Choose your region
Werken bij Pipelife!
Contact · Languages: NL | EN
Menu

MVO Nieuws

Wienerberger Sustainability Report 2018

Al generaties lang nemen we verantwoordelijkheid. 200 jaar geleden begon Wienerberger bouwmaterialen te produceren die de bouw van duurzame, duurzame gebouwen en betaalbare woningen mogelijk maken. Veel van deze gebouwen zijn onderdeel geworden van ons architecturale erfgoed en velen spelen nog steeds een belangrijke rol bij het voldoen aan de vraag naar woningen. In de tussentijd zijn we geëvolueerd om een ​​leverancier te worden van complete systeemoplossingen voor gebouwen en infrastructuur, ontworpen om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren en duurzame waarde te creëren. Op deze manier nemen we ook verantwoordelijkheid voor komende generaties.

Unieke certificeringen voor Pipelife!

Met trots delen wij mee dat Pipelife de MVO Prestatieladder niveau 4 en ISO 14001 certificaten in ontvangst heeft mogen nemen.

Met de MVO Prestatieladder niveau 4 certificering onderschrijft Pipelife belangrijke MVO-principes die onder meer betrekking hebben op het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid, verantwoordelijkheid op het gebied van milieutransparantie en het respecteren van belangen van de stakeholders. De MVO prestatieladder bestaat uit 5 niveaus, waarbij niveau 4 en 5 zich onderscheiden met o.a. een uitgewerkte ketenverantwoordelijkheid.

ISO 14001 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het milieumanagementsysteem wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.

Klik om de certificaten te bekijken

buis_met_drie_levens

Een buis met drie levens

Gasbuizen die aan het eind van hun levensduur zijn, kunnen een nieuw leven krijgen. De PVC kan worden hergebruikt voor infrastructuren als elektriciteit en riolering. Pipelife is een samenwerking aangegaan met Alliander om het maximale te halen uit recycling.

Alliander beheert het gasnet in ruim een derde van Nederland met een lengte van in totaal 40.000 kilometer. Dagelijks wordt er gewerkt aan het onderhouden, aanpassen of verwijderen van de gasinfrastructuur. Het materiaal van sommige gasverbindingen is herbruikbaar. PVC gasbuizen kunnen namelijk worden verwerkt in beschermingsbuizen voor elektriciteitskabels. Deze buizen kunnen voor 80 procent uit dit gerecyclede materiaal bestaan. Inmiddels wordt het concept al in de praktijk toegepast door Pipelife en Alliander. Hierbij is gebruik gemaakt van zowel gasbuizen die uit de grond komen als materiaal dat over was bij verleggingen van gasleidingen en aanlegwerkzaamheden.

Het concept gaat nog verder. De beschermingsbuis voor de elektriciteitsleidingen kan na het einde van zijn levensduur opnieuw worden verwerkt, ditmaal in rioolverbindingen. Hiermee wordt de grondstof PVC tot driemaal toe hergebruikt en wordt de bruikbare levensduur van de grondstoffen enorm verlengd, tot wel meer dan 300 jaar. Met ‘de buis met drie levens’ ontstaat een toepassing voor kunststoffen die tot dusver wel ingezameld werden maar waar nog geen technisch en commercieel haalbare nieuwe toepassing voor was.

Renofort_50_gerecycled

Renofort 3-laags PVC buizen

Sinds de introductie van de Renofort 3-laags PVC buizen in 1998 is Pipelife bezig met het continu optimaliseren van de hoeveelheid gerecycled kunststof. Hierdoor onderscheiden deze buizen zich in duurzaamheid doordat er minder natuurlijke grondstoffen toegepast hoeven te worden.

 

Meer dan de helft van het kunststof leidingafval in Nederland worden door het inzamel- en recyclesysteem BIS (Buizen Inzamel Systeem) opgewerkt tot nieuwe grondstof, voor een groot gedeelte weer voor nieuwe buizen, zo in de keten gehouden en levert een bijdrage aan de Circulaire Economie.
Een goede ontwikkeling naar een beter milieu!

 

Pipelife bewijst hiermee kunststof leidingen met 50% gerecycled materiaal van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Alle Renofort 3-laags PVC buizen dragen het KOMO-keurmerk.

Kiwa en Bureau Veritas zien toe op het percentage gerecycled materiaal. Dit is in de Nederlandse markt nog niet eerder beschikbaar geweest.

Wienerberger-AG-Sustainability-Report-2016_EN-1

Wienerberger Sustainability Report 2016

Wienerberger heeft het Sustainability Report 2016 gepubliceerd.

SRW2015

Wienerberger Sustainability Report 2015

Wienerberger heeft Sustainability Report 2015 gepubliceerd.

IMG_1355bew

Pipelife ontvangt MVO keurmerkschild

Op 15 juli ontving Pipelife het MVO schild uit handen van José Tiessing van WerkSaam. Daarmee is het bedrijf Proud Partner en bewijst het wederom zijn verregaande maatschappelijke betrokkenheid.

Het werd een feestelijke ochtend op locatie bij Pipelife. WerkSaam Westfriesland beloonde zowel Pipelife als de SED organisatie (SED organisatie is een samenwerkende organisatie tussen de Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland) met het MVO keurmerkschild. Het keurmerk toont aan dat Pipelife minimaal 5 procent van de arbeidsplaatsen ter beschikking heeft gesteld aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In dit geval gaat het zelfs om 8 procent. 

RuuddeBoer4

Sinds 2011 heeft Pipelife, als enige in de branche, het CO2-Prestatieladdercertificaat

We vroegen Ruud de Boer, kwaliteitsmanager bij Pipelife Nederland, wat dat precies inhoudt.

PipelifeEnkhuizenSmaakmaker

Pipelife Enkhuizen Smaakmaker

Enkhuizen is een MVO Smaakmakers rijker. Dinsdag 22 maart 2016 hebben Mark van Loon, General Manager van Pipelife en José Tiessing, coördinator MVO West-Friesland de MVO intentieverklaring getekend.

Hiermee is Pipelife een MVO Smaakmaker en vaste partner van het Werkgeversservicepunt geworden. Pipelife is zeer bekend met mensen uit de doelgroep van het Werkgeversservicepunt; onze medewerkers en cliënten zijn hier dan ook al jaren actief aan de slag.

Ongeveer 8% van het totale personeelsbestand van Pipelife betaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat betekent dat Pipelife binnenkort ook het MVO keurmerkschildje uitgereikt krijgt.

WienerbergerSustainabilityReport2014

Wienerberger Sustainability Report 2014

Wienerberger heeft Sustainability Report 2014 gepubliceerd.

PipelifeSustainabilityCSRNewsletterJanuary2014

Pipelife Sustainability & CSR Newsletter, January 2014

Sustainability Sustainability & CSR Newsletter Pipelife International GmbH.
Pipelife International GmbH. heeft haar Sustainability & CSR Newsletter van januari 2014 gepubliceerd.

WienerbergerSustainabilityUpdate2013

Wienerberger Sustainability Update 2013

Wienerberger heeft Sustainability Update 2013 gepubliceerd.

Biorolvrijstaand

De nieuwe afbreekbare kabelflex van biologisch afbreekbare kunststof

Pipelife heeft een Kabelflex buis ontwikkelt van biologisch afbreek kunststof. De buis is uitermate geschikt voor tijdelijke toepassingen in de grond.

Denk hierbij aan een bouwplaats waar een tijdelijke voedingskabel moet worden aangelegd. Na afronding van het bouw project is het mogelijk om de voedingskabels te verwijderen uit de Biologisch afbreekbare Kabelflex. De buis hoeft niet te worden uitgegraven. De Kabelflex buis zal door bacteriën worden afgebroken. Hiermee kan een installateur dus veel kosten besparen!

Pipelife levert de biologisch afbreekbare Kabelflex buizen in verschillende diameters. Voor deze diameters zijn ook kliksokken en afdekkappen leverbaar welke uiteraard ook biologisch afbreekbaar zijn gemaakt.

PipelifeSustainabilityCSRNewsletterseptember2013

Pipelife Sustainability & CSR Newsletter, September 2013

Sustainability Sustainability & CSR Newsletter Pipelife International GmbH.
Pipelife International GmbH. heeft haar Sustainability & CSR Newsletter van maart 2013 gepubliceerd. In de newsletter staan de volgende topics:

Electrical cars at Annual Conference
Why are plastic pipes green?
WBI awarded Oekom Prime Status
360.000 tons of PVC recycled
ATW supports school graduates
Making use of TEPPFA EPDs
Update 27-27-27

PipelifeSustainabilityCSRNewsletterMarch2013

Pipelife Sustainability & CSR Newsletter, March 2013

Sustainability Sustainability & CSR Newsletter Pipelife International GmbH.

Pipelife International GmbH. heeft haar Sustainability & CSR Newsletter van maart 2013 gepubliceerd. In de newsletter staan de volgende topics:

TEPPFA EPD Road Show
Cooling with sea water
Energy Management Systeem CompoSys degradable pipe
CO2 emission certificate
First electrical car CSR news
CSR perfomance ladder

sustainabilityreportPipelife2012

Sustainability report Pipelife International GmbH

Sustainability report Pipelife International GmbH.

Pipelife International GmbH. heeft haar MVO jaarrapportage 2012 gepubliceerd. Pipelife International GmbH bereikte in het afgelopen boekjaar 2012 een reductie van ruim 10% ten opzichte van 2011. Ook Pipelife Nederland heeft hier haar bijdrage aan kunnen leveren.

sustainabilityreportWienerberger

MVO report Wienerberger

Wienerberger heeft zijn MVO rapportage over 2012 gepubliceerd. Hierin zijn voor het eerst ook de cijfers van Pipelfe geïntegreerd na de volledige overname van Pipelife door Wienerberger.

PipelifesitaMvo

CO2 certificaat SITA voor Pipelife Nederland B.V.

Pipelife reduceert CO2 uitstoot op afvalverwerking.

In samenwerking met haar leverancier SITA heeft Pipelife ten opzichte van het Kyoto toetsingsjaar een besparing van 55% CO2 gerealiseerd bij de afvoer en verwerking van haar bedrijfsafval.

Een resultaat dat prima past in de ambitie van Pipelife om CO2 te besparen.

Drommedaris

Pipelife ondersteunt de renovatie van de Drommedaris in Enkhuizen

Met de ondertekening van een intentieovereenkomst heeft Pipelife Nederland zich verbonden aan de stichting “Cultuurcentrum de Drommedaris”.

De Drommedaris, in Enkhuizen beter bekend als “de Drom”,  is een eeuwenoude toren die in de komende 2 jaar zal worden gerenoveerd tot een multicultureel centrum met 3 zalen en diverse moderne faciliteiten. Meer dan ooit tevoren zal de Drom het beeldbepalend gezicht van Enkhuizen zijn en zal het een plaats gaan bieden aan tal van culturele manifestaties. Door de ingrijpende verbouwing zal het gebouw beter toegankelijk worden voor minder validen en is cultureel onderdak voor de komende decennia gegarandeerd.

Door haar sponsorbijdrage onderstreept Pipelife niet alleen het belang van de Drom voor Enkhuizen, maar ook haar verbondenheid met de lokale gemeenschap.

leaves