Drainage

Vezels / Ommantelingen

Pipelife heeft een ruim assortiment aan ommantelingen en vezels

Vezels & Ommantelingen

PP450

PP450 bestaat uit nieuwe en gerecyclede polypropeen vezels. Door het universele karakter van de omhulling is deze toepasbaar voor veel grondsoorten en omstandigheden. De O90 waarde bedraagt 450 µm en ook hier is de zekerheid van het KOMO keurmerk van toepassing. Polypropeen vezels worden ook gebruikt in de tapijtindustrie en zijn bestand tegen allerlei stoffen en zuren die in de grond voorkomen en verteren niet. Dit filter is eigenlijk geschikt voor vrijwel alle voorkomende grondsoorten, behalve grond met veel roest (ijzer). De PP450 is een fijn filter waarop roest zich gemakkelijk kan afzetten, waardoor deze verstopt kan raken. Dit is te ondervangen door het jaarlijks doorspuiten van de drainagebuis.

pp450.tif

Vezels & Ommantelingen

PP700

PP700 bestaat net als de PP450 uit polypropeen vezels. Het verschil is dat deze vezels grover zijn dan de PP450, waardoor er een grover filter ontstaat. Dit grovere filter slibt minder snel dicht met fijne deeltjes zoals roest. Het gebruik van een polypropeen omhulling garandeert een lange levensduur. De kans op schade door transport of aanleg is bij dit materiaal minimaal. PP700 heeft een karakteristieke poriegrootte of O90 waarde van 700µm. Bij PP700 worden losse vezels direct rond de buis aangebracht. Met de, onder KOMO keur geproduceerde, omhulling is de kans op dichtslibben zeer gering.

pp700.tif

Vezels & Ommantelingen

Kokos-700 & Kokos-1000

Kokosomhulling wordt vervaardigd uit natuurlijke vezels. Daardoor is dit milieuvriendelijke materiaal gevoeliger voor bepaalde bodemomstandigheden dan synthetische omhullingen. Kokosfilters worden echter met succes op grote schaal toegepast. En niet zonder reden. De kokosomhullingen zijn nagenoeg ongevoelig voor transportschade. Dit filter is leverbaar met een karakteristieke poriegrootte van 700µm en 1000 µm. Op zanderige ondergrond wil kokos op den duur de buis inzanden, waardoor de afvoercapaciteit wordt verminderd.

kokos.tif

Vezels & Ommantelingen

Drainagekous

De drainagekous voor drainagetoepassingen is een kous van PES vezels. Voor toepassing in kleine hoeveelheden is de kous ook los per kilo leverbaar, waardoor handmatig ommantelingsmateriaal aangebracht kan worden. De kous kan tijdens transport en installatie gemakkelijk beschadigen, vandaar dat er een foliebescherming rondom de buis wordt aangebracht. Om die reden wordt de drainagekous uitsluitend op aanvraag geproduceerd en direct geleverd.

placeholder

Vezels & Ommantelingen

Kunstgras

Sinds eind 2010 is er een nieuw soort omhulling van gerecycled kunstgras. De waterdoorlaatbaarheid ligt tussen de 700µm-800µm en is vergelijkbaar met PP700. Niet alleen is deze omhulling milieuvriendelijker, het is tevens voordeliger! Kunstgrasomhulling behoudt bovendien dezelfde specifieke eigenschappen als PP700.

placeholder

Contact

Kies de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbel service
Wij nemen z.s.m. telefonisch contact met je op
E-mail service
Wij nemen per e-mail z.s.m. contact met je op

Deel:


ART_It started with Drainage.JPG

PVC drainagebuis

PE Drainagebuis

Gesleufd drainageprogramma

Hydrosystem 500 mit Anschluß an Wasser von Strasse

Drainage putten

p

Composteerbaar drainageprogramma

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail