“Duurzame inzetbaarheid geven we veel aandacht”

Focus op duurzame inzetbaarheid

13 februari 2020 | 2 min lezen

Alkmaar De werknemers van Pipelife uit Enkhuizen hebben hart voor de zaak. Om die betrokkenheid te belonen en stimuleren zijn er allerlei initiatieven binnen het bedrijf. “Duurzame inzetbaarheid geven we veel aandacht”, vertelt een enthousiaste Liesbeth Wolters, HR-adviseur.

Wat voor bedrijf is Pipelife?

Liesbeth Wolters: “Het heeft de allure van een internationale organisatie met nog de aandacht voor het individu van een mkb’er. Pipelife produceert kunststof leidingsystemen en is onderdeel van de Oostenrijkse gigant Wienerberger.”

Wat doet Pipelife voor de gezondheid en vitaliteit van de werknemers?

“Twee jaar geleden zijn we een duurzame inzetbaarheidswerkgroep gestart met collega’s uit alle delen van het bedrijf. De adviezen uit die werkgroep zijn we aan het doorvoeren.

Zo werken we met een persoonlijk keuzebudget, waardoor medewerkers hun arbeidsvoorwaarden deels zelf kunnen invullen. Daarnaast krijgt iedere werknemer een ‘employability budget’ van 500 euro per jaar. Vrij te besteden in een speciale webshop met producten en diensten rond duurzame inzetbaarheid, gezondheid en vitaliteit. 

We organiseren voorlichting op diverse thema’s. Door een ergonoom over onze nieuwe zit/sta-bureaus bijvoorbeeld. In de productie is voorlichting gegeven over werken in ploegendienst. Over wat eten en slaap met je doet. Sindsdien zijn de gezonde keuzes in de kantine populairder.”

En de diverse eisen vanuit de Arbowet?

“Uiteraard is er een uitgebreid veiligheidsprogramma. Dat kan niet anders in ons type productieomgeving. We hebben een actuele Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en er is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) gedaan. We hebben een veiligheid- en gezondheidsbeleid en dat gaat van kleine toolboxbijeenkomsten tot een hele bhv-organisatie.

Onze mensen zijn erg betrokken bij het werk, van ‘niet kletsen, maar aan de slag’. Daardoor moeten we soms extra benadrukken dat veiligheid voorop gaat: eerst veilig, dan goed en dan snel.”

Hoe is de samenwerking met uw arbodienst?

“ArboNed is onze eerste partner op arbogebied. We hebben al jaren onze vaste contactpersonen. Cor Schavemaker, onze bedrijfsarts. Grace Winia, de arbeidsdeskundige. Esther Graaff-Visser voor ergonomisch advies. En voor de grotere onderzoeken, zoals het PMO hebben we een projectleider vanuit ArboNed. Dat is heel prettig.”

Deel:

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail