Warmte- en koudedistributie

Terrendis voorgeïsoleerde leidingsystemen voor ondergrondse warmte- en koudenetwerken

terrendis

Voorgeïsoleerde leidingen

Onze flexibele voorgeïsoleerde leidingen, Pipelife ‘Terrendis’, zijn uitermate geschikt voor toepassing in ondergrondse infrastructuren voor warmte- en koudetransport. Voorgeïsoleerde leidingsystemen van Pipelife kunnen worden gebruikt voor transport van verwarmingswater, koelwater, koud en warm (drink)water, warm sanitair water, afvalwater of andere vloeistoffen in een ondergronds distributienetwerk. Pipelife voorgeïsoleerde leidingen kunnen ook worden toegepast bij individuele toepassingen met warmtepompen.

Warmte- en koudedistributie

in grote openbare netwerken én individuele toepassingen.

Pipelife voorgeïsoleerde leidingen zijn toepasbaar in zowel grootschalige warmte- en koudenetwerken, sanitaire netwerken en drinkwaternetwerken, als in individuele toepassingen met warmtepompen en pellet ketels. Met het Pipelife Terrendis systeem kunnen ondergrondse warmtenetwerken worden aangelegd met een vermogen van 30kW tot 900kW. Met Pipelife leidingen kan er verwarmingswater worden getransporteerd met een temperatuur tot wel 95°C+, onder een maximale druk van 6 bar.

Artikel Terrendis voorgeïsoleerde leidingen
Materiaal mediumbuis vernet PEXa
Materiaal buitenmantel zwart UV-bestendig HDPE
Verpakking rollen van 100 meter
Geschikt voor warmte- en koudedistributie 
Toepassing verwarming, sanitair en koelen

 

Bespaar tot meer dan 60% op arbeids- en installatiekosten

Pipelife Terrendis. Jouw voordelen:

Pipelife Terrendis biedt een zeer volledig leidingen assortiment aangevuld met een uitgebreid programma aan hulpstukken en toebehoren. Single, Double en Quadruple leidingen voor verwarming, koeling, warmtepompen, afvalwater, drinkwater en sanitair. Het volledige assortiment leidingen is leverbaar in 7 verschillende afmetingen van de buitenmantel. Naast ons standaard assortimen bieden wij ook maatwerkoplossingen voor jouw project. Er is altijd een buis die bij jouw toepassing past.

Bespaar tot meer dan 60% op arbeids- en installatiekosten door snelle en makkelijke installatie. Enkele voordelen op een rij: 

 • Aanleg complexe netwerken mogelijk door flexibiliteit en optimale kleine buigradius
 • Montage van verbindingen zonder speciale gereedschappen
 • Plaatsen van expansielussen is niet nodig
 • Alle voorgeïsoleerde leidingen zijn beschikbaar op rollen van 100 meter. 
 • Ruime voorraad, waardoor er snel geleverd kan worden

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op en profiteer van onze expertise en jarenlange ervaring.

De Pipelife Terrendis buis wordt gekenmerkt door hoogwaardige mechanische en thermische eigenschappen. Enkele voordelen op een rij:

 • Alle voorgeïsoleerde buizen voldoen aan EN 15632-1&3
 • Optimale flexibiliteit door buitenmantel met specifieke fijne ribbelstructuur
 • Dubbelwandige buitenmantel zorgt voor extra bescherming tegen water penetratie bij beschadiging van de buitenste laag
 • Buitenmantel is UV resistent
 • Optimale kleine buigradius per diameter
 • Thermische isolatie is elastisch en bestaat uit meerdere lagen voor optimale flexibiliteit.
 • Thermische isolatie van de hoogste kwaliteit in vernet PE
 • Thermische isolatie uit hoogwaardig micro cellulair schuim met waterafstotende gesloten cellenstructuur
 • Langdurige constante isolatieprestatie door thermische isolatie met stabiele isolatiewaarde
Illustratie van Pipelife Terrendis voorgeïsoleerde leidingen onder de grond

Pipelife Terrendis leidingen zijn beschikbaar in:

Het Pipelife Terrendis® Verwarmings gamma bestaat uit uiterst flexibele voorgeïsoleerde leidingsystemen Single en Double (aanvoer en terugloop). Terrendis Verwarmingsbuis is geschikt voor het transport van warm water, of andere warmteoverdrachtsvloeistoffen, in ondergrondse distributienetwerken. De mediumbuizen zijn vervaardigd uit vernet PE-Xa met een EVOH-zuurstofdiffusiescherm.

De isolatie kenmerkt zich door zijn duurzame, initiële isolatieprestatie en zijn blijvende elasticiteit, waardoor steeds de maximale isolatiedikte- en waarde behouden blijft, ook na het herhaaldelijk buigen van de buizen. De hoogwaardige, dubbelwandige, geribde buitenmantel uit HDPE beschermt het voorgeïsoleerde leidingsysteem tegen mechanische invloeden en vocht, terwijl de maximale flexibiliteit behouden blijft. De leidingen kunnen verwarmingswater transporteren met een temperatuur tot 95°C, onder een druk tot 6 bar. 

Het Pipelife Terrendis® Sanitair gamma is ontworpen om de distributie van warm sanitair water en drinkwater te optimaliseren, in zowel openbare netwerken als huiselijke toepassingen. De Sanitair buis is bestemd voor het transport van warm sanitair water, drinkbaar water, afvalwater of andere vloeistoffen in ondergrondse distributienetwerken.

De Sanitair Double maakt het mogelijk warm sanitair water in een gesloten circuit aan te voeren. De warmtebestendige mediumbuis is vervaardigd uit vernet PE-Xa. De isolatie wordt gekenmerkt door zijn duurzame, initiële isolatieprestatie en zijn blijvende elasticiteit, waardoor steeds de maximale isolatiedikte behouden blijft. Óók na herhaaldelijk buigen van de buizen. De hoogwaardige, dubbelwandige, geribde buitenmantel uit HDPE beschermt het voorgeïsoleerde leidingsysteem tegen mechanische invloeden en vochtinfiltraties, terwijl de maximale flexibiliteit behouden blijft. De voorgeïsoleerde buizen kunnen vloeistoffen transporteren tot 95°C, onder een maximale druk van 10 bar.

Met het Pipelife Terrendis® Cool gamma kunnen netwerken voor drinkbaar water en koeling worden gerealiseerd voor grootschalige en individuele toepassingen. De Single Cool buis is geschikt voor transport van koud drinkbaar water, koelwater, afvalwater of andere vloeistoffen, in ondergrondse distributienetwerken. De mediumbuis is vervaardigd uit HDPE, met sterkteclassificatie PE100 volgens EN 12 201-2.

De Single Cool buis heeft een drinkwater keurmerk. Onze Single Cool buizen met vorstprotectie zijn uitgerust met een zelfregelende 10W/m verwarmingskabel die voorkomt dat stilstaand water bevriest. De isolatie wordt gekenmerkt door zijn duurzame, initiële isolatieprestatie en zijn blijvende elasticiteit, waardoor steeds de maximale isolatiedikte behouden blijft, ook na herhaaldelijk buigen van de buizen. De hoogwaardige, dubbelwandige, geribde buitenmantel uit HDPE beschermt het voorgeïsoleerde leidingsysteem tegen mechanische invloeden en vocht, terwijl de maximale flexibiliteit behouden blijft. De Single Cool buis is bestand tegen een druk van 16 bar.

Hoogwaardige isolatie

Geïsoleerde buizen van Pipelife leveren langdurig constante thermische isolerende prestaties, zelfs na meermaals buigen. Pipelife Terrendis leidingen zijn voorzien van hoogwaardige kwaliteit vernette microcellulaire PE-X schuim. De isolatie heeft een waterafstotende gesloten celstructuur, is Cfk-vrij, en verouderingsbestendig.

Doordat Pipelife grondleidingen zeer flexibel en licht van gewicht zijn, zijn ze gemakkelijk en snel te installeren. Zo kan er meer dan 60% op arbeids- en installatiekosten worden bespaard.

 

Гибкая теплотрасса Terrendis двойной кожух

Aanleg stadsverwarming en warmte koudeopslag

Het Pipelife Terrendis systeem is zeer geschikt voor het aansluiten van stadsverwarmingsnetwerken, commerciële complexen of individuele wooneenheden vanuit één centrale verwarmingseenheid of warmte koude opslag. 

Pipelife Terrendis leidingen hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor ze bijdragen aan de besparing van energie. Het Pipelife Terrendis systeem is daarom ideaal voor toepassingen waarbij duurzaam verwarmd of gekoeld wordt. Zoals centrale verwarmingseenheden die worden gestookt met behulp van hernieuwbare energiebronnen, geothermische warmtepompen, hout- en pelletketels, en biomassa- en biogascentrales.

Infographic warmte- en koudedistributie

Langdurige constante isolatieprestaties

De isolatie van Pipelife Terrendis leidingen bestaat uit micro cellulair schuim van hoge kwaliteit, met een waterafstotende gesloten cellenstructuur. Pipelife voorgeïsoleerde leidingen worden dan ook gekenmerkt door hun duurzame, initiële isolatieprestaties en blijvende elasticiteit, waardoor steeds de maximale isolatiewaarde behouden blijft. Óók na herhaaldelijk buigen van de buizen. 

De hoogwaardige, dubbelwandige, geribde buitenmantel uit HDPE beschermt het voorgeïsoleerde leidingsysteem tegen mechanische invloeden en vochtinfiltraties, terwijl de maximale flexibiliteit behouden blijft.  

Előszigetelt csőrendszer árokba fektetve

Flexibel, voor en tijdens installatie

Pipelife voorgeïsoleerde leidingen hebben per diameter een optimale kleine buigradius, waardoor ze zonder problemen in complexe aftakkingen en korte bochten kunnen worden gebogen. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om zelfs tijdens de uitvoering nog aanpassingen te maken.

Daardoor zijn Pipelife voorgeïsoleerde leidingen zeer geschikt voor toepassing bij complexe projecten in een uitdagende omgeving.

Kijk voor een overzicht van de buigradius per diameter in onze Terrendis Catalogus.

Pipelife Terrendis voorgeïsoleerde leidingen op een beurs

Duurzame initiële isolatieprestaties, blijvende elasticiteit, en gegarandeerd behoud van de maximale isolatiewaarde

Samen praten? Ga met ons in gesprek en daag ons uit!

Wij houden onze kennis en service graag op hoog niveau. Dus heb je suggesties of ideeën? Neem contact op en daag ons uit!

Contactfoto Astrid Struik

Astrid Struik

Salesdesk

New Energy

+31 228 355 663

Contact foto Ronald Karsten

Ronald Karsten

Key Account Manager

New Energy

+31 6 22 45 72 65

Kevin Ruiter

Key Account Manager

New Energy & Drainage

+31 6 11 84 76 38

Contactfoto Maurice Meester

Maurice Meester

Product manager

New Energy & Drainage

+31 6 18 47 73 40

Contactfoto Pim Schaaper

Pim Schaaper

Product manager

New Energy

+31 6 11 19 07 95

Contactfoto Jorien Loots

Jorien Loots

New business development

New Energy & Drainage

Contactfoto Marcel Scucces

Marcel Scucces

Business Manager

New Energy

+31 6 57 99 48 66

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail