Choose your region
Werken bij Pipelife!
Contact · Languages: NL | EN
Menu

Pipelife ontvangt MVO keurmerkschild

Op 15 juli ontving Pipelife het MVO schild uit handen van José Tiessing van WerkSaam. Daarmee is het bedrijf Proud Partner en bewijst het wederom zijn verregaande maatschappelijke betrokkenheid. 

Het werd een feestelijke ochtend op locatie bij Pipelife. WerkSaam Westfriesland beloonde zowel Pipelife als de SED organisatie (SED organisatie is een samenwerkende organisatie tussen de Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland) met het MVO keurmerkschild. Het keurmerk toont aan dat Pipelife minimaal 5 procent van de arbeidsplaatsen ter beschikking heeft gesteld aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In dit geval gaat het zelfs om 8 procent.

Sociaal ondernemen

Mark van Loon, Algemeen Directeur van Pipelife Benelux: 'Maatschappelijk betrokken, eerlijk en veilig zijn belangrijke kernwaarden voor Pipelife. Sociaal ondernemen is voor ons dan ook heel normaal. We ontwikkelen duurzame producten, recyclen materialen en reduceren het energieverbruik en de CO2-uitstoot. We dragen een grote verantwoordelijkheid richting mens en milieu. Arbeidsplaatsen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking horen daar ook bij. Niet alleen omdat wij deze mensen een zinvolle dagbesteding willen bieden, maar ook omdat zij een waardevolle bijdrage leveren aan het arbeidsproces.'

Rondleiding

Na de uitreiking volgde een rondleiding voor de genodigden. Onder de aanwezigen waren ook burgemeester Baas van Enkhuizen en wethouder de Jong, die voor de SED organisatie het schildje in ontvangst namen. De route leidde langs diverse disciplines op het terrein aan het Vlakwater in Enkhuizen. De 16 medewerkers die via WerkSaam in dienst zijn, werken in de spuitgietfabriek en op de stuikafdeling waar diverse hulpstukken van een rubberen ring worden voorzien. Onder begeleiding van Chris van de Weerd en Jan Keesman maken ze van een halffabricaat het eindproduct. Een belangrijke schakel binnen het productieproces. Jan: 'De medewerkers zijn allemaal erg enthousiast en betrokken. Ze hebben wat extra begeleiding nodig, maar ik voel me zeker geen baas. Ik werk mét ze, niet boven ze. Samen maken we een mooi product. We luisteren ook naar de wensen en ambities. Sommigen werken graag aan één specifieke machine, maar ik probeer binnen een ieders kunnen zo veel mogelijk te rouleren. Het is mooi om te zien hoe van daaruit persoonlijke groei ontstaat.'

Het programma werd afgesloten met een heerlijke lunch voor alle betrokken partijen én de 16 trotse medewerkers. Ze voelen zich thuis bij Pipelife. Eén van de heren werkt er al 17 jaar en is vast van plan nog lang te blijven. 'De sfeer is goed en we maken mooie dingen,' klonk het eensluidend. Daar kan Pipelife trots op zijn.

Wat is WerkSaam?

WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland; een samenvoeging van de afdelingen sociale zaken uit de zeven Westfriese gemeenten en leer-werkbedrijf Op/maat. Sinds 1 januari 2015 heeft WerkSaan 17 MVO keurmerkschildjes uitgereikt aan werkgevers die meer dan 5 procent aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Deze ondernemers maken het verschil voor werkzoekenden met een beperking. WerkSaam biedt daarbij ondersteuning en advies en blijft monitoren of de Proud Partners aan de voorwaarden blijven voldoen.