Choose your region
Werken bij Pipelife!
Contact · Languages: NL | EN
Menu

Archief

Maatregelen COVID-19

Lees hier meer over onze genomen COVID-19 maatregelen en mogelijke nieuwe ontwikkelingen. Alleen samen krijgen we het Corona-virus onder controle.

Geluidsarme MASTER 3 Plus van Pipelife toegepast in ‘Mr. Jigs’ hotel te Venlo

Voor de realisatie van de binnenriolering in het nieuwe hotel ‘Mr. Jigs’ in Venlo koos Wil Ruhl Installatietechniek voor het complete en geluidsarme systeem ‘MASTER 3 Plus’ van Pipelife.

Revolutionaire 3D-productiewijze maakt Pipelife PRO-inspectieputten tot unieke oplossing.

Revolutionaire 3D-productiewijze maakt Pipelife PRO-inspectieputten tot unieke oplossing voor riolering en afvalwater.

Compleet Pipelife leidingsysteem voor woonwijk

Compleet Pipelife rioleringssysteem voor woonwijk Lierkwartier in De Lier. Beide rioolstelsels, voor vuil en schoon water, bestaan uit PVC afvoerbuizen en slagvaste PP Renoflow inspectieputten.

Focus op duurzame inzetbaarheid

“Duurzame inzetbaarheid geven we veel aandacht”, vertelt een enthousiaste Liesbeth Wolters, HR-adviseur, in een interview met Arboned. Klik hier om verder te lezen.

Een solide en beheersbare basis met Pipelife SpaRc IT boxen

Bij ontwikkeling van het project Triarchium II aan de Vrouw Avenweg in Den Haag is gekozen voor het plaatsen van 600 Pipelife SpaRc IT boxen en 200 grondplaten.

’Plastic fantastic’ in de Drom

Pipelife-directeur Mark van Loon vertelt op de tweede duurzaamheidsavond van Cinema Enkhuizen over de innovaties in de plasticindustrie.

Een unieke stap op de CO2-prestatieladder!

Pipelife Nederland is de eerste en enige kunststof leidingfabrikant die in het bezit is van het certificaat niveau 5. Een resultaat om trots op te zijn!

Ideaal afschuingereedschap

Heb jij hem al? Onze superhandige Pipelife Spinnpro?? Ideaal gereedschap voor het afschuinen van kunststof buizen. Eenvoudig in gebruik, snel en bovendien verstelbaar!

Pipelife is weer een Kiwa certificaat rijker!

De Aquagrip XL 400 koppeling is vanaf nu gecertificeerd volgens de KIWA BRL-17301.

SoluForce oplossingen

Oplossingen van SoluForce leggen een perfecte link tussen de olie-&gasindustrie én de belangrijkste toekomstige energiedrager: waterstofgas.

Renoflow project Uithoorn

Ingeklinkte veengrond in Uithoorn is weer op peil door toepassing van Pipelife Renoflow inspectieputten en infiltratiebuizen.

Pipelife maakt van probleem dé oplossing

Op 1 november jl. stond er een artikel over werkenbijpipelife.nl in het Noordhollands Dagblad. Klik verder om het volledige artikel te lezen.

Schoon drinkwater voor nu en later in Heerenveen

Door toepassing van 450mm PE waterleidingen van Pipelife bij de uitbreiding van het waternetwerk op het Internationaal bedrijvenpark Friesland wordt voldaan aan de toegenomen drinkwaterbehoefte aldaar.

Brons voor Pipelife Nederland

Op 17 oktober, op de internationale kunststofbeurs ‘K2019’ in Dusseldorf, is Pipelife Nederland uitgeroepen tot bronzen winnaar tijdens de uitreiking van de Inovyn awards in de categorie ‘Duurzame innovaties’.

Pipelife PVC en PE leidingen blijken twee maal zo duurzaam

De PVC en PE leidingen van Pipelife gaan meer dan 100 jaar mee. Dit is onlangs bewezen door TEPPFA (The European Plastic Pipes and Fittings Association).

Pipelife waarborgt continuïteit drinkwater Almere

Dankzij de PE buizen van Pipelife is de continuïteit van het Almeerse drinkwater weer gewaarborgd.

Pipelife zorgt voor droge voeten in nieuw sportcomplex Den Burg

Op Texel wordt momenteel gewerkt aan één van de meest duurzame sportcomplexen in Nederland. Pipelife draagt hier aan bij door de levering van Renoflow inspectieputten in combinatie met Pragma infiltratieleidingen.

Een unieke stap op de CO2-Prestatieladder!

Pipelife Nederland is de eerste en enige kunststof leidingfabrikant die in het bezit is van het certificaat niveau 5. Een resultaat om trots op te zijn!

Elektro 2019

Op 24, 25 en 26 september zijn wij te vinden op de vakbeurs Elektro 2019. Bezoek ons op stand 120 en laat je informeren over onze huidige en nieuwe producten op elektro-gebied.

Installatie vakbeurs

Pipelife presenteert van 10 tot en met 12 september, tijdens de Installatie vakbeurs te Hardenberg een compleet nieuw binnenrioleringsysteem: 'Master 3 PLUS'. Bezoek ons op stand 502 in hal 5.

Buizen schuinen op projectlocatie

Het verstelbare afschuingereedschap van Pipelife, de SpinnPro, is met succes getest bij een spoedreparatie van een leidingbreuk door een Senior-Monteur van Vitens.

SoluForce gecertificeerd voor waterstoftoepassingen

SoluForce (onderdeel van Pipelife B.V.) heeft samen met Groningen Seaports een Flexible Composite Pipe (FCP of RTP) -systeem ontwikkeld voor waterstoftoepassingen tot 42 bar.

Speciale PE demi-waterleiding

Voor Evides Industriewater heeft Pipelife Nederland in totaal 14 kilometer PE-waterleiding met een diameter van 450mm geproduceerd. Een afwijkende maat, speciaal voor toepassing voor een project in Europoort.

Willem-Alexander opent waterstofinstallatie Hystock

Koning Willem-Alexander heeft op woensdagochtend 26 juni de groene waterstofinstallatie HyStock van Gasunie in Veendam geopend.

Belangrijke informatie over de levering van uw bestelling(en)

Als gevolg van saneringswerkzaamheden zijn wij genoodzaakt ons magazijn te sluiten van maandag 29 juli tot en met maandag 5 augustus 2019.

Stalen drinkwaterleidingen eruit en Pipelife PVC leidingen erin

Bij een omvangrijk bouwproject in Amsterdam-Noord, project Elzenhagensingel, worden momenteel nieuwe drinkwaterleidingen gelegd.

Gevaarlijke gasleidingen in Nederland dienen versneld te worden vervangen

Hierop dringt toezichthouder SodM (Staatstoezicht op de Mijnen) aan in haar onderzoeksrapport van 6 juni jl.

Duurzame drainageputten voor elke situatie

Ze hebben iets weg van een octopus maar het zijn natuurlijk Renoflow PP drainage putten van Pipelife.

Uniek PE ∅710 leidingtracé

Nog niet eerder werd er in Nederland een 1.872m lang leidingtracé aangelegd d.m.v. horizontale gestuurde boring met PE100 buis met een 710mm diameter.

Primeur in Nederland

Op dit moment levert Pipelife een bijzonder leidingsysteem aan Zwart Infracare BV uit Wervershoof voor het project ‘Vervangen riolering onder loopbrug Burgemeester Schoutenstraat in Medemblik’.

Aanleg Pipelife leidingsystemen in Grootebroek

Plan De Zwaan in Grootebroek voorzien van Pipelife leidingsystemen, een goed begin is het halve werk!

Keurmerk voor ommantelde drainagebuizen

De Pipelife drainagebuizen met PE1000 als ommantelingsmateriaal voeren per heden het KIWA-keurmerk K4215/05.

Groen Gas Coalitie roept kabinet op: investeer in groen gas

De Groen Gas Coalitie, waar Pipelife deel van uitmaakt, ziet veelbelovend alternatief met waterstofgas en biogas rondom het vraagstuk van de energietransitie.

Elke druppel telt: Ontdek het Keringhuis

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is hét informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en de indrukwekkende Maeslantkering, 's werelds grootste stormvloedkering.

Drukklasse PN7,5 wordt PN8

De nieuwe beoordelingsrichtlijn KIWA BRL-K17301 met betrekking tot PVC-U drukleidingen voor watertransport wordt per 15 september 2019 definitief van kracht.

Overname

Pipelife ontwikkelt zich verder als volledige leverancier van elektrische installatiesystemen. Pipelife, onderdeel van de Wienerberger groep, neemt de firma Reddy NV, een Belgische fabrikant van elektrisch installatiemateriaal en verbindings- en bevestigingssystemen over.

1800 meter PP Pragma buizen in Hoek van Holland

Samen met Joosten Kunststoffen BV is Pipelife betrokken bij de aanleg van de ‘Tweede ontsluitingsweg’ voor Hoek van Holland, de H6-weg.

Pipelife op Duurzaam Verwarmd in Expo Haarlemmermeer

Van 19 tot en met 21 maart is Pipelife te vinden op Duurzaam Verwarmd in Expo Haarlemmermeer.

Pipelife trotse gastspreker bij Infra Bindt Kennisplein

Op 6 en 7 maart is Pipelife trotse gastspreker bij Infra Bindt Kennisplein bij SPG Noord-Holland (Infravak). Infra Bindt zet zich in voor de infrabranche in Noord-Holland.

Prachtige certificeringen voor Pipelife!

Met trots delen wij mee dat Pipelife certificaten voor MVO Prestatieladder niveau 4 en ISO 14001 in ontvangst heeft mogen nemen.

Infratech 2019: een succes!

Wij danken alle bezoekers van onze stand op de Infratech 2019! Een succesvolle beurs met maar liefst 22.503 bezoekers en ruim 600 exposanten op de uitverkochte beursvloer!

Bezoek Pipelife op de Infratech 2019

Pipelife is volgende week uiteraard vertegenwoordigd op de InfraTech in Rotterdam Ahoy. Laat u informeren over onze innovaties en onze duurzame visie op de toepassing van kunststof. En... kans op een fantastische prijs!

Flexibele Preflex buizen in de tunnelgietbouw

Een doorbraak in de tunnelgietbouw! De voorbedrade flexibele Preflex buizen van Pipelife zijn nu ook goed verwerkbaar in de tunnelgietbouw.

Warmtebedrijf Ede kiest voor leidingen van Pipelife

Pipelife levert voorgeïsoleerde leidingen voor warmtedistributie aan Roseboom Ede en Nijkamp Aanneming. Deze leidingen worden in Ede gebruikt bij het aansluiten van 78 nieuwbouwwoningen op stadsverwarming.

Gemeente Koggenland kiest voor de producten van Pipelife

Op 30 oktober jongstleden is gestart met de verkoop van de eerste 24 woningen van het nieuwbouwproject De Tuinen van Ursem.

Pipelife op Vakbeurs Klimaat in Houten

Donderdag 8 november vindt Vakbeurs Klimaat plaats in Expo Houten. Dé beurs over de groene, water- en klimaatbestendige openbare ruimte van de toekomst. Bezoek Pipelife op stand 2.2.33

Renoflow putten en PVC Renofort buizen en hulpstukken voor Den Burg, Texel

Vanaf begin oktober werkt aannemer Westerlaken B.V. in het centrum van Den Burg aan het vervangen van de riolering en de bestrating. Pipelife levert voor dit project de Renoflow inspectieputten en PVC Renofort buizen en hulpstukken.

Klaar voor waterstof dankzij unieke kunststof leidingen

Een mooi artikel vandaag in het Noordhollands Dagblad: Directeur Mark van Loon vertelt over de winst van Northern Enlightenmentz 2018 en over de geschiktheid van de leidingen van Pipelife voor waterstof.

Pipelife en Groningen Seaports winnen Northern Enlightenmentz 2018!

Tijdens het Eemsdeltavisiecongres zijn Pipelife (met de SoluForce productlijn) en havenbeheerder Groningen Seaports uitgeroepen tot winnaar van de Northern Enlightenmentz 2018.

Stem voor Pipelife als finalist Northern Enlightenmentz!

Welke innovatie uit het noorden kan de groene industriële revolutie veroorzaken? Dit jaar is Pipelife samen met Groningen Seaports een van de finalisten.

PP Pragma Infiltratiesysteem en vuilwatersysteem voor Holterwegzone in Deventer

Werk in uitvoering aan de Holterwegzone in Deventer: Pipelife levert via De Leidinggroothandel te Haaksbergen onder meer 420m PP Pragma Infiltratiesysteem 500m en PP Pragma vuilwatersysteem aan NTP Groep uit Enschede.

14 km Pipelife PVC riolering voor nieuwe woonwijk Hooghkamer

Pipelife levert via Joosten Kunststoffen 14 km PVC riolering, 6 km drainagebuis en 5.300 hulpstukken voor de realisatie van de nieuwe woonwijk Hooghkamer in Voorhout.

The Ocean Cleanup van start!

Pipelife is trotse partner van The Ocean Cleanup. Een stichting die technologieën ontwikkelt om plastic afval uit de oceanen te verwijderen.

450km buis voor onderwaterdrainage in polder Lange Weide

Pipelife levert 450km buis voor onderwaterdrainage in het veenweidegebied polder Lange Weide. Het doel hiervan is om bodemdaling te vertragen en CO2 uitstoot te verminderen.

Pipelife SpaRc Infiltratie Box voor nieuw Boxcomplex in Waalwijk

Voor het nieuwe Boxcomplex in Waalwijk stelde de gemeente als eis dat de hemelwaterafvoer ontkoppeld moet worden. Hiermee wordt overbelasting van de riolering en wateroverlast als gevolg van hevige regenbuien voorkomen.

Renoflow RG straat- en trottoirkolken in Wervershoof

Tijdens het herstraten van de Kalverstraat en Bonstraat te Wervershoof heeft de Gemeente Medemblik de gelegenheid benut om gelijktijdig met de nieuwe klinkers, tegels en trottoirbanden de kolken te vervangen en/of te verplaatsen.

Project nieuw dorp Hoef en Haag

Tussen Vianen en Hagestein wordt een compleet nieuwe dorp gebouwd: Hoef en Haag. Pipelife levert voor dit project de materialen voor het complete rioleringsstelsel via Joosten Kunststoffen aan Aannemersbedrijf Van der Lee.

Overname Horman Drainagefilter BV

Per 1 juli 2018 zijn de activiteiten van Horman Drainagefilter BV te 's-Gravendeel overgenomen door Pipelife Nederland BV.

Huidige gasnet geschikt te maken voor waterstof

Als huizen en bedrijven in de komende decennia van het gas af gaan, kunnen de leidingen voor aardgas wellicht een tweede leven krijgen. Het is mogelijk om ze te gebruiken voor duurzame gassen, zoals waterstof.

2550 meter PE buis ten bate van middenspanningskabel in Enkhuizen

Momenteel werkt Klever Boor- en Perstechniek in opdracht van Stam & Co aan de boring van Liander hoogspanningsverdeler Enkhuizen naar Enza Zaden, bestemd voor een middenspanningskabel.

Project Galjoenstraat Den Helder

Werk in uitvoering door Aannemingsbedrijf J.J. Meijer in de Galjoenstraat in Den Helder! Voor dit mooie project heeft Pipelife PP Pragma ID800 en een inspectieput ID800 mogen leveren

Pipelife en Waternet: samen op weg naar circulaire leidingen

Kunnen afval- en drinkwater leidingen duurzamer worden uitgevoerd? Hoe vooruitstrevend is Waternet hierin? Om deze vragen draaide het tijdens de lunchlezing op 29 mei bij Waternet in Amsterdam.

Groningen Seaports en Pipelife ontwikkelen infrastructuur voor groene waterstof

Groningen Seaports en Pipelife hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de infrastructuur voor het transport van groene waterstof aan te leggen in de haven van Delfzijl en in de Eemshaven. Lees meer in het persbericht.

Bezoek Pipelife op de IFAT 2018 in München

Op 's werelds meest toonaangevende beurs voor milieutechnologie zal Pipelife de nieuwste mogelijkheden voor regenwatergebruik presenteren - de Pipelife Raineo oplossing.

Building Holland: hét innovatie event

Van 17 t/m 19 april vindt Building Holland plaats in de RAI Amsterdam. Building Holland is hét 3-daagse innovatie event voor de bouw- en vastgoedsector. Pipelife mag hier uiteraard niet ontbreken.

Duurzaam Verwarmd in Expo Haarlemmermeer

Vandaag en morgen is Pipelife te vinden op de beurs Duurzaam Verwarmd in Expo Haarlemmermeer. Bezoek onze stand (H17) en we vertellen je graag meer over het exclusieve partnership met het Belgische Terrendis.

Bezoek ons op Light + Building!

Deze week is Pipelife vertegenwoordigd op Light + Building in Frankfurt am Main: Europa’s grootste beurs op het gebied van verlichting en bouwtechnologie. Bezoek ons in hal 8, stand B40.

Duurzaam Verwarmd 21 en 22 maart

Op 21 en 22 maart zijn wij te vinden op de beurs Duurzaam Verwarmd in Expo Haarlemmermeer. Bezoek onze stand (H17) en laat je informeren over het exclusieve partnership met het Belgische Terrendis.

Kom naar Light+Building 2018

Van 18 t/m 23 maart is Pipelife vertegenwoordigd op Light+Building in Frankfurt. Bezoek ons in hal 8 bij stand B40 en laat je informeren over onze innovaties!

De nieuwe nr. 1 in duurzaamheid!

Een absolute innovatie in duurzaamheid: De Renofort 3-laags PVC buizen bestaande uit 50% gerecycled materiaal. De buizen dragen het KOMO-keurmerk. Kiwa en Bureau Veritas zien toe op het percentage gerecycled materiaal. Dit is nieuw in de Nederlandse markt!

TOPFIT de nieuwe standaard

Topfit Binnenriolering van Pipelife monteert u met het grootste gemak. Het past direct, zonder lijm.

Bezoek ons tijdens de InfraTech 2017

Bezoek ons tijdens de InfraTech 2017 op stand locatie 4.320 Voor iedereen die geïnteresseerd is in de infrastructuur in Nederland.

Pipelife wenst u een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Graag willen wij u attenderen dat wij gedurende de volgende periode gesloten zijn. Wij zijn gesloten van 22 december tot en met 30 december. Wij zijn weer bereikbaar vanaf 2 januari.

Bezoek ons tijdens de vakbeurs Water In De Openbare Ruimte

Bezoek ons tijdens de vakbeurs Water In De Openbare Ruimte op stand locatie 2.111 Voor iedereen die geïnteresseerd is in de water- en klimaatbestendige openbare ruimte

KEMA certificaat voor Polivolt buizen vernieuwd

Na acht jaar is in oktober 2015 de nieuwe NEN 1010:2015 gepubliceerd. De nieuwe NEN1010 wordt geldig vanaf 1 januari 2017 via het Bouwbesluit. De nieuwe norm is meer in lijn gebracht met

Kennisgeving fraudepoging

Via deze communicatie laat het management van Pipelife Nederland aan al haar belanghebbenden weten dat zij onlangs op de hoogte is gebracht van een fraudepoging uit naam van Pipelife.

Renoflow 400 inspectieputten

Door de ruime ervaring welke wij hebben opgedaan in de riolering, heeft geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe Renoflow 400 base. De base is gemaakt uit een spuitgiet matrijs. Dit heeft als voordeel dat de base uit één geheel bestaat. Hierdoor zijn er geen lasnaden welke kunnen lekken.

Bezoek van jong MKB INFRA

Waar komen kunststofbuizen vandaan en hoe worden ze gemaakt? Dat wilden de mensen van Pipelife Nederland BV en Joosten Kunststoffen graag eens uitleggen aan de leden van Jong MKB Infra.

Polsafe opzetstuk met geintegreerde Gas-Stop

Bijna 25 jaar geleden, introduceerde Pipelife Oostenrijk de GAS-STOP. Een klein en slim apparaat, wat verhindert, dat er een vrije uitstroom van gas optreedt, nadat de PE buis is beschadigd. Onlangs presenteerden wij een model Pipelife gas-stop geschikt om in een Polsafe opzetstuk te plaatsen. Er zijn vele voordelen....

Keilinlaten nu compleet met de PVC keilinlaat 630

MET EEN KEILINILAAT VAN PIPELIFE KRIJG JE DE BESTE AANSLUITING In de rioleringsmarkt heeft Pipelife zich al meer dan 30 jaar bewezen met innovatieve topproducten. Dit blijkt wel uit onze keilinlaten

Brochure Zakkende Grond Constructie

De oplossing tegen leidingbreuk bij grondzakking De Pipelife zakkende grondconstructie (ZGC) voor 63 mm en 110 mm, is de eerste Gastec QA gekeurde constructie, welke voor PE gassytemen van 30 Mbar – 200 Mbar gebruikt mag worden

Bezoek ons tijdens de InfraTech 2017

Bezoek ons tijdens de InfraTech 2017 op stand locatie 4.320 Voor iedereen die geïnteresseerd is in de infrastructuur in Nederland.

Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

Wij wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Pipelife Gasstop wordt getest in Groningen test bij Enexis

Brochure Zakkende Grond Constructie

Zakkende Grond Constructie vanaf heden leverbaar!

Zegveld de 2e Veenweiden-Vakdag

Op 28 mei 2015 is op de proefboerderij in Zegveld de 2e Veenweiden-Vakdag geweest. Naast de demo’s over..........

Beurs Infra Relatiedagen 2015

Van 10 t/m 12 februari 2015 vinden de Infra Relatiedagen in de Evenementenhal Hardenberg weer plaats.

Beurs InfraTech 2015

Van 20 t/m 23 januari 2015 verzamelt de GWW-sector (Grond-, Weg- en Waterbouw) zich op de vakbeurs InfraTech in Ahoy Rotterdam.

Beurs Light and Building 2014

Met meer dan 200.000 bezoekers van over de hele wereld is de Light en Building beurs de grootste elektrotechnische beurs van de wereld. De bezoekers zien

Kom ons bezoeken op de beurs Light and Building 2014

Ook deze editie van de beurs "Light and Building" is Pipelife aanwezig! Kom ons bezoeken op de stand in hal 8 locatie B40. De beurs is van 30 maart tot en met 4 april.

25-jarig jubileum Pipelife

Maak een foto met als thema kunststof leidingsystemen (Pipelife buizen, installaties, etc.) en stuur deze naar Pipelife

Iedere dag geeft Pipelife 5 actiepakketten weg

Kom naar de VSK “voetballen” en maak kans op een pakket met 200 van de meest gangbare lijmhulpstukken (40 en 50 mm).

Kom ons bezoeken op de VSK beurs

De installatiebranche biedt momenteel volop kansen op het gebied van duurzaamheid, energie- en waterbesparing. Geïntegreerde installatiedisciplines bepalen voor een groot deel de schonere toekomst van onze samenleving, waarbij comfortabel leven
trees