd en overal perfect functioneert.

TREKKRACHTEN GEEN PROBLEEM

Sommige krachten zijn zo groot en onvoorspelbaar, dat deze moeilijk zijn te beheersen. Spatkrachten zijn typisch zo’n geval. Niet voor niets is het een veel voorkomende oorzaak van serieus ongemak tijdens of na installaties. Dankzij de Aquagrip – de trekvaste koppeling met de RVS gripring - is dit ongemak nu voorgoed voorbij. De ring grijpt namelijk aan op de ingevoerde buis. Zodra er een trekkracht op de buis optreedt, grijpt hij zelfs sterker aan. Zo voorkomt u met de Aquagrip dat de buis uit de koppeling wordt getrokken.

NOOIT MEER UIT DE BOCHT

De trekkrachten bij bochten zijn vaak nog eens extra groot. Het losraken van onderdelen ligt dan al gauw op de loer. Met de Aquagrip heeft u de garantie dat bocht en koppeling vast blijven zitten. Dit realiseert u door aan weerszijden van de bocht trekvaste koppelingen toe te passen. De aangrenzende buizen kunnen hierdoor de krachten opvangen. En daardoor vliegt u nooit meer uit de bocht. Trekkrachten zijn voortaan geen probleem meer.

SOLIDE BASIS

De Aquagrip vind zijn oorsprong in de niet-trekvaste drukmof van Pipelife, die al tientallen jaren wordt toegepast en zijn betrouwbaarheid heeft bewezen. Op de solide basis van deze beproefde mof hebben onze ingenieurs de Aquagrip trekvaste koppeling ontwikkeld.

De betrouwbaarheid van de niet-trekvaste drukmof wordt slim gecombineerd met het installatiegemak van de RVS gripring. Echt weer een innovatie van Pipelife waar iedereen profijt van heeft.


Thumbnail Aquagrip Video

TREKVASTE KOPPELING IN EEN HANDOMDRAAI

Wil je zien hoe de installatie in zijn werk gaat? Bekijk de video of neem contact met ons op en ervaar zelf hoe gemakkelijk het product in gebruik is. 

Pipelife in beeld

Benieuwd naar onze oplossingen? Op zoek naar instructievideo's? Of wil je juist een kijkje achter de schermen? Voor dit en nog veel meer zit je helemaal goed op ons YouTube kanaal! Ontdek onze video's, we zijn benieuwd wat je er van vindt!


WIJ PAKKEN HET GROOTs AAN

AQUAGRIP XL

Naast de standaardformaten van 63, 90, 110, 160 en 200 mm is de Aquagrip er ook in een XL-uitvoering. Met drie royale formaten is de range van Aquagrip koppelingen nu uitgebreid tot een compleet assortiment.

PIP_NLE_Water_Aquagrip_Amsterdam Noord

AQUAGRIP XL: 250, 315 EN 400 MM

Behalve voor PVC drinkwaterleidingen is de Aquagrip ook de ideale oplossing bij PVC rioolpersleidingen, ook daar is het verbinden van snelheid en betrouwbaarheid immers van groot belang.

De formaten 250, 315 en 400 mm bieden u in de praktijk tal van mogelijkheden.

PIP_NLE_Water_Aquagrip_Amsterdam Noord

Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Deel:


PE drukleiding

PE drukleidingen

PVC drinkwaterleiding

PVC waterleidingen

Aquatop

Aquatop

PVC U2 KOPPELING

PVC U2 koppelingen

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail