REACH Info

Het gebruik van PVC recyclaat uit externe bronnen komt de duurzame ontwikkeling van onze samenleving ten goede. PVC leidingsystemen met recyclaat zijn van de hoogste kwaliteit, hebben een betere CO2-voetafdruk, beperken het gebruik van nieuwe grondstoffen en hebben een levensduur van ruim honderd jaar.

Technisch onderzoek heeft aangetoond dat PVC leidingsystemen minstens zeven keer opnieuw te gebruiken (recyclen) zijn.

Pipelife is al enige jaren geleden gestopt met het gebruik van loodstabilisatoren in PVC leidingsystemen. Leidingen met PVC recyclaat uit gebruikte PVC leidingen kunnen echter sporen van lood bevatten. Eventuele loodsporen uit het gerecyclede materiaal worden ingesloten in de polymeermatrix en komen onder normale omstandigheden niet vrij gedurende de levensduur van het product.

Op het gebruik van recyclaat uit gebruikte PVC-U-producten wordt toegezien op basis van de relevante productnormen voor drukloze toepassingen.

Sinds de opname van lood op de REACH-kandidatenlijst van december 2012 zijn fabrikanten van PVC producten waar mogelijk lood(stabilisator) in aanwezig is, verplicht hun klanten hierover te informeren (REACH-verordening (EG) nr. 1907/2006, artikel 33).

Daar de wetgeving over stoffen voortdurend in beweging is, zal deze verklaring indien nodig worden geactualiseerd.

Versie 1 juli 2013

Kom in contact met ons team

Kies a.u.b. de manier waarop je graag met ons in contact wilt komen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Terugbellen

Terugbelservice
We nemen telefonisch contact met je op
E-Mail service
We nemen contact met je op via e-mail